styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
Gad
Gad
  15 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie wyciągam z lodówki cukinię

PO co Ci ona? :zabawa: Rozmiar xxl widzę hehehe
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  15 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: więc alternatywą są placki z cukinii. właśnie wyciągam z lodówki cukinię

Częstuje swoimi, akurat miałam foto, a też uwielbiam placki z cukinii :)

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 grudnia 2012
Psyche30
Psyche30: Częstuje swoimi, akurat miałam foto, a też uwielbiam placki z cukinii :)

mniam :D
i widze sweet homes tea :D faktycznie podobny design

ja wlasnie zrobilam zakupy (online), jutro rano swieze warzywa i mieso zostana przywiezione, wiec moge podac zarys obiadow na przyszly tydzien :ziober2:

1. Meskie zarlo czyli steki z wolowiny, hoi sun king prawns - albo z ziemniakami albo z ryzem, jeszcze nie wiem
2. Mieso z kraba, salatka z couscous i salsa
3. Losos, dorsz, ryz miso (nie wiem jak wyjdzie, bo miso to makaron powinien byc, a moj facet makaronow nie jada) plus warzywka

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gad
Gad
  15 grudnia 2012
massacre
massacre: a wlasnie zrobilam zakupy (online), jutro rano swieze warzywa i mieso zostana przywiezione, wiec moge podac zarys obiadow na

Niezła z Ciebie szlachcianka skoro zakupy ci przynosi parobek xd
Poka linka gdzie kupowałaś.
Gad
Gad
  15 grudnia 2012

Ci*

massacre
massacre
  15 grudnia 2012
Gad
Gad: Poka linka gdzie kupowałaś.

http://www.ocado.com/webshop/startWebshop.do

Gad
Gad: Niezła z Ciebie szlachcianka

wrecz przeciwnie, szlachcianke stac na to by nie pracowac, jezdzic sobie na zakupy i spedzac czas na shoppingach :)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gad
Gad
  15 grudnia 2012
massacre
massacre: wrecz przeciwnie, szlachcianke stac na to by nie pracowac, jezdzic sobie na zakupy i spedzac czas na shoppingach :)

Mało tesco lidlów i biedronek tam masz?
Ile za dostawę bo ceny widzę chyba w normie mają. Ile trwa dostawa?
massacre
massacre
  15 grudnia 2012
Gad
Gad: Mało tesco lidlów i biedronek tam masz?

u mnie nie ma Lidla i Tesco, najblizej mam Marks & Spencer, ewentualnie Morrison i troche dalej Sainsury (taka bogacka dzielnica :)), ale tam nie ma wszystkiego, czego potrzebuje. Poza tym nie mam czasu, zeby z lista biegac miedzy polkami (pomijajac to, ze nie lubie jezdzic na zakupy). Ten czas mozna spedzic inaczej :)
Nie mowiac o tym, ze Waitrose te swoje oklejone wlasna marka produkty ma lepszej jakosci niz Tesco.

Gad
Gad: Ile za dostawę bo ceny widzę chyba w normie mają. Ile trwa dostawa?

Jak zamawiam wczesnie rano to i zdaza sie, ze maja sloty dostepne tego samego dnia na wieczor. Najczesciej jednak jest nastepnego dnia, sam wybierasz jesli nie ten dzien to inny, plus godzine. Moja dostawa bedzie jutro miedzy 7:30 a 8:30. Cena dostawy roznie, najczesciej £4.95.
Ceny produktow dostepnych w innych sklepach maja takie same, swoje wlasne produkty maja troszeczke drozsze, nieznacznie, ale tak jak wyzej napisalam, jakosc ich jest zdecydowanie lepsza. Zwlaszcza swiezego miesa i warzyw.

Ach i na urodziny zawsze przywoza szampana i truskawki :Ziober2:

Earth
Earth
  15 grudnia 2012

Widzę plackowo się zrobiło. :D Z cukinii też są świetne, często robię. :D

Dzisiaj pomidorówka i mielone z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, kukurydzy i jakichś innych rzeczy - nie wiem bo nie u siebie jadłam. Czyli tradycyjny polski obiad.

mmaryja
mmaryja
  15 grudnia 2012
Psyche30
Psyche30: Częstuje swoimi, akurat miałam foto, a też uwielbiam placki z cukinii

ja nawet nie zrobiłam zdjęcia, piekłam i od razu zjedliśmy:and:
z tym, że ja daję więcej cukinii, w sensie trę na grubych oczkach i daję łyżkę otrębów bo mój mąż nie jada mąki
pijana
pijana
  15 grudnia 2012

Dziś kanapka z grillowanym kurczakiem z KFC, jutro pieczone nuggetsy, marchewka z jabłkiem, puree z ziemniaków.

Letal
Letal
  15 grudnia 2012

karkówka w sosie z grzybami... ogólnie nie dobre [nie ja robiłem nie obiad u mnie]

gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  15 grudnia 2012

sałatka z sałatą lodową, pomidorem, papryką, ogórkiem świeżym i kiszonym, rzodkiewką, serem feta i piersią z kurczaka. Polane dipem na bazie jogurtu naturalnego z czosnkiem i ziołami + grahamka z margaryną.
Babsy
Babsy
  15 grudnia 2012

gulasz z kopytkami.

massacre
massacre
  16 grudnia 2012
Krokiety z miesem z kraba zawijane w filo pastry (nie wiem jak ten rodzaj "ciasta" (?) przetlumaczyc) i couscous z pomidorowym puree, swieza mieta, ziarnami kminku i owocem granatu.

zdjecie z neta
Tu juz moje foty
skladniki:

swieza mieta i swieza kolendra

pomidor, owoc granatu, purre z pomidorow, harissa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Harissa ), kaffir lime ( http://en.wikipedia.org/wiki/Kaffir_lime ), ziarna kminku, jogurt naturalny, filo pastry i oliwa (olej lol) z oliwek.

farsz z miesa z kraba (jasnego i ciemnego), sok z cytryny, swieza kolendra, harissa i spring onion.
Efekt koncowy... tadam:

p.s. mieso z kraba wyszlo przezajebiste, musicie uwierzyc na slowo :)