Cześć
Chciałabym kupić lustrzankę nikon d3000. Myślę, że jak na moją pierwszą przygodę z lustrzankami będzie akurat... Tylko jaki wziąć do tego obiektyw??? Zdjęcia jakie zamierzam robić to głównie portrety [jaki obiektyw wybralibyście na moim miejscu?-dodam, że nie bardzo znam się na tych obiektywach], Liczę na pomoc z waszej strony bez zbędnych komentarzy
Kesja
lista tematów
Lustrzanka strona 4 z 8
pomysly i jakis taki zmysl artystyczny czy jak zwal tak zwal, to magiczne cos :D
dokladnie
Konto usunięte: a dokładnie to chyba było to... tylko nie pamiętam już kto był autorem tego, wiem, że jakaś dziewczyna...
kopcilo pauliczkowowi, a ta glupia dupa pisala ze nie umie w trybie macro wylaczyc i palcem przytrzymuje hahahah, a jak jej pisano ze sie nie da to od glupich wyzywala bo sie na pewno da
...jak jej pisalismy zeby na manualu robila to odpisywala ze po to jest tryb macro, zeby w nim robic macro
Konto usunięte: dotknac, zobaczyc potestowac w fotojokerze, a kupic w internetowym np optyczne.pl albo cos takiego, to sklepy ktore istnieja od lat, maja dobra renome itd, sam tam kupuje i nie mam najmniejszych klopotow wiec moge z czystym sumieniem polecic, no ale jak uwazasz, nie kazdy jest zwolennikiem kupowania przez internet.
Z moim szczęściem to mimo tego może coś się stać złego....
Co to to nie...
Konto usunięte: Też mam i dzięki nim w koncu pojąłem priorytet czasu bo jakoś mi to nie szło ...
Kręciłem w prawo i w lewo i nie mogłem dojść do ładu
to mi wyjasnij bo ja nie umiem
ja tylko na manualu lece, a to ponoc czasem zbedne
mnie to chyba trza jak krowie na rowie narysowac albo nie wiem co :P
E, jak ja z moim szczesciem kupowalem wiele razy i jest ok, to i Ty dasz rade :)
Eeee, pochwal sie, serio. Tak z ciekawosci po prostu.
No dlatego chcialem cos innego zobaczyc tez.
Moje szczęście gorsze od Twojego, z pewnością...
Jestem strasznie pechową osobą
Może kiedyś coś wstawię po namyśle
Konto usunięte: nie o jakosc sie tu akurat rozchodzi, kazdy swoje zdjecia tu juz wstawial, moge Ci dac do moich linka, chodzi o oko, nie o sprzet jakim dotychczas robilas.
Ale ja tylko tutaj przejściowo jestem, żeby sięgnąć o poradę
Konto usunięte: No ale jak pojedziesz na rajd i będziesz chciał zamrozić autko w ruchu to po Ch**j masz jeszcze przysłonę molestować :) ?
Przecież od tego jest literka S żeby w niej robić zdjęcia
no wlasnie, tylko jakos sie do tego nie moge ustosunkowac, ale jak mnie przycisnie brak czasu na krecenie zbedne obydwoma pokretlami funkcyjnymi, to pewnie zaczne korzystac hyhyh :))
Konto usunięte: wiem, ale jak na razie dla mnie to starczy. myślę, nad kupnem jasnej stałki, bo jednak ten jest dość ciemny i to bardzo denerwuje.
kitowe obiektywy szybko przestaja wystarczac prawda?
mialem to samo po zakupie d40, jak tylko rozkminilem o co w tym wszystkim chodzi, jakos troche sie rozgarnalem, odrazu zachcialo mi sie lepszego szkla :))
P.S.
dostalem dzis oryginalnego pilota do D90 z allegro, ale zabawe mam
moge czaskac autoportrety