Katherine1815
Reputacja: -49 | BluzgometrTM: 15191
Katherine1815
  8 czerwca 2014 (pierwszy post)

Gratulację za genialne pomysły nakładania kolejnych limitów, śmiesznych weryfikacji oraz innych cudów, i wymuszania w ten sposób wykupu gwiazdy. Efekt jest taki, że chcąc z kimś rozmawiać, ludzie przenoszą się na inne portale, naprawdę, super pomysły. Wymuszanie na kimś czegokolwiek, zawsze kończy się tak samo. Z roku na rok coraz bardziej odechciewa się tu być. Wielu starych użytkowników, którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkę pousuwało konta, bo teraz portal nie służy do normalnych rozmów, a do wystawiania ogłoszeń matrymonialnych. Weźcie pod uwagę, że np. ktoś kto szuka dziewczyn do burdelu, lub na jedną noc wykupi sb tą gwiazdę, nawet na kilku kontach. Po sobie wiem, że takie propozycje dostaje się od osób z tym 'wyróżnieniem'. Podział na lepszych i gorszych. Na serio.. to są ci lepsi? Rozumiem, że hajs się musi zgadzać, ale skoro tylko o to tu chodzi, to może od razu zmieńcie opis przeznaczenia tej strony.. Po za tym niech ktoś mi pokaże sklep lub jakikolwiek interes, który przetrwał, gdzie nie szanowało się starych, stałych klientów.. Czekam aż któregoś dnia ktoś przegnie z wyobraźnią i ta strona upadnie. Pozdrawiam i proponuję to przemyśleć ;)

Katherine1815
Katherine1815
  8 czerwca 2014

spam jest denerwujący, ale jest czarna lista. za to jak czytam sms 'wejdź na gg, bo na ft nie mogę pisać' to normalnie mnie trafia..

newerin
newerin
  8 czerwca 2014

bo ja wiem czy nie ma spamu... no może jest go trochę mniej ale nadal jest... ja nigdy nie kupowałem tu gwiazdy i nie wiem w sumie po co mam ją kupować. nie oferują mi tu nic co by było wart tych kilku zeta

HollywoodUndead
HollywoodUndead
  8 czerwca 2014

Więcej sexu niech dadzą

ZrobToDlaSiebie
ZrobToDlaSiebie
  8 czerwca 2014

CL używam do czego innego. nie będę blokować nowo powstałych profili do wysyłania wiadomości.
gwiazda jest jeszcze w miarę opłacalna kiedyś było drożej i o wiele mniej dodatkowych funkcji.
pamiętam czasy kiedy gwiazda oznaczała tylko zmianę kolor loginu.

Katherine1815
Katherine1815
  8 czerwca 2014

albo 'wejdź na czat bo na pw nie mogę pisać'. na czacie jest ze 100 razy większy spam, oczywiście, to jest czat, tam chodzi o milion wiadomości, z tym, że jak chce się rozmawiać z 1 osobą, to nie chce się tam wchodzić..

Konto usunięte
Konto usunięte: gwiazda jest jeszcze w miarę opłacalna kiedyś było drożej i o wiele mniej dodatkowych funkcji.

serio.. płacić za podstawową funkcję.. reszta rzeczy z gwiazdy jest ok, ale bez przesady.. gwiazda powinna oferować dodatkowe funkcję, a nie zabierać do swojej oferty podstawową, dla której ten portal istnieje..
to tak samo jakby na fb kazaliby płacić za udostępnianie postów..
ZrobToDlaSiebie
ZrobToDlaSiebie
  8 czerwca 2014

ja czaty nie wchodzę i nie jestem ich zwoleniczką.

pretensje nie do mnie a PW fotki team dlaczego to wprowadzili.

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  8 czerwca 2014
Katherine1815
Katherine1815: spam jest denerwujący, ale jest czarna lista. za to jak czytam sms 'wejdź na gg, bo na ft nie mogę pisać' to normalnie mnie trafia..

Ignorowanie.
Lub inaczej: tutaj bardziej pasowałaby blokada pw od nieznajomych. Bo o ile CL jest skuteczna, to tyczy się danej osoby, a nie następnych. Kolekcjonujesz ludzi na czarnej liście? Wątpię ;P.
Tu też trochę się gmatwa, bo nie chcesz sobie pewnie ograniczać kontaktu i pozwoli innym - nowo poznanym ludziom na rozmowę, ale coś kosztem czegoś. Każdy rozpatruje tą kwestię indywidualnie.
Katherine1815
Katherine1815: albo 'wejdź na czat bo na pw nie mogę pisać'. na czacie jest ze 100 razy większy spam, oczywiście, to jest czat, tam chodzi o milion wiadomości, z tym, że jak chce się rozmawiać z 1 osobą, to nie chce się tam wchodzić..

Sprytny żabieg userów bez gwiazdki. Pomijam treść jaka widnieje na mainie, ale sądzę, że chodzi tu o swobodne pisanie na priv - dodatkowa opcja czatu (obecnie substytut pw). Możesz wtedy ignorować main i pisać tylko z tą osobą.
Katherine1815
Katherine1815: gwiazda powinna oferować dodatkowe funkcję, a nie zabierać do swojej oferty podstawową, dla której ten portal istnieje..

