Konto usunięte: ale on jest droższy ;/
A zaskoczyć Cie ?
Wiesz co zrobisz po zakupie D5000 ? Zaczniesz kupować osprzęt a jak to zliczysz to dojdziesz do wniosku że trzeba było jednak brać tego D90 !
Kupisz z kitem ... będzie fajnie popstrykasz przetestujesz ...
Będzie to przepaść z tym co miałaś do tej pory ...
Nagle uświadomisz sobie że potrzebujesz filtra ochronnego UV ... W sklepie powiedzą Ci że najlepsza jest HOYA ...
Potem okaże się że zapragniesz zdjęć nocnych więc statyw będzie nieoceniony ...
Jeszcze szybciej okaże się że potrzebujesz Torby i od razu kupisz większą z myślą o dodatkowym obiektywie.
Zobaczysz niesamowite makro i też zapragniesz takie robić .
Szybko okaże się że potrzebujesz albo soczewek a jak dobrze się doszukasz to trafisz na Raynoxa
Jak pójdziesz na imieniny do cioci Wandzi okaże się że wbudowana lampa oświetla tylko Sobieskiego na stole ale goście pozostają po mrocznej stronie mocy.
W ten sposób odkryjesz że przyda Ci się lampa ... Przeczytasz że SB-400 zawęzi Twoje pole użycia palnika więc Zdecydujesz się na SB-600.
Gdy przyjdzie lato i zaczniesz fotografować przyjaciółkę okaże się że obiektyw który posiadasz przy zachodzie słońca wzbudza mieszane uczucia ...
Owa przyjaciółka zaprasza Cie na ślub .. Pomyślisz że jak masz supr lampę to będzie fajnie ale niemiło się zaskoczysz ... Sufit wysoko bounce'a nie zrobisz ... A jak młodym po oczach 600stką to odbędą szybką podróż w kosmos.
Wrócisz do domu usiądziesz do neta i okaże się że potrzebujesz jasnej stałki a do lampy idealny będzie dyfuzor ! Przy intensywnym użytkowaniu bateria może okazać się za mała wtedy wpadniesz na Gripa ... ! Karta pamięci okaże się zbyt wolna do NEFów
A i te 4 Gb coś się szybko zapełnia
Ja tak mogę długo pisać !
Jeśli ciągnie Cie do fotografii ... Jeśli jadąc gdzieś czy idąc .. Widzisz coś ciekawego i myślisz "cholera czemu ja teraz nie mam aparatu" .. TO zastanów się nad zakupem sprzętu .
Zobaczysz że będzie jak opisałem ... Kupisz sprzęt z niższej półki i szybko okaże się że to Cie ogranicza .. Twoje pieniądze Twój czas i Twój wybór ....
Ja bym poczekał i brał D90 chociaż samo body ...