Farida
Farida
  11 maja 2009 (pierwszy post)
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
LostOf
LostOf
  9 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: No to i ja dodam coś z makro :)

Jakoś mam zawsze tak samo dziwny uśmiech na twarzy, gdy widzę tak wręcz "techniczne" odbicie w kropli wody [ naturalnie nie chcę nikogo urazić ] Bo zdjęcie oczywiście niesamowite.
Felka
Felka
  11 czerwca 2014

podaje tresc

GRADEK83
GRADEK83
  11 czerwca 2014

Ssij mały ssij d83dde01

Felka
Felka
  19 czerwca 2014

tez macie ostatnio takiego lenia do zdjęć?

Lansia
Lansia
  20 czerwca 2014

;3

Felka
Felka
  20 czerwca 2014

dzisiaj na spontanie

GRADEK83
GRADEK83
  21 czerwca 2014
Felka
Felka: dzisiaj na spontanie

Kontrast dosyć mocny ale fajnie kolorki widać to na samym dole takie ciemne kurcze blenda by się zdała do podbicia światła aczkolwiek widzę że pochmurnie było
Felka
Felka
  21 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: pochmurnie było

strasznie ale wole w pochmurne dni niz mocno słoneczne
Konto usunięte
Konto usunięte: samym dole takie ciemne

ciemny obiektyw ogolnie "dostałam" obiektyw takie gunwo sie okazało :/ ...
GRADEK83
GRADEK83
  23 czerwca 2014
Felka
Felka: strasznie ale wole w pochmurne dni niz mocno słoneczne

No wtedy mamy stałe światło za wiele w ustawieniach nie trzeba zmieniać i nie ma głębokich cieni :P
Felka
Felka: ciemny obiektyw ogolnie "dostałam" obiektyw takie gunwo sie okazało :/ ...

Co za obiektyw ? Masz na stanie jakąś 50siątke stałke ? Jak ciemne szkło to podbija sobie ISO do 400 śmiało możesz sobie pozwolić XD
Felka
Felka
  23 czerwca 2014

e sumie jeszcze to na miare publikacji :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Co za obiektyw ?
Canon 17-85
Konto usunięte
Konto usunięte: Masz na stanie jakąś 50siątke stałke ?

mosz
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak ciemne szkło to podbija sobie ISO do 400 śmiało możesz sobie pozwolić XD

jestem zrazona do wysokiego ISO ( tak 400 to dla mnie wysokie ) bo w poprzednim body miałam szumy jak nie wiem co :/
GRADEK83
GRADEK83
  23 czerwca 2014
Felka
Felka: e sumie jeszcze to na miare publikacji

NO to sie udało fajne ujęcie :D
Felka
Felka
  23 czerwca 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: NO to sie udało fajne ujęcie :D

chociaz na jednym ma inna twarz , bo ogolnie zaliczam Anke do " kobieta o jednej twarzy ' :ziober2:
GRADEK83
GRADEK83
  24 czerwca 2014
Felka
Felka: bo ogolnie zaliczam Anke do " kobieta o jednej twarzy '

No nie uśmiecha się czasem mam wtedy takie wrażenie jak by modelka się wstydziła zębów albo po prostu tak jakoś już pozują bezwładnie no ale można i z takich modelek coś wydobyć :)
LostOf
LostOf
  24 czerwca 2014
Felka
Felka: dzisiaj na spontanie

Ostatnie foto mi się podoba [z tych trzech], ładna ekspozycja, fajna głębia na ciemne niebo z podziałem 50/50 i liniami pionowymi słupów nadającymi właśnie tą głębie i perspektywę, tylko te niebo zaburza Ci równowagę i pierwszy plan zdjęcia [dezorientuje wyraz] jest za mało widoczny, przez co patrząc na zdjęcie intuicyjnie nie mamy się od razu czego "zaczepić" wzrokiem jako główny punkt zdjęcia [bardziej biegnie wzrok po liniach na słupy i głębie które w mniej lub bardziej przemyślany sposób znalazły się w mocnym punkcie wg. zasady trójpodziału, a co za tym idzie przyciąga wzrok]. Mimo tej nikomu nie potrzebnej dywagacji, zdjęcie jak dla mnie bardzo ciekawe tym bardziej że większość "portrecistów" w takich warunkach [słabe światło] już było by w połowie drogi do domu:) Pomysł super, bardzo ważne by szukać ciekawych ujęć,pozdrawiać [Niedługo będę mógł w temacie coś dodać, na chwilę obecną jednak zbyt ważniejsze są prawa autorskie publikacji]
Vannessa
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 7
Vannessa
  24 czerwca 2014
;)