Gratulację za genialne pomysły nakładania kolejnych limitów, śmiesznych weryfikacji oraz innych cudów, i wymuszania w ten sposób wykupu gwiazdy. Efekt jest taki, że chcąc z kimś rozmawiać, ludzie przenoszą się na inne portale, naprawdę, super pomysły. Wymuszanie na kimś czegokolwiek, zawsze kończy się tak samo. Z roku na rok coraz bardziej odechciewa się tu być. Wielu starych użytkowników, którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkę pousuwało konta, bo teraz portal nie służy do normalnych rozmów, a do wystawiania ogłoszeń matrymonialnych. Weźcie pod uwagę, że np. ktoś kto szuka dziewczyn do burdelu, lub na jedną noc wykupi sb tą gwiazdę, nawet na kilku kontach. Po sobie wiem, że takie propozycje dostaje się od osób z tym 'wyróżnieniem'. Podział na lepszych i gorszych. Na serio.. to są ci lepsi? Rozumiem, że hajs się musi zgadzać, ale skoro tylko o to tu chodzi, to może od razu zmieńcie opis przeznaczenia tej strony.. Po za tym niech ktoś mi pokaże sklep lub jakikolwiek interes, który przetrwał, gdzie nie szanowało się starych, stałych klientów.. Czekam aż któregoś dnia ktoś przegnie z wyobraźnią i ta strona upadnie. Pozdrawiam i proponuję to przemyśleć ;)
lista tematów
Serdeczne gratulację strona 2 z 8
Katherine1815: Gratulację za genialne pomysły nakładania kolejnych limitów, śmiesznych weryfikacji oraz innych cudów, i wymuszania w ten sposób wykupu gwiazdy. Efekt jest taki, że chcąc z kimś rozmawiać, ludzie przenoszą się na inne portale, naprawdę, super pomysły. Wymuszanie na kimś czegokolwiek, zawsze kończy się tak samo
Z tego, co widze masz aktywny pakiet gwiazdy, wiec szczerze mowiac nie do konca rozumiem Twoja postawe (ale licze na to, ze sprobujesz mi to wyjasnic, bym mogla Cie lepiej zrozumiec) ;)...
Co do samej sytuacji...
Nie wiem, czy pamietasz czasy, kiedy, aby moc napisac choc jedno PW do uzytkownika trzeba bylo miec aktywny pakiet premium... (pamietasz?)... Wszelkie proby obejscia tego - np podawanie GG w komentarzach itp, bylo 'nagradzane' banem...
To takie odleglejsze czasy...
Pozniej PW stalo sie darmowe - dostepne dla kazdego bez wzgledu na posiadanie / nie posiadanie gwiazdy...
Jak kazda zmiana mialo to swoje plusy i minusy... - z plusow z pewnoscia wieksza mozliwosc nawiazywania kontaktow, z minusow - drastycznie wzrosla ilosc spamu i roznej masci ofert w tym sex-ofert...
Obecnie? - jedno PW do nowej osoby na dzien i brak limitu na pisanie z uzytkownikami, z ktorymi konwersacje rozpoczelo sie juz wczesniej ;) Dodatkowo brak ograniczenia do pisania do osob, ktore przez opcje MAGNES wzajemnie powiedzialy sobie 'tak'...
Wiem, ze w porownaniu do wczesniejszego braku limitu wiadomosci z pewnoscia jest to spora zmiana... Ale z drugiej strony... (w tym momencie pisze ze swojego punktu widzenienia) Tak faktycznie ile SENSOWNYCH konwersacji na dzien rozpoczynaja uzytkownicy? - moze sie myle - (piszę na swoim przykladzie) - 90% wiadomosci, ktore otrzymuje to PW typu 'jestes sliczna', 'dasz mi maksika', 'masz ochote na pokaz na kam?', itp... I szczerze mowiac jak dostaje kolejna tego typu wiadomosc, to... ... ...
Co przez to rozumiesz?
Mozesz okreslic jakis konkretny przedzial czasowy?
Katherine1815: Weźcie pod uwagę, że np. ktoś kto szuka dziewczyn do burdelu, lub na jedną noc wykupi sb tą gwiazdę, nawet na kilku kontach. Po sobie wiem, że takie propozycje dostaje się od osób z tym 'wyróżnieniem'.
