Najlepsze programy do obróbki zdjęć
Dla mnie Photoshop rządzi- uzależniłam się już chyba od tego programu. Choć w pracy pracuje w corelu-ale tam sie robi reklamy itp.
Jedyny problem to monitor by dobry =.= yh,bo na jednym potem wygląda inaczej niż na drugim.
"oto zmyślony świat,który zrodził się by w ciszy trwać"
Odraszam polecango przez wielu Gimpa, którego często porównuje się z Photoshopem.
Po pierwsze NIE MA CO PORÓWNYWAĆ ! To dwa, zupełnie inne programy. Gimp jest o wiele gorszy pod wieloma względami, a najważniejszym jest to, że nie ma tam pracy w trybach.
wiesz, nie każdego stać na program za tyle kasy, więc mówi się o dobrych DARMOWYCH.
jesli program wykorzystujesz nie do celów komercyjnych i zarobkowych nie musisz mieć wersji licencjonowanej :D bo juz widze jak dzieciak który nie potrafi nawet zainstalować tego programu albo cokolwiek w nim zrobić wyda te parę tysiaków aby tylko mieć program i chwalić się jaki to on dobry bla bla bla żenada :D
CS2 lub CS4 ... CS3 zjada najwiecej ramu ...
1. Jak to zupelnie inne ... o dziwo w gimpie da sie zrobic to samo co w PS`ie ... tyle ze zazwyczaj zajmuje to wiecej czasu ..,
2.Co to jest praca w trybach ?? o_0
3.Najwazniejsza w gimpie jest jego opensourceowosc ...
Ja posiadam PhotoShop'a CS3 i szczerze powiedziawszy jest najlepszy, choć Gimp (ale ten płatny) stara się mu dorównać.
Z racji tego że, obróbka zdjęcia jest bardzo ważna polecam Photoshopa :)
feuliette z tych darmowych to chyba Photoscape, bądź picasa3. Dokładnie nie wiem, nie znam się na tych darmowych :P
CS4 to szit. ;/
Sadzac po wypowiedziach niektorych nie maja pojecia o obrobce zdjec;) Adobe PS CS4 jest to poterzne narzedzie do obrobki i tworzenia grafiki jednak to ze jest najnowszym produktem Adobe z seri PS'a to wiele ludzi mysli ze zainstaluje go sobie i bedzie robic "boskie" zdjecia, a aby opanowac taki program dokladnie potrzeba kilku lat:) Ale jesli mam polecic od Adobe Photoshop CS2 i wyzej;)