Jak to według was wygląda teraz? Czy jest coś co chcielibyście zmienić,a jeżeli tak, to co?
lista tematów
Rola kobiety i mężczyzny we współczesnym świecie strona 5 z 9
Konto usunięte: Niekoniecznie.Jestem dziewczyną i np. dla mnie żenujące jest właśnie takie traktowanie facetów jako sponsorów. Oglądam często Pierwszą randkę na TVP2, program kojarzy pary ,taka randka w ciemno no i spotykają się na kolacji.Prawie każda jak to ujął SkromnyJaa księżniczka oczekuje że obcy koleś będzie za nią płacił bo to jego obowiązek(?!).Mi by było wstyd, ale niektóre nie mają skrupułów i wyciskają z facetów tyle ile mogą kokietując a ci owinięci wokół palca kupują im prezenty, płacą za nie itp. Nie wiem kto wymyślił to że pierwsza randka czy coś i facet ma za ciebie płacić bo ty jesteś taka och ach i każdy ma skakać wokół ciebie i być na Twoje rozkazy.Uważam że jeśli umawiają się po raz pierwszy w tv czy poza nią i inicjują to spotkanie razem to dzielą się po połowie płatnością,każdy za siebie.W związku no już różnie bywa że jest podział obowiązków,podział płatności czy też razem się dysponuje tym i tamtym czy bardziej po ślubie.A przed czy na początku znajomości to dla mnie jest dziwne i ociekające o galeriankę zachowanie żeby żebrać o to żeby ktoś kupił ci kebaba, czy postawił kolacje czy coś innego :)
A czytając ich wypowiedzi, nie odnosisz wrażenia, że oni nic więcej poza kasą nie mają nam do zaoferowania i sami sprowadzają się do roli potrzebnego, bo mniej bałaganu, ale wieszaka na płaszcze?
Konto usunięte: Z tym też się zgadzam kto powiedział że tylko facet ma prawo trzasnąć drzwiami i iść na piwo z kumplami? Przecież my też tak możemy jak nam coś nie pasuje
wtedy to wyjdziemy na wyrdne żony, które są niedojrzałe bo wolą sie spić w pubie zamiast rowiązać problem i na pewno puszczalskie bo dajemy po alkoholu, wiec najlepiej trzymać nas krótko w domach.
Red dobrze zauważyła, moze sam nic nie dawałeś z siebie, wiec cie koboety nie umiały utrzymać. Jeśli facet chce wyjśc to wyjdzie zawsze, nie z winy kobiety. Facet sam musi chcieć zostać w domu dla niej. Jeśli tego nie chce, to nawet gdy ona wypruje sobie żyły - nic z tego nie bedzie.
Mój wiesz tak naprawdę po czasie mogę powiedzieć Pracoholizm oraz brak uwagi co do partnerki nie potrafiłem podzielić swojego czasu żeby trochę jej zostawić tylko Praca i Córka ... PytAnie czy wyciągnąłem wnioski
Bo ja mam wolne week a ona w week pracowała Ps. Ja nie pijam a co do rączki no wiesz sa inne sposoby na zaspokojenie potrzeb fizycznych i to w sumie koszty ss podobne do utrzymania żony ☺
No nie mów że tak nisko upadłeś, że musisz "miłość" kupować jak na bazarze kapustę? Chyba wolałabym zacisnąć zęby i darować sobie tego typu wyprawy