Czędto użytkownicy dostają bany za ubliżanie na forum itp. A dlaczegoby nie zacząc "karać" tych, którzy ubliżają i wyzywają napriv ? Chodzi mi dokładnie o to, że spora część Panów tak właśnie reavuje na decyzję na NIE ( zakładałam kiedyś taki temat). I jestem pewna, że nie tylko ja dostaje w rewanżu wiadomości typu : "najpierw sama spójrz w lustro jeb.ana.kur.wo" itp. Admini twierdzą, że nie ingerują w wiadomości prywatne, ale co innego spięcia na priv, a inna sprawa gdy ktos tak reaguje na NIE. Czy naprawdę nic nie można zrobić z takimi osobami ??
Może by tak wkoñcu jakieś bany za zmieważanie ? strona 3 z 5
I nie ukrywam, ze ja mialam rownie złisliwe komentarze włanie jako odegranie się za NIE. Teraz nie mam opcji komentowania zdjęć i mam spokój
Może ja się odniosę. Rzeczywiście jest tak, jak opisuje to jestemwczorajsza. Rozwinę jednak tą myśl, bo z dalszej części wynika niezrozumienie stanowiska serwisu w tej sprawie.
Otóż PW jest rodzajem listu, podobnie jak list tradycyjny czy e-mail. Serwis jest, niejako, pocztą, a jednocześnie listonoszem. Nikomu nie mieści się w głowie gdy otrzymma obraźliwy list tradycyjną pocztą, by pójść na pocztę i żądać ukarania nadawcy. Nikomu nie przyjdzie do głowy, by mieć pretensje do listonosza. Gdy otrzymamy obraźliwy e-mail nie żądamy reakcji serwisu gdzie jest nasza skrzynka, czy skrzynka nadawcy.
Dlaczego więc takie żądanie wobec nas?
Niezależnie od tego że adresat jest dysponentem wiadomości w liście i może ją ujawnić (z pewnymi obostrzeniami, o których mowa w Prawie autorskim), jedynymi organami, które mogą zająć się sprawą takiej korespondencji jest Policja, prokuratura, sąd. Wystarczy zgłosić, co jest skuteczne, o czym parę osób się już przekonało.
Wspomnieć należy, że z tajemnicą korespondencji i związaną z tym ochroną prywatności powiązane są także m.in. tajemnica komunikowania się w sieciach telekomunikacyjnych, czyli tzw. tajemnica telekomunikacyjna (art. 159 ustawy z 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, DzU nr 171, poz. 1800 z późn. zm.) oraz tajemnica pocztowa obejmująca np. informacje przekazywane w przesyłkach (art. 39 ustawy Prawo pocztowe).
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
I tu moj pomysł, który został juz poparty przez 1 moda.zeby zmienic opcję, ze isoba która dostała NIE , nie może napisac do tej drugiej
I powiem Ci, ze to nie tak do konca jest jak piszesz. Mojemu synowi na podibnym portalu dziewczyna naubizała na priv. Zglosil do ze screenami o lasce usunięto ( bądz zablokowano) konto
PW!
No to panie woland, jak to jest z czatowym priv?
Wg. Wikipedii rozmowa prywatna to rozmowa 2 osob. Rozmowa, ktorej nie moze monitorowac osoba TRZECIA.
Czatowy priv dziala w taki sposob, a nakladacie blokady uzytkownikom za tresci wiadomosci PRIV - kanal prywatny...
Jak to dziala w koncu?
Jak to sie ma do tego co psize w "netykiecie na forum". Wasi ludzie pisza tam, ze moderujecie PW/ PRIV?
#NIEROZUMIE
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Ja juz 2 razy pisalam odnisnie blokowania- prosze przeczytaj od poczatku UWAŻNIE. Ale to przeciez ten portal sobie wymyslił decyzje TAK lub NIE a teraz niby sugerujesz, zeby sie w yo nue bawic. ?? Jak nie oddam głosu na dany profil, to będzie mi "do usranej śmierci" wyskakiwał, a może po prostu zwyczajnie nie mam ochoty dac TAK na ten ko kretny profil.
Uważasz za slabe orzejmowanie się decyzjami ? Ja tez ale inni nie i cięzko udawac ze jest ok.bedąc nazwaną kur.wą kilka razy dziennie przez osoby moim zdaniem wręcz niezrównoważone, bo normalny czlowiek nie robi afery z tego, ze komus sie jego fotki nie podobają
Jak to niewlasciwa osoba? Przeciez piszesz tu o PW, jestes MG/ FP... Jaka jest roznica pomiedzy czatowym PW a PW na wartswie WIADOMOSCI???
Dlaczego nikt WLASCIWY nie zabierze glosu? Kto odpowie na wszystkie nurtujace mnie i innych pytania?
HD sam nie wie co pisze, taki poziom jest na fotka.com. Jakbym tu wrzucil rozmowe z Paulina z HD to niezly bylby dym i smiech przy okazji, wiesz?
Modek nie ma CZARNEJ LISTY dostepnej?
Musi blokowac czlowieka za tresc WIADOMOSCI PRYWATNEJ? Wyslanej na PRYWATNYM KANALE?
Przeciez tez moze mnie czy kogos innego dodac na czarna liste? @Esquilo tak zrobila przykladowo, nie moglem do niej pisac.
Na czacie dziala to TAK SAMO, a jednak typek zdecydowal, ze da bana i zablokuje mi CALKOWICIE dostep do czatu, bo napisalem do niego na priv, ze jest KRETYN i kura jest kretyn! Jeszcze wiekszy jest ten, co go bronil w pw ze mna, a najwiekszy jest @Paulina z HD.
Smiech nieziemski, skonczycie jak NK albo i gorzej.
Tu większosc osób jest "niewlasciwych". Niby moderatorzy cos pokazują, że niby od czegis są a jak co do czego , to następuje cisza. Czego konkretnym doeidem jest moj poprzedni temat, gdzie w pewnym momencie dyskusji moderatorzy zamilki i nie odpowiedzieli na zadane przeze mnie PROSTE pytania
Napisz mi na priv dokładnie w czym lub z czym masz kłopot