czołem!
poszukuję sprawdzonego przepisu na zupę cebulową, może być krem, ale niekoniecznie.
gdyby ktoś był tak miły i się podzielił to byłabym wdzięczna;)
ii jeszcze jaką cebulę wybrać? bo ogólnie za cebulą nie przepadam i kupuję tylko malutkie szalotki jeśli do czegoś dodaje, a tak to się obchodzę bez i nie wiem
pozdrawia maryja
lista tematów
zupa cebulowa strona 2 z 4
chyba zrobię, bo patentu z ziemniakami na tarce nie słyszałam;d
Konto usunięte: i jak dodaje kostke albo vegete to nie dodaje soli, cos jest ze mna nie tak dzisiaj, przeciez ja nie lubie soli.
kostek nie używam, a vegetę tylko vegańską, a ona nie jest za bardzo słona. ostatnio dodaję takie suszone warzywa pokrojone w kostkę i dają super smak.
moich przepisów raczej nikt nie będzie chciał
okropnie, przynosze hanbe mojej rodzinie
tylko na tej grubej stronie musza byc, wtedy wyglada to mniej wiecej tak:
no i dzieki temu zupa sie robi szybciej, bo ziemniaki sie szybciej gotuja :D
Konto usunięte: kostek nie używam, a vegetę tylko vegańską, a ona nie jest za bardzo słona. ostatnio dodaję takie suszone warzywa pokrojone w kostkę i dają super smak.
moich przepisów raczej nikt nie będzie chciał
a czyms sie rozni vegeta veganska od tej zwyklej?? myslalam, ze to bez roznicy, bo w sumie w niej chyba niczego zwierzecego nie ma
skad wiesz, jest duzo rzeczy, ktore sa dobre i nie zawieraja produktow zwierzecych np chleby itp
Konto usunięte: a czyms sie rozni vegeta veganska od tej zwyklej?? myslalam, ze to bez roznicy, bo w sumie w niej chyba niczego zwierzecego nie ma
są konserwanty, od cholery soli i tak dalej. ja tego nie lubię;) w tej vege są tylko naturalne składniki, mniej soli i tak dalej
to zależy co chcesz;)
368212: |
a żurek to zupa na zakwasie z mąki |
z mąki żytniej oczywiście a barszcz z pszennej.
ale też ludzie to różnie robią :P
368212: |
barszcz biały - to zupa na wywarze z wędzonki, zakwaszana kwaśną śmietaną i odrobiną octu. a żurek to zupa na zakwasie z mąki |
oo, dzięki! to teraz już jestem oświecona;d
jest w sklepach eko i teraz już w normalnych sklepach się zaczyna pojawiać
właśnie robiłam z rok temu zakwas na żurek i robiłam z żytniej
kurde, zrobiłabym na barszcz, ale nie wiem co zamiast wędzonki
popatrze, moze cos bedzie, albo chociaz jakis odpowiedni, szczezre mowiac to nawet nie wiedzialam, ze takie cos istnieje, to i nie patrzylam :)
Konto usunięte: barszcz biały - to zupa na wywarze z wędzonki, zakwaszana kwaśną śmietaną i odrobiną octu.
a żurek to zupa na zakwasie z mąki
uu, nawet tego nie wiedzialam :)