HOTAIR83
HOTAIR83
  24 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Tak więc jak wiadomo na forum każdy gdy tylko pojawi się jakaś propozycja retuszu zdjęcia udziela się i proponuje swoje umiejętności w obsłudze photoshopa lub innych ale z naciskiem na ten pierwszy.
Tak więc takie małe wyzwanie macie tu próbkę prac jednego z panów który radzi sobie w szopie.
I na podstawie jego zdjęć możecie pokazać na co was stać czyli przerabiając jego modelki. Ale jeśli już ktoś tym się zajmował to może ma swoje próbki którymi mógł by się tu pochwalić a my już ocenimy czy jego wypociny są czegoś warte :)
Tak więc zapraszam do zabawy i oczywiście fali krytyki lub pochwał :)

tej91
tej91
  24 sierpnia 2010

Patrz na siebie ciołku ;)

HOTAIR83
HOTAIR83
  24 sierpnia 2010

Tak dla zachęty Brzydula i Marchewka :)

HandOfFate
HandOfFate
  24 sierpnia 2010

szkoda czasu na głupoty, poza tym retusz postaci jest malo interesujacy, ot tu rozmyc, tu rozswietlic, tu usunac cienie/zmarszczki/syfy, tu dodac kolorku, tu usunac odblaski, tu dodac kolorku, troche pobawic sie krzywymi, troche maskowaniem, troche połatać, troche wyciągnąć, dodac dluzsze zesy, wybielic zabki roswietlic soczewki i gotowe...jakos malo to interesujace.
Zreszta jak juz ktos napisal, dla osoby srednio wladajacej fotoszopem (to nie znaczy na poziomie przecitnej gimnazjalistki retuszujacej swoje zdjecia do lustra, srednio znaczy "doskonalena forumowe standardy") to naprawde nie jest problem, a powyzszy link nie pokazuje nic specjalnego, zero WOW...ot troche poprawnej dlubaniny.

Flo
Flo
  24 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: to naprawde nie jest problem, a powyzszy link nie pokazuje nic specjalnego, zero WOW...ot troche poprawnej dlubaniny.

e tam, ja tak nie umiem ;c
razotka
razotka
  24 sierpnia 2010

Myślę, że jak na mój poziom obsługi szopa wystarczy :D

Flo
Flo
  24 sierpnia 2010

ode mnie takie na szybko

włosów mi się nie chciało ruszać ;p

stopofan89
stopofan89
  24 sierpnia 2010

Widze że jej to już nawet fotoszop nie pomaga :crylol:

razotka
razotka
  24 sierpnia 2010

ja jestem ciekawa czy znajdę gdzieś tutorial do takiej przeróbki:

Flo
Flo
  24 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Widze że jej to już nawet fotoszop nie pomaga

Lily Cole ogólnie jest paskudna jak dla mnie, nie czaję jakim cudem zrobiła "karierę"
Jacek80
Jacek80
  24 sierpnia 2010

też na szybko, ale w corelu... tak wiem, trochę przesadzone i włosy niedopracowane, ale to nie konkurs ;)

stopofan89
stopofan89
  24 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: ja jestem ciekawa czy znajdę gdzieś tutorial do takiej przeróbki:

Google wylaczyli? ;>
http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/
wrednyprofil25
wrednyprofil25
  24 sierpnia 2010

oo witam, kto mi przerobi wlasnie taak jak na tym forum w temacie zdjecie dziewczyny, chce jej zrobic niespodziane.pozdrawiam magików, prosze pisac na priv. dzex

HandOfFate
HandOfFate
  24 sierpnia 2010

caaaaala masa tutoriali do takich rzeczy jest na wyciagniecie reki w necie, naprawde nie wymaga to najmniejszego wysilku.
Wystarczy wejsc na deviantart, wpisac sobie "photoshop tutorial" aby przekonac sie ze wstrona zwroci nam dokladnie 74211 wynikow, starczy Wam do konca zycia i jeszcze dluzej.

HandOfFate
HandOfFate
  24 sierpnia 2010

zeby nie byc goloslownym, po minucie szukania:
http://friday-13th.deviantart.com/art/Photo-Retouching-Tutorial-93900925?q=boost%3Apopular+photoshop+face+tutorial&qo=73

razotka
razotka
  24 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Google wylaczyli? ;> http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/

Te widziałam już. Gdyby pokazywały efekt taki jaki ja zaprezentowałam to raczej nie prosiłabym o jakieś wskazówki :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.