Erf
Erf
  14 sierpnia 2017 (pierwszy post)

Albo do Lidla. Albo do Tesco. I szukam inspiracji na obiad na dziś i jutro. Jakieś pomysły, propozycje?

Pozdrawiam!

Erf
Erf
  26 sierpnia 2017
Sarna
Sarna: Ja mam 2 zawsze karmel i mleko, widziałąm, ze tez czekoladę można sobie w tym zrobić a kawa taka wychodzi, osobiście nie przepadam zbytnio za takimi wynalazkami, goscie czasami to piją.

To faktycznie wymyślne bardziej, ale może być dobre. :D
Jak nie piłaś, to spróbuj sobie np.

Ja ją robiłam jak zwykłą kawę i była spoczko.
Erf
Erf
  27 sierpnia 2017

Robię dziś pierogi z kapuchą i grzybami. Ale daje kiszoną kapustą na cale mieszkanie. :/

Sarna
Sarna
  27 sierpnia 2017
Erf
Erf: Robię dziś pierogi z kapuchą i grzybami. Ale daje kiszoną kapustą na cale mieszkanie. :/

ja tradycyjne cycki z kurczaka w panierce i sałatka z pomidorów i ogórków..
Na kolację wszamam frytasy.
Co do pierogów, nie zapomnij kapusty wypłukać dobrze, bo może za kwaśny farsz się zrobic.
Wczoraj poszłam spac o 4 nad ranem, bo u nas biba na mieście, czuję się jak gówno a na nockę do pracy trza iść.
podejscie do spania robiłam, to pod domem jeździ co chwile angielski autobus z ludzmi i muzyką.;/
Erf
Erf
  27 sierpnia 2017
Sarna
Sarna: ja tradycyjne cycki z kurczaka w panierce i sałatka z pomidorów i ogórków.. Na kolację wszamam frytasy. Co do pierogów, nie zapomnij kapusty wypłukać dobrze, bo może za kwaśny farsz się zrobic. Wczoraj poszłam spac o 4 nad ranem, bo u nas biba na mieście, czuję się jak gówno a na nockę do pracy trza iść. podejscie do spania robiłam, to pod domem jeździ co chwile angielski autobus z ludzmi i muzyką.;/

Chciałam to zrobić, ale wyszły jednak pierogi. Kapustę wypłukałam i gotowała się pół godziny, więc wyszła wręcz jakoś dziwnie słodkawa. :D Gorzej, że wymyśliłam sobie super delikatne cienkie ciasto i.. teraz jak biorę takie odłożone na później, to się całe uje rozrywają. Tak sie kończą wymysły. :D

Współczuję. Ale gdzie Ty jesteś, że Ci angielskie autobusy pod domem jeżdżą? :D
Sarna
Sarna
  27 sierpnia 2017
Erf
Erf: Współczuję. Ale gdzie Ty jesteś, że Ci angielskie autobusy pod domem jeżdżą? :D

w domu, chyba miasto wynajęło ten autobus, bo z muza techno co kilka minut napierdzielaja a małolaty podskakuja na nim :rotfl: tu co roku jest święto chleba, 2 dni impreza w sobote i niedziele, wczoraj byłam nawet całkiem znośnie było, dzisiaj niestety do pracy trzeba iść, ale nic nie straciłam, bo Bałkanica ma być.
BieniekA
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
BieniekA
  30 sierpnia 2017

miłego dnia

Sarna
Sarna
  1 września 2017

byłam sobie na grzybkach. Chyba już wiadomo co jutro bedzie na obiad.
Grzybów jest tyle w lesie że w godzinkę w jednym lesie i wykoszone, plus pająki i komary w gratisie, nawet off nie daje rady w deszczowe dni.

Erf
Erf
  1 września 2017

Nigdy nie byłam na grzybach sama, tak zebym wiedziała co zbierać, żeby siebie i lubego nie zatruć.
A jakieś jeżyny jeszcze rosną? Coś z owoców teraz jeszcze jest? :-D

Sarna
Sarna
  2 września 2017
Erf
Erf: Nigdy nie byłam na grzybach sama, tak zebym wiedziała co zbierać, żeby siebie i lubego nie zatruć.

jako dziecko nie chodziłaś do lasu?
ja nie zbieram tylko kurek i kozi bród, kozi broda jest pod ochroną a kurki sa zdradliwe, trujace są bardzo podobne, ja mam swoje podgrzybki, prawdziwki, kozaki i maślaki, najbardziej pospolite grzyby, na zdjęciu to 90 procent podgrzybków.
Erf
Erf: A jakieś jeżyny jeszcze rosną? Coś z owoców teraz jeszcze jest? :-D

rosną, jeżyny i maliny, ale nie ma az tak duzo jak kiedyś, były tez jagody ale już. po sezonie,
Wielkanocnejajko
Wielkanocnejajko
  5 września 2017

Nie lubie grzybów. Są zamienniki smakowe jak sery plesniowe. Bez smaku i wyglądu korzeń. Ja to nie wiem co bym ożar z biedry ale na pewno piweroo

Maryla
Maryla
  5 września 2017

Poszłabym sobie na grzyby, ale wszyscy na mnie krzyczą, że mam się nie wygłupiać. Zresztą jak pomyślę o tych wszystkich pająkach to im w duchu dziękuję, że mnie od tego odciągają :ninja: Całe szczęście, że mogę spokojnie iść na maliny i jeżyny, bo mam kilka krzaków w ogrodzie :D

KapitanBobo
KapitanBobo
  5 września 2017

Jak zrobisz jakiś sok to daj znak. Jestem degustacyjny w sokach ;*

Maryla
Maryla
  5 września 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak zrobisz jakiś sok to daj znak. Jestem degustacyjny w sokach

Nie robię soków. Wolę zajadać się owocami, prosto z krzaczka smakują lepiej :)
Erf
Erf
  5 września 2017
Maryla
Maryla: Całe szczęście, że mogę spokojnie iść na maliny i jeżyny, bo mam kilka krzaków w ogrodzie :D

Ojej. Takich z krzaczka bym pojadła. :-)
Choć akurat jedzenie malin jest dla mnie zawsze wielkim stresem, bo ciągle mi się wydaje, że są tam jakieś robaki. :D
Priincess99
Priincess99
  5 września 2017

tsa

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.