razotka
razotka
  22 listopada 2009 (pierwszy post)
Zainspirował mnie pewien osobnik z fotki, który bardzo nalegał na profilu mojego znajomego by ocenił jego zdjęcia. Pomyślałam, że i ja ocenię bo coś musi w tym być skoro tak nalega...
Wchodzę w album "sesyjne" i pod tym zdjęciem:

zostawiłam negatywny komentarz bo uznałam, że była to marna manipulacja jakimś programem graficznym.

Otrzymałam taką wiadomość:

Dodał mnie na cl, usunął komentarz...

Krótko i na temat:
- Jak myślicie dlaczego tak się zachował?
- Jak zazwyczaj reagujecie, gdy padną niemiłe słowa pod kierunkiem waszych prac?
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - Jak zazwyczaj reagujecie, gdy padną niemiłe słowa pod kierunkiem waszych prac?

to zalezy jak jest to ujete krytyki moze i nie lubie jak wiekszosc, ale jesli juz to konstruktywna :)
ja od pewni\ego czasu staram sie miec dystans i nie krytykowac nazbyt w sumie fotografia to sztuka kto wie moze za 100 lat jego prace beda wisialy w najwiekszych galeriach bo ludzie uznaja to za sztuke przez duze S (ale grosza bym na to nie postawil):mrgreen:

niemniej fakt ze jesli tak prosi o ocene musi sie liczyc takze z krytyka i przyjac na klate to :tak:
xxEiTyxx
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 20
xxEiTyxx
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jak zazwyczaj reagujecie, gdy padną niemiłe słowa pod kierunkiem waszych prac?

zazwyczaj mam dystans do swoich prac... chociaz denerwuje mnie to ze niektorzy oceniaja moj "talent" po jednej fotografii... przeciez kazdy ma swoj gust, jednym podoba sie cos innym nie... dlatego polecam ogladanie calej galerii i jedynie mowic co jest zle w jakiej fotce... aby amator mogl sie szkolic i robic coraz lepsze fotografie, a nie pisac "fotografia nie jest twoja przyszloscia"

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum.
Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego :)

joker4444
joker4444
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: niektorzy oceniaja moj "talent" po jednej fotografii... przeciez kazdy ma swoj gust, jednym podoba sie cos innym nie... dlatego polecam ogladanie calej galerii i jedynie mowic co jest zle w jakiej fotce... aby amator mogl sie szkolic i robic coraz lepsze fotografie, a nie pisac "fotografia nie jest twoja przyszloscia"

w galerii masz 2 :mrgreen:
to daj link ocenimy ;)
xxEiTyxx
xxEiTyxx
  22 listopada 2009
joker4444
joker4444: w galerii masz 2

w galerii mam zdjecia swojej osoby...
a trudno byc fotografem swojej osoby...
no chyba ze chce byc sie "slodka dziewczynka" i robic sobie "calusne" fotki przed lustrem ;]

joker4444
joker4444: to daj link ocenimy ;)

i chyba w tym temacie nie chodzi o to by oceniac moje prace :)

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum.
Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego :)

joker4444
joker4444
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: i chyba w tym temacie nie chodzi o to by oceniac moje prace :)

myslalem ze chcesz ;]
razotka
razotka
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: i chyba w tym temacie nie chodzi o to by oceniac moje prace :)

temat jest o krytyce -> krytyka to ocena -> oceniamy na tym dziale fotografie -> masz prace, którymi chciałabyś się pochwalić, więc czemu nie ?
xxEiTyxx
xxEiTyxx
  22 listopada 2009
joker4444
joker4444: myslalem ze chcesz ;]

nie wiem po czym doszedlaes do takiego wniosku ale ok :)
i po prostu pisalam na temat gdy ktos krytykuje moje prace...
tym bardziej, że wczoraj zalozylam tu temat bo chcialam poprawic fotke i bylam ciekawa czy w ogole sie da bo sie nie zajmuje obrobka... i ktos pod ta fotka napisal "fotografia nie jest twoja przyszloscia" no to sory ei... po jednej fotce mnie ocenil... na dodatek sama napisalam ze mi nie wyszla i napisalam co poszlo nie tak, wiec zdaje sobie z tego sprawe...
wiec uwazam iz krytyka kogos takiego w ogole nie sprawia mi "przykrosci"...

Flo
Flo
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a trudno byc fotografem swojej osoby...

znam wiele osób które robią wspaniałe autorpotrety, w swojej galerii mam 3 i jakoś nie było trudno..
xxEiTyxx
xxEiTyxx
  22 listopada 2009
Flo
Flo: znam wiele osób które robią wspaniałe autorpotrety, w swojej galerii mam 3 i jakoś nie było trudno..

no tak... samowyzwalacz... tak czy inaczej ja nie lubie byc po stronie obiektywu ;]

PAWEL20872
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
PAWEL20872
  22 listopada 2009
www.fullptions.yoyo.pl :)

PABLO

PAWEL20872
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
PAWEL20872
  22 listopada 2009

moja piersza stronka ( w budowie)

PABLO

Fieska
Fieska
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Krótko i na temat: - Jak myślicie dlaczego tak się zachował? - Jak zazwyczaj reagujecie, gdy padną niemiłe słowa pod kierunkiem waszych prac?

Każdy chce bronić swojego. On twierdzi, że jest nie wiadomo jakim fotografem, który leci na autoprogramie (tutaj szczegóły), więc nie kłóciłabym się z nim tylko niech robi swoje aż sam kiedyś w końcu zobaczy swój problem. Chciał żebyś oceniła, oceniłaś, nie przeczytał tego co by chciał więc to już jest jego problem. Nie przejmuj się takimi ludźmi, bo dużo jest takich. Na photoblogu są organizowane konkursy i w każdym jest kłótnia o to, że głosowanie jest nie fair, a jak ktoś wytknie wadę w zdjęciu to już jest wielkie oburzenie.

Ja staram się przemyśleć tą krytykę i ocenić czy pomoże mi dalej czy nie. Wstawiałam już parę zdjęć tu na forum, ale jeszcze nikt mi nic nie napisał. Nie wiem czy nikt ich nie dostrzegł, czy po prostu nie są warte uwagi. Czasem się i tak zdarza. Każdemu podoba się co innego i każdy ma inną interpretację tego co jest ładne lub co się podoba.
joker4444
joker4444
  22 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wstawiałam już parę zdjęć tu na forum, ale jeszcze nikt mi nic nie napisał. Nie wiem czy nikt ich nie dostrzegł, czy po prostu nie są warte uwagi.

daj na ktorych stronach to oblukam moim subiektywnym spojrzeniem :)
Fieska
Fieska
  22 listopada 2009
joker4444
joker4444: daj na ktorych stronach to oblukam moim subiektywnym spojrzeniem :)

Ach teraz tak specjalnie to nie trzeba. Ale chyba na 157 dodawałam ostatnio jakieś, a tak to już wcześniej kiedyś.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.