czołem!
poszukuję sprawdzonego przepisu na zupę cebulową, może być krem, ale niekoniecznie.
gdyby ktoś był tak miły i się podzielił to byłabym wdzięczna;)
ii jeszcze jaką cebulę wybrać? bo ogólnie za cebulą nie przepadam i kupuję tylko malutkie szalotki jeśli do czegoś dodaje, a tak to się obchodzę bez i nie wiem
pozdrawia maryja
zupa cebulowa strona 4 z 4
to u mnie głównym problemem jest zapominanie o podlewaniu;)
tutaj jeszcze ich nie doświadczyłam
w wegańskiej społeczności fajne jest to, że 90% starych weganów to znajomi.
tez jest dobre, ale ja zazwyczaj robie obiad dla calej rodziny, wiec wszystkie 3 poziomy mam zajete, ryz, warzywa, ryba, nie zmiescilo by sie na sitko :P
zamiast cukinii chyba dam bakłażana, bo mam ostatnio fazę.
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
zupe cebulową dość trudno zrobić tak aby smakowała ale sposobów na jej przyrządzenie jest tyle ilu bynajmniej ludzi na ziemi ja zrobiłbym to tak....
nalewasz do garnka sporo wody tak ok. 4l. później wstawiasz kości np. wieprzowe całość gotujesz przez 1h, następnie nie przerywając gotowania wrzucasz 2-3 cebule pokrojone w ćwiartki, do tego marchew, pietruszkę(najlepiej całą)...i gotujesz to wszystko jeszcze ze 2h, następnie robisz wrzutke np. ziemniaki, makaron itd. znowu gotujesz i w zasadzie już.... p.s na początku przyrządzania przypraw zupę: dodaj kilka ziaren pieprzu czarnego, 2-3 liście laurowe, szczypte, lub dwie soli, natomiast pod koniec przyrządzania można do zupy dodać śmietany, jeśli gęsta, rozrabiamy przed wlaniem z zupą, później po zmieszaniu wlewamy...tylko uprzedzam zupę cebulową robi się trudno bo mało komu ona wychodzi smaczna i w ogóle dobrze przyprawiona, aby spotęgować efekt cebulowego smaku, na 5 minut przed końcem gotowania możemy wrzucić ztarkowaną cebule...