Najlepsze programy do obróbki zdjęć
W 100% się zgadzam z tą wypowiedzią...
haha zwariowałaś chyba
ja sądze ,ze ten wasz photoshop jest przereklamowany i jakimś sposobem stał się popularny -niestety - chodź jest tak naprawde profesionalny i śmieszy mnie jak "bele kto" używa go nie w pełni ,zależy też kto co chce obrobić ,przerobić.
Dla mnie istnieje podstawa typu picassa tam ma się przeglądarke i obróbke w jednym ,czyli uniwersalny.
Ja używam ,po za picassą, programu
Fast Stone Capture
PhotoInstrument
...polecam tym osobom ,które dodają zdjęcia czerwone z szumem itp...bo szczerze to nie wiem po co komu więcej potrzeba skoro tu jest znikomy procent zdjęć dobrej jakości :)
jeśli ktoś ma photoshopa a u mnie w nim jedynie zmienić kontrast ale wielce się lansuje tym 'mega-programem', jest to faktycznie żałosne...
ale każdy jakoś zaczynał, jeśli ktoś chce się rozwijać to zrobi to nawet w photoscape, a CS'u się nauczy.
Jeśli chodzi o darmowe programy to używam PhotoScape, Photofiltre, Picassa...
Poza tym Adobe Photoshop CS2.
Od paru dobrych lat - Photoshop CE 7.0. Poza tym CS3, Photoscape.
Kiedyś używałam Photofiltre, ale z niego zrezygnowałam, bo te same efekty uzyskuję w photoshopie.
Do gimpa, picassy, PSP i kilku mniejszych programów graficznych nie mogłam sie jakoś przekonać.
ja tam nie widze w tym nic fajnego, zważywszy choćby na to u ilu osób można teraz spotkać zdjęcia ''przerobione'' w ten sposób.
wobec tego jestem słit 13-tką i mam ''świntuśne'' (?) fotki
A tak całkiem serio - wszystko zależy od tego kto i do czego tego programu używa.
:***