lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 493 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
No wtedy mamy stałe światło za wiele w ustawieniach nie trzeba zmieniać i nie ma głębokich cieni :P
Co za obiektyw ? Masz na stanie jakąś 50siątke stałke ? Jak ciemne szkło to podbija sobie ISO do 400 śmiało możesz sobie pozwolić XD
e sumie jeszcze to na miare publikacji
mosz
jestem zrazona do wysokiego ISO ( tak 400 to dla mnie wysokie ) bo w poprzednim body miałam szumy jak nie wiem co :/
Ostatnie foto mi się podoba [z tych trzech], ładna ekspozycja, fajna głębia na ciemne niebo z podziałem 50/50 i liniami pionowymi słupów nadającymi właśnie tą głębie i perspektywę, tylko te niebo zaburza Ci równowagę i pierwszy plan zdjęcia [dezorientuje wyraz] jest za mało widoczny, przez co patrząc na zdjęcie intuicyjnie nie mamy się od razu czego "zaczepić" wzrokiem jako główny punkt zdjęcia [bardziej biegnie wzrok po liniach na słupy i głębie które w mniej lub bardziej przemyślany sposób znalazły się w mocnym punkcie wg. zasady trójpodziału, a co za tym idzie przyciąga wzrok]. Mimo tej nikomu nie potrzebnej dywagacji, zdjęcie jak dla mnie bardzo ciekawe tym bardziej że większość "portrecistów" w takich warunkach [słabe światło] już było by w połowie drogi do domu:) Pomysł super, bardzo ważne by szukać ciekawych ujęć,pozdrawiać [Niedługo będę mógł w temacie coś dodać, na chwilę obecną jednak zbyt ważniejsze są prawa autorskie publikacji]