Temu zaprzeczac nie bede, bo w sporej mierze masz racje...
Ja bym tego tak do konca nie nazwala...
Ja patrze raczej na to na zasadzie: Chce? - potrzebuje? - kupuje... - mam prawo wyboru czy chce cos zaakceptowac w stanie w jakim mi sie to oferuje czy tez nie...
Bez przesady :P
Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie (o ile szanuje to, ze ktos ma odmienne zdanie od nich ;)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
BujajacaWoblokachh: Z tego, co widze masz aktywny pakiet gwiazdy, wiec szczerze mowiac nie do konca rozumiem Twoja postawe (ale licze na to, ze sprobujesz mi to wyjasnic, bym mogla Cie lepiej zrozumiec) ;)...
Miałam go już zanim ktoś przestał używać mózgu, wtedy w sumie go dostałam, potem denerwowały mnie reklamy, a teraz denerwuje mnie, że muszę go mieć, żeby móc tu w miarę normalny sposób rozmawiać, to raz, a dwa wkurza mnie jeszcze bardziej, że żeby z kimś rozmawiać muszę przenosić się na fb, gg, sky, itp.. bo ktoś ze mną nie może. ten portal zaczyna sprzyjać tylko koniobijcom.. można tylko patrzeć.
BujajacaWoblokachh: Katherine1815: którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkęCo przez to rozumiesz?
Mozesz okreslic jakis konkretny przedzial czasowy?
Może faktycznie ze słowem 'normlaną' to przegięłam, tu nigdy tak nie było, ale wcześniej moderatorzy się nie rzucali do użytkowników (nie mówię tu absolutnie o Tb, tylko o ogóle). Kiedyś tu nawet zrobiłam o tym temat, po którym wojna trwała prawie pół roku.. Nie chcę tego znowu zaczynać bo nie ma to sensu.. Kiedyś nie było tu miliona ograniczeń, nie było tego chamstwa aż tyle, agresji, wyżywania się za swoje nie udane życie w internecie i traktowania seksu w tak obrzydliwy sposób.
Co do przedziału czasowego, nie jestem w stanie go podać, bo nigdy nie myślałam, że kiedyś bd wspominać, że było tu lepiej. Na pewno nie było to dalej niż 5 lat temu, bo tyle mam tu konto i na pewno nie rok temu, bo z tego co pamiętam ten portal już był obrazem dna.
BujajacaWoblokachh: Katherine1815: Podział na lepszych i gorszychJa bym tego tak do konca nie nazwala...
A ja bym nazwała.. bo zaczyna się tu robić z tym cyrk.. z gwiazdą, a bez jest jak między niebem, a ziemią.. Kiedyś była różnica po wykupie jej, nie było reklam, były prezenty, nie pamiętam co tam jeszcze, ale dało się bez tego tu 'żyć', teraz nie..
BujajacaWoblokachh: Katherine1815: z góry dziękuje za falę minusów od modów ;)Bez przesady :P
Kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie (o ile szanuje to, ze ktos ma odmienne zdanie od nich ;)
Jak miło, że chociaż jeden z modów ma takie zdanie, już myślałam, że takie osoby tu wyginęły, albo zostały wykończone psychicznie przez resztę. Jak już mówiłam, kiedyś już brałam udział w dyskusji z samymi modami, praktycznie wszystkie oceny były od nich, nie pamiętam z iloma minusami wtedy skończyłam, nie chcę więcej wchodzić w podobne dyskusję, bo nie jest to warte najmniejszej uwagi, nerwów, ani czasu. Swoją drogą ciekawe jest to, że oni oceniać mogą, a ich nie można, ale mniejsza.. Nie o wszystkim warto zaczynać rozmowę. Z resztą nie o tym jest ten temat, a o tamtym nie chcę więcej rozmawiać ;).
Zmiany zawsze były, są i będą. Tego nie powstrzymasz.
