styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
Earth
Earth
  14 grudnia 2012
massacre
massacre: Placki ziemniaczane ze śmietaną? W sensie bitą? I nie tyjecie od tego? Lubie placki bardzo... Ale lubie tez mieścić sie w rozmiarze M, wiec placki nie częściej niż raz w roku

Mi chodzi o takie na słono, z cebulą nawet, pieprzem, solą, przyprawami. :3 Dobre też z dodatkiem sera żółtego. Ja najczęściej jem je same albo ze zwykłą śmietaną gęstą. :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 grudnia 2012

No ja tez znam takie na słono albo z kwaśną śmietaną, ale to z polskiego domu. U mnie w domu nie ma takich rzeczy :( z drugiej strony jak byłam u mamy 2 lata temy to przytyłam 5 kilo w dwa miesiące :rotfl: Polska kuchnia pyszna, ale mnie tuczy ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Earth
Earth
  14 grudnia 2012
massacre
massacre: No ja tez znam takie na słono albo z kwaśną śmietaną, ale to z polskiego domu. U mnie w domu nie ma takich rzeczy :( z drugiej strony jak byłam u mamy 2 lata temy to przytyłam 5 kilo w dwa miesiące Polska kuchnia pyszna, ale mnie tuczy ;)

Zwątpiłam o jakie Ci chodzi po tym jak wspomniałaś o bitej śmietanie, która jest chyba tylko słodka, więc średnio by to pasowało. :D
Owszem, Polska kuchnia raczej opiera się na cukrach i tłuszczach i to tych niezdrowych niestety. Mnie jednak nic nie bierze, tasiemca chyba jakiegoś mam. :ziober2:
Sebuch
Sebuch
  14 grudnia 2012

flaczki :)

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  14 grudnia 2012

placki robie w kilku wersjach najczesciej tarte ziemniaki cebulka jajko sol pieprz odrobina maki pszennej i natka pietruszki i smazone na glebokim tluszczu :)
i jem same lub rzadziej z sosem miesno paprykowymn i wtedy dodatek kwasna smietana oprószona swiezo zmielonym pieprzem

a jem co lubie jak lubie i kiedy lubie kalorii nie licze i nie mam zamiaru srednio mnie tez interesuje co zdrowe a co nie lubie jesc po 20 albo i po 22 czuje sie swietnie i jest mi obojetne czy umre chory czy umre zdrowy. Nie zamierzam sobie niczego odmawiac :D

massacre
massacre
  14 grudnia 2012
Earth
Earth: Polska kuchnia raczej opiera się na cukrach i tłuszczach i to tych niezdrowych niestety. Mnie jednak nic nie bierze, tasiemca chyba jakiegoś mam.

Polska kuchnia to przede wszystkim weglowodany, nie wiem jakim cudem Polacy sa tacy piekni i szczupli :Ziober2:

joker4444
joker4444: z sosem miesno paprykowymn i wtedy dodatek kwasna smietana oprószona swiezo zmielonym pieprzem

ja Tobie bede gotowac, a Ty mi :zakochany:

joker4444
joker4444: Nie zamierzam sobie niczego odmawiac :D

glupie gadanie pieknych ludzi, ktorzy moga miec wszystko w dupie :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  14 grudnia 2012
massacre
massacre: glupie gadanie pieknych ludzi, ktorzy moga miec wszystko w dupie

no dupa rosnie ale co tam ja np lubie duze :lol:
ManipuIantka
ManipuIantka
  14 grudnia 2012
joker4444
joker4444: rzadziej z sosem miesno paprykowymn

To brzmi ciekawie. :)

massacre
massacre: Polska kuchnia to przede wszystkim weglowodany, nie wiem jakim cudem Polacy sa tacy piekni i szczupli

No to cukry, mniej fachowo to ujęłam. :D Bo ich nie stać na samochody i muszą biegać za autobusami albo piechotką. :mrgreen:
massacre
massacre
  14 grudnia 2012
joker4444
joker4444: no dupa rosnie ale co tam ja np lubie duze

tak, wiem.
koniec nabijania :bye:

pijana
pijana
  15 grudnia 2012

Ja tam placki jem tylko z cukrem, nie próbowałam nawet inaczej :ninja:

Earth
Earth
  15 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja tam placki jem tylko z cukrem, nie próbowałam nawet inaczej

Nie gryzie Ci się sól, pieprz, jajko (cebulka) z cukrem? :ninja:
pijana
pijana
  15 grudnia 2012
Earth
Earth: Nie gryzie Ci się sól, pieprz, jajko (cebulka) z cukrem?

Z wymienionych rzeczy dodaję tylko jajko :D Nie znoszę i soli i pieprzu i cebuli xd
styka51
styka51
  15 grudnia 2012
massacre
massacre: Twój temat i fot nie dajesz? To nawet ja zaczęłam dawać!

Bo aparatu nie mam, zepsuł się i czekam aż pod choinkę dostanę, a przecież nie będę robić zdjęć moja nokią, bo biedaczkowa :ninja:
gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  15 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja tam placki jem tylko z cukrem, nie próbowałam nawet inaczej

A ja nienawidzę z cukrem! Najczęściej jem ze śmietaną i solą albo z sosem mięsnym ;d
mmaryja
mmaryja
  15 grudnia 2012

też zazwyczaj jem placki z cukrem. sól, pieprzy są tylko do doprawienia więc nic się nie kłóci, a cebula nomen omen też jest słodka.
jednak placki ziemniaczane to nie jest to co mnie przekonuje, bo jem bardzo mało ziemniaków, więc alternatywą są placki z cukinii. właśnie wyciągam z lodówki cukinię:zakochany: