Cześć
Chciałabym kupić lustrzankę nikon d3000. Myślę, że jak na moją pierwszą przygodę z lustrzankami będzie akurat... Tylko jaki wziąć do tego obiektyw??? Zdjęcia jakie zamierzam robić to głównie portrety [jaki obiektyw wybralibyście na moim miejscu?-dodam, że nie bardzo znam się na tych obiektywach], Liczę na pomoc z waszej strony bez zbędnych komentarzy
Kesja
lista tematów
Lustrzanka strona 1 z 8
pewnie kitowy najczesciej w zestawie jest kit czyli obiektyw do wszystkiego i do niczego :D
a kupujac d3000 body bez napedu AF odcinasz sobie niejako dostep do tanszych obiektywow staloogniskowych takze portretowych (chyba ze ostrzyc recznie zamierzasz;])
joker4444: pewnie kitowy najczesciej w zestawie jest kit czyli obiektyw do wszystkiego i do niczego :D
a kupujac d3000 body bez napedu AF odcinasz sobie niejako dostep do tanszych obiektywow staloogniskowych takze portretowych (chyba ze ostrzyc recznie zamierzasz;])
Aaaa.... To takie buty
I to obojętne wtedy jaki to będzie obiektyw, Tak???
I jaka cena wtedy będzie??? pewnie coś 1500 zł
Czyli łącznie z lustrzanką tak??
Wiesz... Ja bym z chęcią od razu wzięła coś lepszego, ale niestety fundusze mi na to nie pozwalają póki co :))
Najwyżej jak się dorobię to dokupię coś innego, a to sprzedam
Sorry, że tak wypytuję, ale jestem ciemna w tych sprawach technicznych
joker4444: jak nie wiesz czy cie wciagnie i moze bedziesz sprzedawac to lepiej kup uzywane body+ obiektyw (mniej albo i nic nie stracisz przy odsprzedazy)
np nikond70s + nikkor 50 1.8 kupisz to do 1500 i juz do portretu jak znalazl
Napisałam o tym odsprzedawaniu ze względu na to by wymienić ewentualnie potem na coś lepszego
Co do kupowania to napisałam jaki mnie interesuje