Co do ich rodzaju to już kiedyś wspominałam: pw 1/24 dla userów bez gwiazdy to malutko, szczególnie dotyka to osoby piszące spokojnie, rozważnie, po prostu chcące porozmawiać. Z drugiej strony limit znacznie dotknął spamerów. Ciężko znaleźć w tej sytuacji złoty środek.
Te akurat są bardzo dobre.
Katherine1815: Wielu starych użytkowników, którzy pamiętają jeszcze tą 'normalną' fotkę pousuwało konta, bo teraz portal nie służy do normalnych rozmów, a do wystawiania ogłoszeń matrymonialnych.
Dobra refleksja co do ogłoszeń i nie tylko matrymonialnych. Zobacz czym się stał dział "Seks" tego forum...
Za dużo swobody danej userom przerodziło się w apokalipsę/bałagan.
Sądzę, że czasem zasada ustępowania powinna być pomijana. Szczególnie teraz, kiedy robi się niezły kocioł na portalu. (Uwagę kieruję zarówno do szarych userów oraz wiadomych osób.)
Takiego tu nie ma. Ujęłabym to tak: podział na użytkowników z możliwościami skromnymi lub szerzej rozwiniętymi.
Ale po co tak złorzeczyć? Skoro doradzasz, sugerujesz nie wbijaj szpilek.
Katherine1815: z góry dziękuje za falę minusów od modów ;) zdaje sb sprawę, że jest to nieodłączna część moich wypowiedzi.
Nie tylko oni klikają łapki w górę czy w dól. Niezależnie od tego jaką treść przedstawia temat i czy ktoś udziela się w nim czy też nie. Zobacz po dzisiejszym temacie :-).
BujajacaWoblokachh: Wiem, ze w porownaniu do wczesniejszego braku limitu wiadomosci z pewnoscia jest to spora zmiana...
Limit był - userzy bez pakietu: 10 (jakiś czas 25 nowych pw na dobę).
.
Ogólnie zgadzam się z Tobą, limit ograniczył znacznie 'śmieciowe' pw.
Moglabys sprecyzowac, co masz dokladnie na mysli?
:)
Nie myslalam, w ten sposob (z reszta chyba wczesniej nie mialysmy okazji sie na siebie natknac...), wiec raczej podstaw nie bylo... :P
Hmmm...
Tu bym wlasnie polemizowala...
Powtorze sie i powiem, ze to zalezy, co rozumiesz pod pojeciem kiedys...
Osobiscie (z punktu widzenia moderacji) jestem zdania, ze obecnie REGULAMIN jest bardziej przyjazny uzytkownikowi (np. mozliwosc posiadania fotek innych niz przedstawiajacych uzytkownika w albumie JA - 'kiedys' takie byly z miejsca kasowane)
...ale przypuszczam, ze pewnie chodzi o PW... ;)
Tu w pewnym sensie sie z Toba zgodze...
Ze wskazaniem jednak na to, ze to miejsce tworza ludzie tu obecni i ich zachowanie...
My - w znaczeniu moderatorow nie mamy wplywu na to, co ktos pisze... Nie mozemy reagowac 'profilaktycznie' tylko dopiero 'po fakcie', gdy dany wpis sie pojawi...
I nie bede zaprzeczala, ze w duzej mierze to od uzytkownikow - od ich (w zasadzie powinnam napisac) Waszej reakcji na tego typu zachowania i faktu czy np je zglosicie do nas (co w wielu przypadkach pozwoli nam szybciej zareagowac) zalezy jak to miejsce wyglada...
My mamy tylko 'narzedzia'... Ale to Wy nie okazujac aprobaty tego typu zachowaniom mozecie w wiekszej mierze niz my przyczynic sie do tego, ze to miejsce stanie sie bardziej przyjaznym ;)...
Katherine1815: Jak miło, że chociaż jeden z modów ma takie zdanie, już myślałam, że takie osoby tu wyginęły, albo zostały wykończone psychicznie przez resztę. Jak już mówiłam, kiedyś już brałam udział w dyskusji z samymi modami, praktycznie wszystkie oceny były od nich, nie pamiętam z iloma minusami wtedy skończyłam, nie chcę więcej wchodzić w podobne dyskusję, bo nie jest to warte najmniejszej uwagi, nerwów, ani czasu. Swoją drogą ciekawe jest to, że oni oceniać mogą, a ich nie można, ale mniejsza.. Nie o wszystkim warto zaczynać rozmowę. Z resztą nie o tym jest ten temat, a o tamtym nie chcę więcej rozmawiać ;).