Nie zabiera, ale znacznie ogranicza. Te zabiegi mają jakiś cel. Sądzę, że po jego osiągnięciu sytuacja się wyklaruje.

Konto usunięte
Konto usunięte: CL używam do czego innego. nie będę blokować nowo powstałych profili do wysyłania wiadomości. gwiazda jest jeszcze w miarę opłacalna kiedyś było drożej i o wiele mniej dodatkowych funkcji. pamiętam czasy kiedy gwiazda oznaczała tylko zmianę kolor loginu.

d83ddc4d.

HollywoodUndead
HollywoodUndead: Więcej sexu niech dadzą

:crylol:.
Wiesz gdzie o tym pisać Piotrze.
fejsbukPraksydy
fejsbukPraksydy
  8 czerwca 2014

echhhhhhhhhhh

Katherine1815
Katherine1815
  9 czerwca 2014
esquilo
esquilo: tutaj bardziej pasowałaby blokada pw od nieznajomych. Bo o ile CL jest skuteczna, to tyczy się danej osoby, a nie następnych. Kolekcjonujesz ludzi na czarnej liście? Wątpię ;P. Tu też trochę się gmatwa, bo nie chcesz sobie pewnie ograniczać kontaktu i pozwoli innym - nowo poznanym ludziom na rozmowę, ale coś kosztem czegoś. Każdy rozpatruje tą kwestię indywidualnie.

no tak, ale szczerze mówiąc ja po tych kilku latach po prostu nie zwracam uwagi na głupie wiadomości. najlepiej olać, a jak ktoś się rzuca to czarna lista i z głowy.
esquilo
esquilo: Sprytny żabieg userów bez gwiazdki. Pomijam treść jaka widnieje na mainie, ale sądzę, że chodzi tu o swobodne pisanie na priv - dodatkowa opcja czatu (obecnie substytut pw). Możesz wtedy ignorować main i pisać tylko z tą osobą.

ojaaaaa, o tym nie wiedziałam, dzięki :D
esquilo
esquilo: Te zabiegi mają jakiś cel.

no mają.. wydębić kasę..
Katherine1815
Katherine1815
  9 czerwca 2014

i chyba odstraszyć wszystkich do granic możliwości

Katherine1815
Katherine1815
  9 czerwca 2014
esquilo
esquilo: tutaj bardziej pasowałaby blokada pw od nieznajomych. Bo o ile CL jest skuteczna, to tyczy się danej osoby, a nie następnych.

tu fb dobrze z tego wybrnął. są 2 skrzynki, jedna jest dla ludzi z którymi się pisze, znajomymych, a druga dla nieznajomych, chcesz to czytasz tą od nieznajomych, nie chcesz to nie wchodzisz.
esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  9 czerwca 2014
Katherine1815
Katherine1815: tu fb dobrze z tego wybrnął. są 2 skrzynki, jedna jest dla ludzi z którymi się pisze, znajomymych, a druga dla nieznajomych, chcesz to czytasz tą od nieznajomych, nie chcesz to nie wchodzisz.

Przecież nikt nie każe Ci wchodzić w/czytać pw od nieznanych Tobie osób.

Jeżeli jednak przeszkadza Ci kilka świecących się na czerwono pw, to wyjście jest proste: tutaj jest coś takiego jak "przeczytałam/em wszystkie (wiadomości)" widniejące nad nickami z pw. Odhaczasz, pokazują się jako przeczytane i kasujesz również zaznaczajac kilka (sama dzisiaj wykonałam taki zabieg) d83dde0f.
Katherine1815
Katherine1815
  9 czerwca 2014
Katherine1815
Katherine1815: ale szczerze mówiąc ja po tych kilku latach po prostu nie zwracam uwagi na głupie wiadomości. najlepiej olać, a jak ktoś się rzuca to czarna lista i z głowy.

przecież napisałam, że mi to nie przeszkadza ;)
ktoś napisał, że wykupienie gwiazdy, żeby móc pisać to walka ze spamem, no to napisałam jak można to rozwiązać w inny sposób, bo to co teraz zrobili to po prostu kretynizm
maciej1500100900
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 14
maciej1500100900
  9 czerwca 2014

Hmm... Szczerze mówiąc nie bardzo wiem o co chodzi (należy to rozumieć - nie mam pojęcia jakie nowe ograniczenia i zasady wprowadzono). Pewnie dlatego że rzadko tu bywam. Czemu? Patrz pierwszy post. Ciężko się nie zgodzić z Tobą Katherine - zbyt rygorystyczna kontrola i ograniczenia niszczą równie mocno co brak jakiejkolwiek kontroli i ograniczeń. Plusik. Należy jeszcze nadmienić że o ile dawniej możliwość kupienia sobie gwiazdki była jakoś w miarę subtelnie przekazywana, to teraz jest to nachalne wręcz.

Katherine1815
Katherine1815
  9 czerwca 2014

hahaha, teraz to nawet z gwiazdą nie mogę wysłać wiadomości :D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.