Nie rozumiem skąd to przekonanie, że Koeln spadnie do II Bundesligi. Widziałem parę meczy tej drużyny w tym sezonie i w moim przekonaniu są w stanie spokojnie się utrzymać. Póki co mają miejsce barażowe, niby za nimi jest Stuttgart, który powinien odrobić straty, ale patrząc na to co robiła Hertha w zeszłym sezonie wszystko jest możliwe. Kilka punktów przed Kolonią jest St. Pauli. Piłkarze z hamburskiej dzielnicy uciech grają najbardziej pasywną piłkę w lidze. Jasne, że podopieczni Holgera Stanislawskiego jakieś tam szanse na utrzymanie mają, ale w moim odczuciu są spokojnie przez Kolonię do ogrania.
Tak samo nie rozumiem tych, którzy twierdzą, że w Koeln Peszko będzie grzał ławę. Akurat skrzydła to chyba najsłabiej obsadzona pozycja w drużynie Kozłów. Taki Jajalo to podejrzewam w polskiej lidze miałby spore problemy z grą. Myślę więc, że Peszko spokojnie po 2-3 meczach wskoczy do pierwszego składu.
Renifer: Na stronie Eurosport.pl czytałem w spekulacjach transferowych, że Lech zainteresowany jest sprowadzeniem za 3 mln euro... Harrego Kewella! Wiem, że to raczej plotka ale zawsze fajnie pomarzyć:D
pewnie ten sam autor co widział Morientesa w Legii