Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 102 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
w drugim poscie sie poprawilam :D
bo zle zdjecie wkleilam w pierwszym :D
zestaw nr 3 dla cery mieszanej oleistej, ten chyba:
no ale ani tonik, ani ten krem czy co to tam jest mi nie podpasowaly, uzywalam tylko tego plynu do mycia.
no wlasnie w nawilzenie sie ostatnio zaopatrzylam, problem jednak mam z tym, ze nic nie nawilza mi wystarczajaco skory
Witam ;-) dzisiaj mam humor doskonały i postanowiłam tu coś ogłosić :D
Niektórzy wiedzą tutaj, jaki mam problem ze skórą twarzy - mocno się przetłuszcza. Walczę z tym dobrych parę lat bo gdzieś od 15 roku życia. Myślałam, że to samo przejdzie ale wyszło, że mam łojotok. Poniżej przedstawiam listę kremów do twarzy których używałam w walce z przetłuszczaniem się skóry i zaskórnikami:
Dermika ActiMat - beznadzieja
Vichy SkinSet - nawet dobry ale na drobne problemy.
Vichy Normaderm na dzien - dobry ale daje krótki efekt
Vichy Normaderm na noc - ? nie matuje, reguluje jedynie.
Ziaja TinTin - sredni
Ziaja Nuno - porażka
Garnier czysta skóra A - bez komentarza
Garnier czysta skóra A matujący - wysusza
Loreal Pure Zone - średni
Loreal Pure Zone z jakiejs innej seri z pompką - średni
Soraya kuracja matująca -
Lirene dermoprogram krem matująco nawilżający -
Bielenca profesional anti acne (kilka produktów) - nawet dobry ale daje krótki efekt
co tam jeszcze było hm... aha
Dr Irena Eris pharmaceris T krem matujący - nawet dobry ale zapycha
ZiajaMed kuracja antybakteryjna - może pomaga na pryszcze ale nie matuje
Iwostin Purritin - ten był dobry ale nie na tyle, że kupiłam drugi
Barwa siarkowa moc krem matujący - ten to wysuszał masakra skóra jak cerata
Nuxe krem przeciw niedoskonałościom - też dobry ale nie stać mnie aby kupować co miesiąc krem za prawie 300 zł (ok 250) więc kupiłam tylko dwa słoiczki i musiałam zmienić
I pewnie mogłabym coś dopisać ale nie chce mi się przypominać co tam jeszcze było.
Ciągnąc dalej to do czego zmierzam. Ostatnio ktoś mi polecił (chyba Ghotic Lady?) krem Bioderma. Jezu mam ochotę za niego piwo postawić! Krem jest fenomenalny! Ja mam akurat Bioderma Sebium AKN - ale działa cuda. Dzisiaj robiłam makijaż o 7 rano teraz mamy godzinę 11:30 i skóra jest SUCHA I ŚWIEŻA! No coś pięknego :D Tak więc wszystkim, którzy mają podobny problem mogę polecić ten krem z czystym sumieniem bo na mojej skórze działa cuda, a jak widać powyżej trochę rzeczy przetestowałam i drogich i tanich. POLECAM i dziękuje tej osobie :D
ja rano też miałam skórę widocznie lepszą, ale co z tego jak i tak się przetłuszczała.
to jest chyba gorsze niż bardzo sucha skóra.
wedlug mnie nie, normalnie mam mieszana, ale wlasnie bardziej w strone tlustej, teraz mi sie przesuszyla i jest milion razy gorzej niz jak byla za tlusta - przy tlustej mozesz normalnie funkcjonowac, a przy suchej mycie twarzy sprawia bol.
ale na lojtok to sa chyba jakies leki
ja to oceniłam na podstawie skóry mojego narzeczonego, on sobie 'nawali' na twarz Ziaji oliwkowej i ma spokój, a uwierz mi, że gorsze jest jak zrobisz sobie makijaż, za godzinę przejedziesz palcem po skórze w okół nosa i na palcu widzisz tłuszcz z Twojej twarzy i czujesz go na niej ja od razu marze o tym zeby sie umyc. Przy tłustej skórze dlatego nie mogę normalnie funkcjonowac bo ciągle czuję się brudna.
Są ale na taki bardzo zaawansowany, że tak powiem - wtedy kiedy na włosach masz widoczny olej czy na twarzy, ja nie mam takiego mam po prostu coś więcej niż tłustą skórę. I mi wystarczą suplementy z bratkiem i witaminami i mam stosować właśnie maseczki z glinką i kremy matujące apteczne.
no widzisz - a wyobraz sobie, ze ja nawilzam, nakladam makijaz i po paru godzinach mam widoczne suche skorki skora mi schodzi z brody, nosa itp, musze zmywac, nawilzac i od nowa nakladac makijaz.
u facetow to jest latwo, bo nie nakladaja makijazu.
no ale sama pisalas ze borykasz sie z tym od 15stego roku zycia, wiec moze jednak to nie wystarcza
no nie wiem, ja sie nie znam :D
kurde też przerąbane ale chyba wolałabym to niż tak tłustą skórę :D
na łojotok to albo hormony męskie (ale trzeba robic to ostrożnie bo jak się przesadzi to wyrastają wąsy i włosy na klacie podobno i łojotok może się zwiększyć) albo tabletki antykoncepcyjne bo hormony to regulują - ja brałam różne rodzaje i nie pomagały... liczę że ten suplement z bratkiem pomoże jak nie to pojde i powiem zeby mi przepisała jakieś leki na recepte jak są.