lubicie polewy do ciast??
jasne? ciemne?
własnej roboty? czy gotowe?
kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis
robie trochę zmienioną wersję
100g margaryny
2 łyzki mleka
2-3 łyzki kakao ( lub 2 czubate łyżeczki extra ciemnego)
1 łyżka miodu prawdziwego
1 szklanka cukru pudru
orzechy włoskie
margaryne topimy z miodem , dodajemy mleko i cukier i jak to sie bedzie gotowało to dopiero dodoajemy kakao ,a po chwili posiekane orzechy gotujemy chwile
i voila!
w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego
lista tematów
polewa strona 3 z 4
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda
to masz szczescie, ja w sumie teraz tez mam wszystkie zeby zrobione, no ale sie odzwyczailam i slodycze juz mi nie smakuja :)
no wlasnie, polac to by kazdej polali, niech sobie sami sproboja :P
A ja najbardziej lubię rozpuścić w misce nad garnkiem z wrzącą wodą tabliczkę gorzkiej czekolady 70%, czasami z dodatkiem łyzki mleka :D
Jak zawsze wspaniała a taka prosta