Powiem tak, poznalam to miejsce z punktu widzenia zarowno uzytkownika jak i moderatora...
W to, co robia inni - nie wnikam (to nie lezy w moich kompetencjach - i tego sie trzymam ;) )
Ze swojej strony powiem, ze w pewnym sensie Was rozumiem, ale z drugiej rozumiem, tez postepowanie Administracji i czasem ciezko jest pogodzic jedno z drugim... - a jeszcze trudniej zadowolic jednych i drugich
...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
i nie chcę powstrzymywać, tylko niech one bd mądre..
zbieranie wszelkich informacji o kimś moim zdaniem nie jest dobre, niedługo bd trzeba podać numer buta, wysłać ksero karty zdrowotnej.. nic mnie tu już nie zdziwi, ale każdy lubi co innego
nie wchodzę już na te fora, same mody. jedyne co można tam robić, to żreć się i czytać debilne uwagi.. fora na grupach są o wiele lepsze, tam kultura obowiązuję wszystkich. o forach ogólnodostępnych też pisałam w pamiętnym wpisie, tak jak z resztą, nie chcę już więcej dyskutować na ten temat.
esquilo: Katherine1815: Czekam aż któregoś dnia ktoś przegnie z wyobraźnią i ta strona upadnie.
Ale po co tak złorzeczyć? Skoro doradzasz, sugerujesz nie wbijaj szpilek.
próbuję zobrazować dalszą przyszłość tego portalu z takimi genialnymi postępami, z roku na rok coraz lepszymi..
esquilo: Katherine1815: z góry dziękuje za falę minusów od modów ;) zdaje sb sprawę, że jest to nieodłączna część moich wypowiedzi.
Nie tylko oni klikają łapki w górę czy w dól. Niezależnie od tego jaką treść przedstawia temat i czy ktoś udziela się w nim czy też nie. Zobacz po dzisiejszym temacie :-).
zdaję sb z tego sprawę, mam tu konto nie od dziś, ale po moich wcześniejszych rozmowach wiem od kogo jest większość. ;)
Zachęcam do zabawy wysyłania kasy na gwiazdę inaczej nic się już nie zrobi chyba że na kamerkach bo na Fotka ma więcej ograniczeń niż powinna
BujajacaWoblokachh: Katherine1815: ale wcześniej moderatorzy się nie rzucali do użytkownikówMoglabys sprecyzowac, co masz dokladnie na mysli?
Katherine1815: (nie mówię tu absolutnie o Tb, tylko o ogóle):)
Nie myslalam, w ten sposob (z reszta chyba wczesniej nie mialysmy okazji sie na siebie natknac...), wiec raczej podstaw nie bylo... :P
nie chcę.. nie chcę znowu zaczynać tej dyskusji..
no nie, ale wolałam napisać, żeby nie było niepotrzebnego spięcia ;)
BujajacaWoblokachh: Osobiscie (z punktu widzenia moderacji) jestem zdania, ze obecnie REGULAMIN jest bardziej przyjazny uzytkownikowi (np. mozliwosc posiadania fotek innych niz przedstawiajacych uzytkownika w albumie JA - 'kiedys' takie byly z miejsca kasowane)...ale przypuszczam, ze pewnie chodzi o PW... ;)
jak na moje to teraz jest o wiele gorzej, a co do tych fotek to nawet nie wiedziałam, że się zmieniło, no i szczerze to mi tu najbardziej zależy na pw, bo z tego tu w znacznej większości korzystam.
BujajacaWoblokachh: Ze wskazaniem jednak na to, ze to miejsce tworza ludzie tu obecni i ich zachowanie...
My - w znaczeniu moderatorow nie mamy wplywu na to, co ktos pisze... Nie mozemy reagowac 'profilaktycznie' tylko dopiero 'po fakcie', gdy dany wpis sie pojawi...
