Dla jaj komentarze zaczynamy od " Moja ocena tego jest taka.... " :D
Wujek Sam przylatuje do Polski... strona 2 z 8
PKB Polski w roku 2017 osiągnie wg Międzynarodowego Funduszu Walutowego 3,6% gdzie w krajach zachodnich typu Niemcy czy Francja ten wzrost jest ujemny czyli ich gospodarka się cofa. Rosja i Stany, gospodarka w stanie recesji czyli. Co do migracji zarobkowej to jest ona coraz mniejsza i wręcz po przeliczeniu i przewalutowaniu otrzymanych wypłat, nieopłacalna. Coraz mniejsze bezrobocie i coraz większe zapotrzebowanie na rynku pracy sprawia, że dzisiaj Polacy coraz niechętniej wyjeżdżają i wręcz słyszy się opinie o powrocie do kraju. Poza tym te kilka mln ludzi za granicami to nie jest efekt ostatniego 1,5 roku tylko kilku ostatnich lat.
A w jakiej to niby wojnie Polska bierze czynny udział, albo z kim jest w stanie wojny, ze pitolisz takie bzdury?! Nie jesteśmy na tyle silnym państwem, by nie wiązać się w koalicje, bo nawet najsilniejsze niby państwo czyli Francja stara się i zabiega o sojusz z Rosją. Przy obecnej antypolskiej polityce Macrona, to poważne zagrożenie dla naszej suwerenności, a przy dodatkowej nagonce Niemiec jesteśmy o krok od powtórki z 1939 roku. Jesteśmy dokładnie w tym samym niemal okresie co wtedy i potrzebujemy 2 lata by stanąć militarnie na nogi, bo za kilka lat stać nas będzie na samodzielność, ale nie teraz, nie już, więc nie pitol mi wierszy, bo dzisiaj nie pierwszy. Poza tym nie pamiętam by jakiekolwiek państwo na świecie niebędące w stanie wojny z kimkolwiek straciło tyle generałów i dowódców co straciła Polska pod Smoleńskiem i tuż po nim i państwo zostawiło to tak sobie. istnieliśmy tylko teoretycznie, bo rządy sprawowała tutaj Moskwa, a okrągły stół był tylko układem i zostaliśmy im sprzedani jak baranki na jarmarku wielkanocnym.
Jesteś z nami czy przeciwko nam? Ziemia nie tylko Katyńska zabrała zbyt wiele ofiar, zbyt wiele istnień byśmy o nich dzisiaj zapomnieli. Może twoja pamięć jest tak krótka i wybiórcza, ze pamiętasz to co ci pasuje, ale na szczęście nie wszystkich
Kogo chcesz przekonać do swojej prorosyjskiej polityki? Tych z katowni UBeckich, tych z dziurami z tyłu głowy, tych z kresów, tych z Syberii? Mnie nie przekonasz
Ja Ci sugeruje kolego przestać ćpać i zejsc na ziemie :))) Nie wiem co Ty wyczytales z tego co napisalem ale od razu widac ze masz zryta głowe. Widze ze jestes tym typem świra z którym nie ma co dyskutować. Pozdrawiam serdecznie :)
Polska od dawna była podzielona między 2 ośrodki decyzyjne. Od wschodu byliśmy kolonią rosyjską, od zachodu niemiecką , francuską i całej kliki Unijnej i ten stan trwa od 1939. Tylko ślepy i głuchy udaje, że Niemcy i Rosję nic nie łączyło i nie łączy
a o czym ja pisałam post wyżej? Nie sądziłam że jesteś tak nierozgarniętym typem któremu trzeba tłumaczyć jak dziecku w przedszkolu. Trzy najsilniejsze gospodarki czyli Rosja, Stany i Chiny muszą tutaj znaleźć swoje miejsce, bo wtedy i tylko wtedy będą bronić nie tylko nas, ale i swoich interesów. Idź pan w piz... boś pan równie tępy jak obuch siekiery
I kto to pisze?! Ten niby "życzliwy" który kilka dni wcześniej tak płakał i tak się wielce rozczulał :) szybko was można "rozpracować".
W twoim przypadku osiągnęła już apogeum :) ale tak to już jest, co się wznosi, upaść musi :))
Chyba że to ty jesteś tym wujosem który wszem i wobec ogłasza swój wielki powrót, a to zwracam "chunor" ale żaden z ciebie wujek, a już na pewno nie inteligentny:D ale za to na pewno Sam - jak palec
Panowie, leczycie tutaj jakieś swoje kompleksy? Kiedyś Putin musiał słono płacić za dezawuowanie takich wizyt, a dzisiaj ma usłużnych i.... za free