RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  28 Martie 2011 (pierwszy post)

Przegląd wydarzeń z europejskich lig
...Ignorance is bliss...
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  29 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a ze on ma długa noge to dostawi :P

Akurat gole to Ronaldo potrafi piekne strzelac :woot:

Tak czy siak, Jagiellonia ma Frankowskiego, Real Ronaldo.
Nie widze w tym nic zlego ze jest lider w zespole na ktorego sie gra, jezeli jest skuteczny
:ziober2:
Rascal1878
Rascal1878
  29 August 2011
Przyszedłem . Musiałem przyjsc bo jak wiecie jako kibic Manchesteru United w ostatnich dniach mam wiele powodów do radosci . Ponieważ jednak nie ... najpierw spytam czy sa tu kibice Arsenalu Londyn ? Nie będę was wyśmiewać obiecuje wrecz przeciwnie łączę się z wami w cierpieniu . Generalnie jako kibic Manchesteru United nie wiem co oznacza pojęcie "przegrac mecz" :lol2: ale spróbuje się postawić w waszej sytuacji. Najpierw jednak pochwale swoja drużyne za genialny występ . Tak więc wystep Manchesteru United był genialny,perfekcyjny i przejdzie do historii jako fantastyczny wpierdziel . 8:2 i to nie z Liverpoolem,Stoke czy WBA ale z Arsenalem Londyn !

Co to ja chciałem powiedzieć o Arsenalu ... w sumie to juz nic bo i tak za bardzo sie rozpisałem . Teraz czas by wielkiego wrecz nie do zniesienia bólu doznali piłkarze i kibice Leeds .
Rascal1878
Rascal1878
  29 August 2011
Aha i żeby nie było ,ze przyszedłem tu by kogos zdenerwowac to musze powiedzieć ,ze wasze wypowiedzi w ostatnich dniach stoja na bardzo wysokim poziomie i nawet moge przyznać niektórym uzytkownikom rację .

Np :

Konto usunięte
Konto usunięte: co za mecz! co za gol Younga! ManUtd 2:0 Arsenal

podobał mi się także - >

Konto usunięte
Konto usunięte: 3:0 ManUtd ! perfekcyjnie wykonany rzut wolny w stylu Ronaldinho, a strzela Rooney

i - >

Konto usunięte
Konto usunięte: 3:1 Walcott !

wróć .

to ,to - >

Konto usunięte
Konto usunięte: 5:1 nokaut...

Konto usunięte
Konto usunięte: Park 6:1...

Konto usunięte
Konto usunięte: karny dla Utd, Rooney i 7:2.

Konto usunięte
Konto usunięte: 8:2, nie wierze...

Ja też nie wierze ale uczysz się . Tak szacunek i jeszcze raz szacunek i podziw .
Ewentualnie podziw ,szacunek i podziw .

egze
egze: United wyglądają imponująco zwłaszcza w ataku,

ładnie zaczał

egze
egze: ale z defensywą już nie jest tak różowo i jak trafią na jakiś lepszy zespół od Arsenalu, to mogą mieć spore problemy.

ale końcówke popsuł .

Renifer
Renifer: Tatuś będzie dumny tak czy tak

A to na deser. Wypowiedż z podtekstem . Lubimy takie rubaszne żarciki z Szczesnego i jego ojczulka.
FejkiemJestem
FejkiemJestem
  29 August 2011
no to co, Barca "tylko" 5:0 :ziober2:
Renifer
Renifer
  29 August 2011
faktycznie Villarreal to nie ogórki :jezyk2:
egze
egze
  29 August 2011
No i jak Barcelona pięcioma bramkami ogrywa czwarty zespół ligi hiszpańskiej poprzedniego sezonu to nikt wielkiego szumu robić nie będzie, a jak Manchester United sześcioma pokonał Arsenal to od razu wielki huk ;O

