bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011 (pierwszy post)

lubicie polewy do ciast??
jasne? ciemne?
własnej roboty? czy gotowe?
kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis
robie trochę zmienioną wersję

100g margaryny
2 łyzki mleka
2-3 łyzki kakao ( lub 2 czubate łyżeczki extra ciemnego)
1 łyżka miodu prawdziwego
1 szklanka cukru pudru
orzechy włoskie

margaryne topimy z miodem , dodajemy mleko i cukier i jak to sie bedzie gotowało to dopiero dodoajemy kakao ,a po chwili posiekane orzechy gotujemy chwile
i voila!
w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Renifer
Renifer
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Mi babcia gotowana z swojej szklarni

Co ty ??
I co dobra z takich prawdziwych pomidorów ??
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Co ty ?? I co dobra z takich prawdziwych pomidorów ??

pycha
choc nie lubię pomidorów to pomidorową uwielbiam i jeszcze makaron do niej włąsnej roboty

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Co ty ?? I co dobra z takich prawdziwych pomidorów ??

Ucierała nad parą, dobra z śmietaną taka gęsta.
Renifer
Renifer
  11 kwietnia 2011
bng
bng: pycha choc nie lubię pomidorów to pomidorową uwielbiam i jeszcze makaron do niej włąsnej roboty

Poczekam trochę bo aktualnie pomidory bez smaku są :]
Renifer
Renifer
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Ucierała nad parą, dobra z śmietaną taka gęsta.

Właśnie mnie to zastanawiało jak to zrobić a tutaj coś a la Łaźnia parowa :ziober2:
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: lubicie polewy do ciast?? jasne? ciemne? własnej roboty? czy gotowe? kiedyś przewertowałam mamy ksiązke z przepisami i znalażłam super przepis robie trochę zmienioną wersję

wlasciwie to nienawidze tej kupy, ktora na sile ludzie staraja sie polewac ciasta.
im wiecej kakaa tym bardziej oblesnie smakuje.
jak jestem zmuszona to tylko wlasnej roboty.

bng
bng: margaryne topimy z miodem ,

eee... margaryne?
bez obrazy, ale niezly to syf byc musi.

bng
bng: w tej chwili maczasz sobie w tym paluszki ale nadaje się do wszytskiego

a jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego, jak to mowia... :P
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego, jak to mowia... :P

nieprawda jest super słodka :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: nieprawda jest super słodka

nie przepadam za slodkim :mrgreen:
ani za tlustym :P
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie przepadam za slodkim ani za tlustym :P

wybrzydzasz:lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Renifer
Renifer: Właśnie mnie to zastanawiało jak to zrobić a tutaj coś a la Łaźnia parowa

Mojej matce nie chce się tak gotować, bo za czasochłonne :zonk:
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: wybrzydzasz

nie, po tlustych rzeczach mam zle przezycia, a slodkiego oduczylam sie jesc po ciazy, jak moje zeby byly w tak tragicznym stanie, ze slodkiego nie moglam jesc chocbym chciala :P
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Undertaker
Undertaker: Mojej matce nie chce się tak gotować, bo za czasochłonne

właśnie :/
mojej też ]
dlatego w każdy wolny week jade do babci :zakochany:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: slodkiego oduczylam sie jesc po ciazy, jak moje zeby byly w tak tragicznym stanie, ze slodkiego nie moglam jesc chocbym chciala :P

ja bym nie mogłą żyć bez słodyczy

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 kwietnia 2011
bng
bng: ja bym nie mogłą żyć bez słodyczy

ja w sumie tylko lody lubie, ale ich tez nie moge za duzo, bo mam uczulenie jak przesadze z nabialem. tak poza tym to co najwyzej sernik na zimno, do slodyczy w ogole mnie nie ciagnie :)
Undertaker
Undertaker
  11 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: agoosiaa

Ja bym ci dał polewę skarbie śmietankową świeżutką cieplutką :zakochany:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.