bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011 (pierwszy post)

lubicie polewy do ciast??
jasne? ciemne?
własnej roboty? czy gotowe?
kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis
robie trochę zmienioną wersję

100g margaryny
2 łyzki mleka
2-3 łyzki kakao ( lub 2 czubate łyżeczki extra ciemnego)
1 łyżka miodu prawdziwego
1 szklanka cukru pudru
orzechy włoskie

margaryne topimy z miodem , dodajemy mleko i cukier i jak to sie bedzie gotowało to dopiero dodoajemy kakao ,a po chwili posiekane orzechy gotujemy chwile
i voila!
w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tak poza tym to co najwyzej sernik na zimno, do slodyczy w ogole mnie nie ciagnie :)

o nie
co to za życie bez słodyczy|??

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Ja bym ci dał polewę skarbie śmietankową świeżutką cieplutką

każda jest ciepłą na początku :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: o nie co to za życie bez słodyczy|??

szczesliwe zycie ze zdrowymi zebami :lol2:
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Ja bym ci dał polewę skarbie śmietankową świeżutką cieplutką

wam, mezczyznom, to sie zawsze wydaje, ze ona smietankowo smakuje tylko dlatego, ze jest biala :nie:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: szczesliwe zycie ze zdrowymi zebami

mam zdrowe zęby , mój dentysta widząc mnie raz na rok zawsze jest w szoku

Konto usunięte
Konto usunięte: ona smietankowo smakuje tylko dlatego, ze jest biala

no dokąłdnie
trezba kiedys ajkeigos delikwenta nakarmic

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: mam zdrowe zęby , mój dentysta widząc mnie raz na rok zawsze jest w szoku

to masz szczescie, ja w sumie teraz tez mam wszystkie zeby zrobione, no ale sie odzwyczailam i slodycze juz mi nie smakuja :)

bng
bng: no dokąłdnie trezba kiedys ajkeigos delikwenta nakarmic

no wlasnie, polac to by kazdej polali, niech sobie sami sproboja :P
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no wlasnie, polac to by kazdej polali, niech sobie sami sproboja :P

i będzie krzywienie twarzy :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wam, mezczyznom, to sie zawsze wydaje, ze ona smietankowo smakuje tylko dlatego, ze jest biala

Wiesz, ja nigdy jej nie smakowałem :rotfl:
Ponoć to coś dziwnego :ninja:
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Wiesz, ja nigdy jej nie smakowałem Ponoć to coś dziwnego

powiem Ci tak: nie chcial bys sprobowac, a jak juz bys sprobowal, to na pewno bys tego przezycia nie chcial powtarzac :mrgreen:

bng
bng: i będzie krzywienie twarzy

oj i to jakie :P
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Wiesz, ja nigdy jej nie smakowałem Ponoć to coś dziwnego

najwyższa pora spróbować :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  11 kwietnia 2011

A ja najbardziej lubię rozpuścić w misce nad garnkiem z wrzącą wodą tabliczkę gorzkiej czekolady 70%, czasami z dodatkiem łyzki mleka :D
Jak zawsze wspaniała a taka prosta :zakochany:

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  12 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast?? jasne? ciemne? własnej roboty? czy gotowe?

lubię.
jasne i ciemne. :mrgreen:
własnej roboty, nie używam gotowców.
pijana
pijana
  12 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast?? jasne? ciemne? własnej roboty? czy gotowe?

Na pierniku owszem.
Hmmm... Z czekolady mlecznej, więc chyba ciemne ? :D
Własnej roboty, smak bez porównania i mniej chemii.
Renifer
Renifer
  12 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast??

Kajmak :tak:
4 litry mleka , chyba litr cukru troszkę spirytu {:woot:} i 4 godziny kręcenia w prawo :rotfl:.
Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  12 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: 4 godziny kręcenia w prawo

skojarzyło mi się z dniem świra, jak kawe mieszał. :lol2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.