esquilo: Marta! Twój urok osobisty nie daje patrzeć wszystkim tylko na czyczky :D
W to nie wątpię :D Chociaż ostatnio jeden z forumowiczów, którego już daaawno nie ma na forum, stwierdził podczas naszej pogadanki na fb, że straciłam mój "największy cielesny atut", czyli cycki
esquilo: czy panterka na serio wraca do łask? I kwiaty max na legginsach?
Wczoraj byłam w galerii X i co ja tam paczyłam o.O SZOK
Nie mam pojęcia :D Chociaż często widuję różne ciuchy w galeriach z motywem panterki, ale w niektórych "kręgach" uchodzi to za kicz. Kwiaty też widuję, widuję też legginsy/bluzki we wzorki, w kratę, w stonowanych kolorach, w krzykliwych. Ciężko jednoznacznie powiedzieć, czy coś "wraca do łask", jak dla mnie, to każdy ma jakiś tam swój styl, a sieciówki, przynajmniej z tego co widzę w większości, już dawno przestały stawiać na jeden i ten sam "design", bo ludzie mają różne gusta. Ja nie patrzę na to, czy coś wraca do łask, bo jeżeli wrócą do łask worki po kartoflach albo stroje z epok prehistorycznych, to raczej nie będzie mi w tym do twarzy ani do niczego innego i żaden stylista czy trend-designer nie przekona mnie do noszenia tego :D Zresztą wiadomo, że modę kreują styliści na potrzeby własnego zysku, a ludzie, jak stado zaślepionych baranów idzie za tym i noszą coś, co kompletnie im nie pasuje tylko dlatego, że jest akurat "modne". Nie powinniśmy się kierować tym, co akurat jest "na topie", tylko chodzić w tym, w czym nam wygodnie i co pasuje do naszej sylwetki, podkreśla ją albo zakrywa mankamenty w niektórych przypadkach. Nie każdemu pasuje tryharding i elegancja w stylu Kasi Tusk, a "moda" tak szybko przechodzi do lamusa jak powraca
Tak więc jako najsłynniejsza stylistka forum i śląska mówię wam- chodźcie w tym, w czym wam wygodnie i co wam pasuje, bo potem okazuje się, że wychodzimy na ulicę i widzimy 10 tak samo ubranych tańszych podróbek Kasi Tusk czy innej Jolanty Kwaśniewskiej (nie wiem kto tam jeszcze jest wyznacznikiem stylu, nie śledzę tych blogów xD)
Jeżeli czujecie się dobrze w panterce albo uważacie, że pasuje wam- nie odmawiajcie sobie!