A jakby nie patrzeć to dzisiaj w starciu Villarreal z Arsenalem to raczej piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej byliby faworytami.
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  29 August 2011
Ciekawi mnie jaki opór postawi Milan 13.09 na Camp Nou :ninja:
WueRZet
WueRZet
  29 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Generalnie jako kibic Manchesteru United nie wiem co oznacza pojęcie "przegrac mecz"

Generalnie to 28 maja tego roku ManU meczu nie przegrali, walczyli iście epicko ;)

egze
egze: No i jak Barcelona pięcioma bramkami ogrywa czwarty zespół ligi hiszpańskiej poprzedniego sezonu to nikt wielkiego szumu robić nie będzie, a jak Manchester United sześcioma pokonał Arsenal to od razu wielki huk ;O

O ewenemencie zawsze jest głośniej niż o czymś co jest normą :ziober2:

Cesc robi różnice, choć przyznam, że fanem jego ściągnięcia nie byłem :tak:
Rascal1878
Rascal1878
  29 August 2011
egze
egze: No i jak Barcelona pięcioma bramkami ogrywa czwarty zespół ligi hiszpańskiej poprzedniego sezonu to nikt wielkiego szumu robić nie będzie,

Oczywiscie ,ze nie bo wszyscy już przywykli do tego ,ze w lidze hiszpanskiej istnieja tylko dwie drużyny i podpowiem ci ,że nie chodzi mi o Villareal i Seville tylko Barcelone i Real Madryt. Co to jest w ogóle czwarta drużyna ligi hiszpanskiej . Czym to jest ja sie pytam ? Nadejdzie czas na mecz z Realem Madryt i tez dostaną w pisde 4:0 albo 5:0 chyba ,ze Ronaldo będzie kontuzjowany a reszcie nie bedzie się chciało grac to może uda się wyjsc na 3:0 . Cała liga hiszpanska. Porównaj sobie różnice punktowe jakie dzieliły czwartą i trzecia drużyne ligi hiszpanskiej z drugą i pierwsza . Pozniej wejdz sobie na jakis portal poświecony lidze angielskiej i zobacz jaka różnica była między Manchesterem United a drużynami ,które to zajely miejsca 2-6 i daruj reszte opowiadania.

egze
egze: a jak Manchester United sześcioma pokonał Arsenal to od razu wielki huk ;O

Bo to jest Arsenal Londyn a nie "potęga" z ligi w której piłkarze strajkuja bo pieniędzy nie dostają. Może kiedyś nadejdzie taki dzien ,ze beda musieli jak piłkarze pewnej polskiej drużyny chodzić na grzyby żeby mieć co jeśc :lol:

egze
egze: A jakby nie patrzeć to dzisiaj w starciu Villarreal z Arsenalem to raczej piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej byliby faworytami.

Chyba predzej z Swansea i to pod warunkiem ,ze by mieli pieniądze na samolot do Walii.
Rascal1878
Rascal1878
  29 August 2011
WueRZet
WueRZet: Generalnie to 28 maja tego roku ManU meczu nie przegrali, walczyli iście epicko ;)

Po co to tak agresywnie odrazu :(
Rascal1878
Rascal1878
  29 August 2011
WueRZet
WueRZet: O ewenemencie zawsze jest głośniej niż o czymś co jest normą

No. i za to juz mozna Ci polać .
FejkiemJestem
FejkiemJestem
  29 August 2011
WueRZet
WueRZet: Cesc robi różnice, choć przyznam, że fanem jego ściągnięcia nie byłem

