bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011 (pierwszy post)

lubicie polewy do ciast??
jasne? ciemne?
własnej roboty? czy gotowe?
kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis
robie trochę zmienioną wersję

100g margaryny
2 łyzki mleka
2-3 łyzki kakao ( lub 2 czubate łyżeczki extra ciemnego)
1 łyżka miodu prawdziwego
1 szklanka cukru pudru
orzechy włoskie

margaryne topimy z miodem , dodajemy mleko i cukier i jak to sie bedzie gotowało to dopiero dodoajemy kakao ,a po chwili posiekane orzechy gotujemy chwile
i voila!
w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Renifer
Renifer
  12 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: skojarzyło mi się z dniem świra, jak kawe mieszał.

Ponoć to prawda z tym kręceniem w prawo , nikomu się nie chciało sprawdzać żeby kręcić kolejne 4h :D
A ty w Technikum Gastronomicznym się edukujesz :]?
Sensi
Sensi
  12 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast?? jasne? ciemne? własnej roboty? czy gotowe?
Lubię, nawet bardzo.
Obojętne. :tak:
Moja mama robi taką dobrą do ciast... :zakochany:
Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  12 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Ponoć to prawda z tym kręceniem w prawo , nikomu się nie chciało sprawdzać żeby kręcić kolejne 4h :D A ty w Technikum Gastronomicznym się edukujesz :]?


ile można kręcić.. ręka by bolała :D ja tam jak kawę robię, to 3 razy przemieszam i pije :D
tak, ale jeszcze dorabiam sobie jako kelnerka i wykończona wracam.
Renifer
Renifer
  12 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: tak, ale jeszcze dorabiam sobie jako kelnerka i wykończona wracam.

Ale jaki kierunek ?
Kucharz , kucharz małej gastronomii , kelner czy może hotelarz ?;]
Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  13 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: kucharz małej gastronomii

ten. :tak: aczkolwiek moje szefostwo ma możliwość nadania mi 2 zawodów, bo praktyka jest i na kuchni i na sali.
Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  13 kwietnia 2011

Dlatego w wykształceniu będę miała również kelnerkę, bo odbyłam kurs.

Sebuch
Sebuch
  13 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast?? jasne? ciemne? własnej roboty? czy gotowe?

tak lubię :)
jasne i ciemne sa dobre :)
wolę gotowca :)
Gothiclady
Gothiclady
  13 kwietnia 2011

ja kiedyś zlizywałam polewę z ciast :rotfl:

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  13 kwietnia 2011
Gothiclady
Gothiclady: ja kiedyś zlizywałam polewę z ciast

hashaahahhaah, Gocia :D A ja tą posypkę, kolorową taką :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.