styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
Letal
Letal
  18 stycznia 2013

rzygam już gulaszami:[

Gulasz

Earth
Earth
  18 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: rzygam już gulaszami:[

Hahha :D Ja na studiach cały czas wpierdzielam gołąbki i pierogi za to. :rotfl:
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 381
Kiniowska
  18 stycznia 2013
Earth
Earth: gołąbki i pierogi

Wytrzymałam tak prawie 2 lata studiów - teraz kochana Rodzicielka otrzymała zakaz produkowania mi tych smakołyków, gdy biorę jakieś jedzenie z domu. Wiem, jak się czujesz. :rotfl:

styka51
styka51: Mój dzisiejszy obiad to:

Z cyklu "wykwintne i szybkie studenckie żarcie" - kanapki z polędwicą i pomidorem plus herbata Lipton piramidki, smak malina-truskawka. :ziober2: Połasiłam się, bo machnęli promocję w Kerfurze, ale niedobra... słodka jakaś nawet jak bez cukru (słodzę coraz mniej! :rock:) i smakuje jak ukraińskie cukierki Malibu. :zonk: A mogłam na to konto kupic deko tańszą, ale niebo lepszą cytrynową albo jabłko-wanilia-cynamon Dilmah... :and:
Letal
Letal
  19 stycznia 2013
Earth
Earth: gołąbki i pierogi za to

mniam pyszności :3
NieznosnaWiedzma
NieznosnaWiedzma
  19 stycznia 2013

bigos :and:

pijana
pijana
  19 stycznia 2013

Wczoraj była polędwica, puree z ziemniaków, pieczarki i kapusta pekińska z marchewką, a dzisiaj pewnie zamówię jakąś shoarmę albo filet

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  19 stycznia 2013

@Nuti

:rotfl:
Faktycznie bardzo dobrze gotuje, ale nie podaje na talerzu tak ładnie jak ja :D i do tego na talerz zawsze wrzuca ogromną porcje.

Dzisiaj kurcze pieczone.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Earth
Earth
  19 stycznia 2013
Kiniowska
Kiniowska: Wytrzymałam tak prawie 2 lata studiów - teraz kochana Rodzicielka otrzymała zakaz produkowania mi tych smakołyków, gdy biorę jakieś jedzenie z domu. Wiem, jak się czujesz.

Masz jakiś pomysł co innego można zamówić poza tym i mielonymi? :rotfl:
Na tyle dobrze, że poza tym to i sama sobie gotuję trochę, tu jakiś szpinak, tu powymyślam sajgonki, burki i inne, ale nie chce się..
Kiniowska
Kiniowska: erbata Lipton piramidki

Nie lubię ich, choć mam całą kolekcję i leżą. Są cierpkie i męczące w smaku, choć ja ogólnie nie przepadam za owocowymi. Jedynie owoce lata lubiłam z tej serii, takie z narysowaną truskawką. :D

Konto usunięte
Konto usunięte: mniam pyszności :3

Do czasu. :DD
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  19 stycznia 2013
massacre
massacre: Faktycznie bardzo dobrze gotuje, ale nie podaje na talerzu tak ładnie jak ja :D i do tego na talerz zawsze wrzuca ogromną porcje.

Dla mnie bardziej to się liczy bo wolę żreć niż wzdychać nad dekoracją ;-D

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

pijana
pijana
  19 stycznia 2013

Jednak pizza, z szynką/pieczarkami i kurczakiem/anansem.

pijana
pijana
  19 stycznia 2013

Ananasem. znaki

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 381
Kiniowska
  20 stycznia 2013
Earth
Earth: Masz jakiś pomysł co innego można zamówić poza tym i mielonymi? Na tyle dobrze, że poza tym to i sama sobie gotuję trochę, tu jakiś szpinak, tu powymyślam sajgonki, burki i inne, ale nie chce się..

Mam miliony, ale albo Mama mi tego nie ugotuje za Chiny ludowe albo trzeba to podgrzewać w mikrofalówce, którą nie dysponuję. :P Dlatego też czasami kladę uszy po sobie i wiozę kolejną porcję pierogów albo wspomnianych mielonych, jak wiem że nie zechce mi się stać przy garach a głód do tyłka zajrzy... :rotfl:
Też gotuję, bo gdybym miała jechać na Maminych ciągle odgrzewanych wyrobach, to... :mrgreen: Czepiam się robienia głównie zup, jakichś dań z ryżem/ziemniakami, naleśników w różnych wersjach, mięsa z kurczaka - chociaż tego ostatniego to nienawidzę kroić czy coś z nim robić jak jest surowe. :ziober2:

Earth
Earth: Nie lubię ich, choć mam całą kolekcję i leżą. Są cierpkie i męczące w smaku, choć ja ogólnie nie przepadam za owocowymi. Jedynie owoce lata lubiłam z tej serii, takie z narysowaną truskawką. :D

Ja to żłopię notorycznie na uczelni w minibarku, jeżeli nie żłopię kawy, tutaj kupiłam "do domu" i kicha... :and: A smakowe Dilmah'y wchodzą pięknie, każdy smak którego próbowałam jest yummy. :)

styka51
styka51: Mój dzisiejszy obiad to:

KANAPKI! :rotfl: Świeżutki chlebek + polędwica + "żywa" papryka.
Jutro się spinam w sobie i coś gotuję, ileż można jeść kanapki... :nie:
Earth
Earth
  20 stycznia 2013
Kiniowska
Kiniowska: Mam miliony

No to pomusz prosze, bo ja pomysłów nie mam :D

Kiniowska
Kiniowska: zepiam się robienia głównie zup, jakichś dań z ryżem/ziemniakami, naleśników w różnych wersjach, mięsa z kurczaka - chociaż tego ostatniego to nienawidzę kroić czy coś z nim robić jak jest surowe.

Makaron i ryż ratunkiem każdego obiadu. :D
No zabawa z obrabianiem kurczaka jest fu :C
A i Ci powiem, że kiedyś miałam czerstwą bułkę, to ją namoczyłam w jajku i bułce tartej i usmażyłam to smakowała jak kotlet prawie. :rotfl: :D

Kiniowska
Kiniowska: Ja to żłopię notorycznie na uczelni w minibarku, jeżeli nie żłopię kawy, tutaj kupiłam "do domu" i kicha... A smakowe Dilmah'y wchodzą pięknie, każdy smak którego próbowałam jest yummy. :)

Owszem, Dilmah jest spoko. Np mam porównanie do karmelowej piramidek i do karmelowej dilmaha, oczywiscie ta druga wygrywa. ;))
NieznosnaWiedzma
NieznosnaWiedzma
  20 stycznia 2013

kurczak piwny + surówka z kapusty pekińskiej, marchewki z koperkiem :)

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  20 stycznia 2013

Dzisiaj moj facet idzie na łatwiznę i robi łososia na szpinaku z zielonym pesto.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail