lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 274 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
o ev juz nie pisze, bo nie czytasz ze zrozumieniem, pisalem ci ze pierwszy raz w zyciu mialem w reku lampe, i nie potrafie jej obslugiwac, nie umiesz czytac? twoj problem.
oskar: I lampa do tego przy fishu:> Nie wiem jak Ciebie, ale mnie uczono ze zwykłą lampą nie doświetlamy fisha:>
szkoda ze nie nauczono cie, ze pewne lampy maja opcje blysku na szerokich ogniskowych :/
fuck, nie czytasz co sie pisze :D
fakt, tutaj moj blad.
o tym nie pisz, bo to naprawde kwestia gustu i nie musi Ci sie podobac.
ok, nie umiem kadrowac, to prawda, ale te Twoje kadry tez odbiegaja od idealow, ot zwykle pstryki tylko ze jest GO...
masz prawo, wątp...
jak wyzej, kwestia gustu, nie kazdy musi kochac cukierkowo kolorowe focie kolego...
prosze Cie...
to, ktore jest nieostre, jest nieostre z mojej winy i pisalem o tym na poczatku, ale jak zwykle - nie czytasz :)
oskar: Są dwa wyjśćia albo zdjęcia są ciemne bo spaprałeś zdjęcia przy ich robieniu, albo zdjęcia są ciemne bo spaprałeś je przy obróbce. :)
spapralem je przy obrobce, z tym ze "spapralem" celowo, dotarlo teraz?
musisz byc za przeproszeniem idiota jesli uwazasz ze zdjecie jest za ciemne z powodu zlych ustawien podczas jego robienia gdy sam widzisz ze jest f2.8, czas 1/60 sek, iso400 i ev+1...pomysl logicznie, jak zdjecie robione na takich ustawieniach moze byc ciemne hę?
Pokazał bym Ci rawy, ale zwyczajnie mi sie nie chce czegokolwiek udowadniac, skoro masz exif i twierdzisz ze zdjecie jest ciemne bo je zle zrobiono to sorry winnetou, doksztalc sie
A o obrobce mi nie mow, bo gust jest jak du#pa, kazdy ma swoj.
Konto usunięte: o ev juz nie pisze, bo nie czytasz ze zrozumieniem, pisalem ci ze pierwszy raz w zyciu mialem w reku lampe, i nie potrafie jej obslugiwac, nie umiesz czytac? twoj problem.
A o TTL słyszałeś?:)
Konto usunięte: szkoda ze nie nauczono cie, ze pewne lampy maja opcje blysku na szerokich ogniskowych :/
Przeczytaj ze zrozumieniem. :)
A może to zdjęcie jest jasne?:) Człowieku nie robisz zdjęcia do magazynu o trupach gdzie wszystko ma byc ciemne ciemne i ciemne. Tylko zdjęcia slubne. :) Gdzie króluje jasne podejście.
Skoro nie musisz to po co dajesz do oceniania?:)
Konto usunięte: ok, nie umiem kadrowac, to prawda, ale te Twoje kadry tez odbiegaja od idealow, ot zwykle pstryki tylko ze jest GO...
A Twoje to nie są zwykłę pstryki?:> ^_^
Konto usunięte: musisz byc za przeproszeniem idiota jesli uwazasz ze zdjecie jest za ciemne z powodu zlych ustawien podczas jego robienia gdy sam widzisz ze jest f2.8, czas 1/60 sek, iso400 i ev+1...pomysl logicznie
Mam obiektyw 2.8 bardzo i robię zdjęcia w ciemnych miejscach:) więc wiem ze mogą być za ciemne. :)
Pokaż pokaż. :)
wrzuć na jakiś hosting zobaczymy czy nie kłamiesz. :)
Chociaż wiesz co, niech Ci tam będzie. Ja się mylę, wyglądają jak wyglądają dla mnie są po prostu tandetne. :)
nie
sprobuj inaczej wybrnac z glupoty ktora napisales
powtarzam po raz naprawde ostatni...nie jest jasne, bo je uczynilem ciemnym w aplikacji, o nazwie Lightroom....tadaaaaaaam.
kroluje to, co fotograf chce zeby krolowalo, zdjecia sa dla mnie, nie na sprzedaz, nie robilem ich za kase, obrabialem je sam dla siebie. eot.
bo kreci mnie masochizm, lubie jak mnie jada fotkowi znawcy tematu :)
no sa, sa...racja, swieta racja.
masz obiektyw 2.8 bardzo? a ja mam 2.8 zwykly, moze stad ta roznica i moj robi zle zdjecia hę?
chlopie, na litosc boska, jak zdjecie na przyslonie 2.8, w doskonale oswietlonym pomieszczeniu, z lampa blyskowa na dodatek moze byc kuva ciemne? Ty znasz podstawy fizyki? czy tak sie nauczyles co to f, co to go, co to czas naswietlania i ev...i tak sobie teraz zonglujesz cyferkami?
napisalem, nie mam najmniejszego zamiaru udowadniania Ci czegokolwiek. Temat uwazam za zakonczony, jestem chu#owym fotografem, Ty jestes geniuszem i na tym poprzestanmy :)
zwykły pstryk co w tym ma być cudownego? nawet oceniać nie ma co
sorry, że się wtrącę.. ale jak dla mnie to nie masz co porównywać siebie od niego, bo to wielka odskocznia. widziałam poza tymi inne jego prace i są dobre, podobają mi się. Twoje za to zanudzają, takie zwyczajne są..
Konto usunięte: Napisałam swoją opinię a Ty i tak to negujesz... Jak wstawiasz zdjęcia i komuś się one nie podobają, to uszanuj to :-)
Razotka ja szanuje Twoje zdanie. Po prostu wiem ze ten efekt jest typowo tandetny, ale mi się podoba. :) To tak jak z masturbacją:) ludzie wiedzą ze to wstydliwa sprawa, a i tak to robią bo im sie podoba:>
A dla mnie coś w tym zdjęciu jest.:) Widzimy pierwszą cześć zdjęcia i jest ona tandetna, a jak przesuniemy w prawo paskiem, to ten wycinek który widzimy na końcu jest już sporo fajniejszy:)