Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
Felka
Felka
  24 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatnie foto mi się podoba [z tych trzech], ładna ekspozycja, fajna głębia na ciemne niebo z podziałem 50/50 i liniami pionowymi słupów nadającymi właśnie tą głębie i perspektywę, tylko te niebo zaburza Ci równowagę i pierwszy plan zdjęcia [dezorientuje wyraz] jest za mało widoczny, przez co patrząc na zdjęcie intuicyjnie nie mamy się od razu czego "zaczepić" wzrokiem jako główny punkt zdjęcia [bardziej biegnie wzrok po liniach na słupy i głębie które w mniej lub bardziej przemyślany sposób znalazły się w mocnym punkcie wg. zasady trójpodziału, a co za tym idzie przyciąga wzrok]. Mimo tej nikomu nie potrzebnej dywagacji, zdjęcie jak dla mnie bardzo ciekawe tym bardziej że większość "portrecistów" w takich warunkach [słabe światło] już było by w połowie drogi do domu:) Pomysł super, bardzo ważne by szukać ciekawych ujęć,pozdrawiać [Niedługo będę mógł w temacie coś dodać, na chwilę obecną jednak zbyt ważniejsze są prawa autorskie publikacji]

dziękuję za opinię 263a
dziś znowu idę w te pola może coś wyjdzie d83dde14
moim najwiekszym problelem jest brak pomagiera do trzymania blendy :(
GRADEK83
GRADEK83
  24 czerwca 2014
Vannessa
Vannessa: ;)

Ręce opadają :and:
Felka
Felka
  25 czerwca 2014

znalazłam cebulacka wersje wrzosów d83dde02

GRADEK83
GRADEK83
  26 czerwca 2014

Ten bokhen czy jak to tam się pisze to to szkiełko taki daje czy w szopie robisz ?

Felka
Felka
  27 czerwca 2014

szklo,nie mam ps'a

LostOf
LostOf
  30 czerwca 2014
Felka
Felka: moim najwiekszym problelem jest brak pomagiera do trzymania blendy :(
Z chęcią i bym pomógł, i przy okazji coś strzelił [nowe doświadczenia mile widziane], tylko znając życie pewno na drugi koniec świata bym jechać musiał [a skąd ja 40 dni na dookoła świata urlopu wezmę..] i tu problem właśnie.. Choć osobiście nie widzę się w roli pierwszego nadwornego trzymacza blendy to pomocy przeważnie nie odmawiam i żadnych furtek nie zamykam. Ciekawym doświadczeniem jest zawsze oglądać kogoś przy pracy co ma nieco inne spojrzenie, stracić na tym nie idzie.
Konto usunięte
Konto usunięte: bokhen
Prawie dobrze:) Łatwo dość rozpoznać bokeh "naturalny" zależny od parzystości [lub nie] listków i ich kształtu oraz od wielkości otworu . Zrobiony komputerowo jest funkcyjny [ choć w tym temacie akurat mogę się mylić, bo nie uważam i nie używam programów do obróbki zdjęć poza oczywiście posiadanym prawie 10 letnim, który był na płycie w zestawie od producenta i w zupełności wystarcza]. No i to nazwałbym fotografią, "szopa" to dla mnie pojęcie totalnie abstrakcyjne:) [ale to tak na marginesie]
Felka
Felka
  1 lipca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko znając życie pewno na drugi koniec świata bym jechać musiał

zgadza się , lubelskie :ziober2:
Konto usunięte
Konto usunięte: przy pracy co ma nieco inne spojrzenie

ciagle gadam i zameczam dziewczyny d83dde1e
Felka
Felka
  1 lipca 2014

sesja pt. nowe profilówki na fejsa
ja.... tak bardzo wizażystka.

GRADEK83
GRADEK83
  1 lipca 2014

Idealne na fejsika XD

Felka
Felka
  1 lipca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Idealne na fejsika XD

jeszcze nie wylądowało d83dde02
ale dziś portrety były na spontanie ... w sumie jak zawsze

GRADEK83
GRADEK83
  2 lipca 2014
Felka
Felka: ale dziś portrety były na spontanie ... w sumie jak zawsze

Fajny makeup pod oczy
Felka
Felka
  2 lipca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Fajny makeup pod oczy

bardziej skupiałam sie nad pasowaniem pod kolczyki ale właśnie z oczami dobrze współgra :mrgreen:
GRADEK83
GRADEK83
  2 lipca 2014

No taka równowaga zielony pod oczy różowy pod piórka

PawelMarzyciel
Reputacja: -8 | BluzgometrTM: 2
PawelMarzyciel
  5 lipca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: :) teraz coś ze studia : )

pięknie
LostOf
LostOf
  7 lipca 2014
Felka
Felka: zgadza się

W ciemno wiedziałem...
Postaram się w tym tygodniu jeszcze wpaść i dodać coś od siebie [liczę na i się z krytyką bo wiem że sporo jeszcze brakuje, więc nie żałować sobie, motywacja się przyda:)]. Masz bardzo dobre poczucie koloru, ponadprzeciętne nawet jak na kobietę, zazdrościć. Bardzo mi się podoba ostatnie foto z "spontanu" choć kontrast tych paznokci wprowadza chaos w pierwszy plan, to jednak jakby sobie wyobrazić je tylko przezroczystym lakierem pomalowane, to zdjęcie chyba nie zyskałoby na tyle, żeby nadrobić powstałą w ten sposób ciekawszą/wielowątkową ekspozycje. Eksperyment= świadoma modyfikacja czegoś co już znamy. Czyli zaiste profesjonalistką o ile nie ..Yy.. Nie poddasz się:) Zostać możesz:) Zaiste.