ten wynik jest jakby na złosc krzykaczom którzy mówili ze Barcelona bez Xaviego sobie nie poradzi :tak:
egze
egze
  29 August 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Oczywiscie ,ze nie bo wszyscy już przywykli do tego ,ze w lidze hiszpanskiej istnieja tylko dwie drużyny i podpowiem ci ,że nie chodzi mi o Villareal i Seville tylko Barcelone i Real Madryt. Co to jest w ogóle czwarta drużyna ligi hiszpanskiej . Czym to jest ja sie pytam ? Nadejdzie czas na mecz z Realem Madryt i tez dostaną w pisde 4:0 albo 5:0 chyba ,ze Ronaldo będzie kontuzjowany a reszcie nie bedzie się chciało grac to może uda się wyjsc na 3:0 . Cała liga hiszpanska. Porównaj sobie różnice punktowe jakie dzieliły czwartą i trzecia drużyne ligi hiszpanskiej z drugą i pierwsza . Pozniej wejdz sobie na jakis portal poświecony lidze angielskiej i zobacz jaka różnica była między Manchesterem United a drużynami ,które to zajely miejsca 2-6 i daruj reszte opowiadania.

ale czy przyzwyczajenie jest jakimkolwiek argumentem w tej dyskusji?
czy różnice pomiędzy zespołami świadczą o jakości drużyn, świetnie to ostatnio ktoś na weszlo.com napisał, że największą głupotą powtarzaną przez wielu jest to, że poziom ligi wzrasta kiedy pomiędzy drużynami są mniejsze różnice punktowe.

Otóż oświadczam Ci, że sytuacja w tabeli z zeszłego sezonu dowodzi o:
a) sile Barcelony i Realu
b) słabości najlepszych drużyn w Anglii, które nie były w stanie w taki sposób ogrywać gorszych od siebie rywali

teraz dochodzi w lidze angielskiej do rzeczy normalnych, to znaczy:
a) Manchester City ogrywa wysoko Tottenham
b) Manchester United ogrywa wysoko Arsenal

czyli dwie z czterech największych sił w Anglii, ogrywają dwa kluby, który powoli staczają się w dół i - szczególnie w tym momencie sezonu - znalazły się w odwrocie - w stosunku w jakim zwykła to robić Barcelona czy Real w lidze hiszpańskiej.

do Anglii więc wkroczyła normalność - lepszy bije gorszego

dlaczego więc ludzie traktują to jako coś dziwnego, nienormalnego?

Przecież jakby Barcelona dorwała ten Arsenal to by im wtłukła z 12-0. Nie żartuję. Arsenal wystawił skład, który mógłby co najwyżej walczyć o dobre lokaty w Championship.

Manchester United pokazał fajny futbol, ale przy tym puścił 2 bramki. Puścić 2 bramki grając czwórką obrońców w spotkaniu z rywalem, który niemal od początku leżał na deskach to coś co powinno zasługiwać na naganę. Tymczasem w mediach nie słyszy się o tym prawie w ogóle.
MisterKulka
MisterKulka
  30 August 2011
egze
egze: Tymczasem w mediach nie słyszy się o tym prawie w ogóle.

Media w większości są podnieceni takimi wynikami w najlepszej lidze świata.
Za grosz tam fachowców i świeżego spojrzenia okiem na to, co na boisku działo się rzeczywiście. Gdyby było 8-5 też jaraliby się potencjałem ManU, nie bacząc na to, że stracili 2 lub więcej bramek z ekipą w której linia obrony i pomocy praktycznie nie istnieją w tym sezonie.
Co do City-w końcu widać rękę szejka, myślę, że nie będę jedyną osobą, która w Derbach Manchesteru będzie przewidywała zwycięstwo The Citizens. Wskoczyli do czołowej 4. i patrząc jak to wygląda, to powinni tam zagościć na długo.
egze
egze
  30 August 2011
No przecież jakby van Persie strzelił karnego to ten mecz mógł się potoczyć w kompletnie innym kierunku. Już nie wspomnę o tym, że bodaj jedną setkę z gry też zmarnował na początku drugiej połowy. Jakby to wpadło (a tylko gorącej głowie Holendra zawdzięcza MU, że nie wpadło), to Czerwone Diabły mogły tego meczu wcale nie wygrać.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.