I nie bede zaprzeczala, ze w duzej mierze to od uzytkownikow - od ich (w zasadzie powinnam napisac) Waszej reakcji na tego typu zachowania i faktu czy np je zglosicie do nas (co w wielu przypadkach pozwoli nam szybciej zareagowac) zalezy jak to miejsce wyglada...
My mamy tylko 'narzedzia'... Ale to Wy nie okazujac aprobaty tego typu zachowaniom mozecie w wiekszej mierze niz my przyczynic sie do tego, ze to miejsce stanie sie bardziej przyjaznym ;)...
Na temat moderatorów i ich zachowania nie chcę się wypowiadać, więc to ominę, ale fakt, że poziom użytkowników jest coraz niższy i to w większości wina aprobaty takich zachowań.
BujajacaWoblokachh: Powiem tak, poznalam to miejsce z punktu widzenia zarowno uzytkownika jak i moderatora...
W to, co robia inni - nie wnikam (to nie lezy w moich kompetencjach - i tego sie trzymam ;) )
Ze swojej strony powiem, ze w pewnym sensie Was rozumiem, ale z drugiej rozumiem, tez postepowanie Administracji i czasem ciezko jest pogodzic jedno z drugim... - a jeszcze trudniej zadowolic jednych i drugich
tu mogę powiedzieć, że trochę to rozumiem, moderuję kilka grup i zdaję sb sprawę, że dogodzić się nie da. tam jest o tyle dobrze, że każda grupa ma 'swój regulamin', jest mniej ludzi przez co łatwiej to ogarnąć, ale to co pisałam w tych grupach.. Zarządcy są od tego, żeby robić porządek, ale przez wszystkim być dla użytkowników.. bo to dla nich powstają takie portale, a nie dla zarządców, tu się to trochę niektórym pomieszało.
Głupi przykład forum.. Na swoim przykładzie powiem, że nie wchodzę tam właśnie dzięki zarządowi. Ogólnie jest takie powiedzenie, jak pan, taki kram. Ktoś kto nie chcę się kłócić, nie bd tam wchodzić i w ten sposób zbiera się grupa ludzi, która zachowuje się jak się zachowuje..
No nie wiem.. Patrząc całościowo na ten portal, mogę stwierdzić, że upada.. Jest coraz gorzej, wszędzie, jest coraz gorzej. W dodatku nie można już tu normalnie rozmawiać. Cała kontrola poszła się rypać, pod każdym względem, a prowadzenie tej strony tylko dla kasy i wymuszanie dawania jej, jest gwoździem do trumny.. Znowu na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że jeśli mam wydać pieniądze, ale dlatego, że chcę, bo coś tam bd lepiej i wygodniej (prezenty, wyróżnianie, przez co więcej os kogoś widzi, lepsze oceny, kolorowy login, jakaś pierdółka przy tym, nie wiem co tam jeszcze było) to to zrobię, ale jeśli to jest na zasadzie, daj bo nie bd mogła nic (rozmawiać, a ta strona przecież jest po to, żeby tu gadać.. jak dla mnie to w sumie tylko po to), na zasadzie wymuszenia to od razu nie chcę za to płacić.. To zniechęca.. strasznie. Jeszcze trochę i bd limity na odwiedzanie profili.. Paranoja. Kto za jakiś czas bd za to płacić skoro osoby chcące rozmawiać po prostu coś trafi i wyjdą stąd.. Barany, które bd szukać ruchania i laski, które bd chciały tak zarobić. Taki biznes.. Bd zarabiać na tej stronie, to bd jej płacić. Jeśli do tego się tu dąży, to niech od razu ktoś zmieni opis tego portalu. Proszę, niech to ktoś przemyśli..
Nie wiem co tu się ostatnio stało.. ale jest tragedia.. Naprawdę to wszystko dąży do upadku i wymuszaniem kasy tego się na pewno nie naprawi
Popieram ! teraz nawet nie można spokojnie porozmawiać.. mam tu konto od 2007 roku ale chyba czas je pogrzebać, nie mam zamiaru wpierdzielać kasy żeby popisać z kimś tu.. Jeszcze nie jestem tak zdesperowana żeby płacić za rozmowę...