lista tematów
BMW-wszystko o tych pięknych samochodach strona 4 z 4
Witam. Zakładam nowy temat , bo nic podobnego nie mogę tu znaleźć co byłoby aktualne. Dużo osób ma dylemat co kupić ? BMW czy Audi a może Mercedes etc. Zaraz znajdzie się jak to w Polsce milion takich , którzy napiszą , że BMW to auto dresiarza , wieśniaka itp. Ale nie ma co dyskutować z ludźmi którzy mają kompleksy i ich na takie auta nie stać. Post jest skierowany do tych którzy mają ochotę na lekko usportowiony samochód. Ja akurat nie mieszkam w Polsce od ponad 17-tu lat i mam swoje hobby. Kolekcjonuję samochody BMW. Nie traktuję tych aut ani jako samochodu dla szpanu bo miałem też Lamborghini Galardo , nie traktuję też tych aut jako samochodów na podryw bo jest to tylko samochód. Raczej bawię się professionalnym Tuningiem tych aut. Ostatnim modelem do Tuningu jest E36 z roku 1998 , gdzie na chwilę obecną zakończyłem prace związane z silnikiem i podwoziem,ale sporo jeszcze przede mną.Pytacie Audi czy BMW ? Miałem sportowe Audi A3 i mam kilka modeli BMW w tym Roadster Z4 czy 530D z roku 2007. Szczerze ? Jeździłem wieloma autami, nie będę BMW porównywał z możliwościami Lamborghini Galardo , bo to są różne kategorie aut , ale gdybym miał wybierać , postawiłbym mimo wszystko na BMW. Niestety należy pamiętać - jest to auto usportowione , zatem nie ma co liczyć na miękką jazdę i komfort podróży - to samochód dla tych , którzy wiedzą czego chcą.Zapraszam do rozmowy.
O tym właśnie mówię,są tanie w utrzymaniu,są prawdziwe i nie mają zaprogramowanej usterki modułu w danym roku i o danej godzinie.
moim zdaniem te auta poza tył napędem nie mają nic ciekawego. Są dość przewidywalne i ciężkie. Jest masa ciekawszych aut z tylnym napędem bez żadnych wspomagaczy. E36 kojarzy mi się z najtańszą opcją na upalanie. Na szczęście rzadko widuję je na ulicy 

Ale chłop to ma być chłop. Ja to bym babie nie ulegał tylko jeździł takim autem, jakie mi się podoba :)
To prawda haker może przejąć kontrolę nad samochodem naszpikowanym elektroniką. Już widziałem taki przypadek ktoś na kogoś trąbił ten z naprzeciwka wyszedł z laptopem, 40 sekund coś tam poklikał w laptopie stojąc przy samochodzie, który jechał za nim i zgasił mu silnik. Oczywiście rozrusznik niby pracował ale auto już mu nie odpaliło. Całość nagrał ten gość co trąbił na innego, gdzieś nawet nagranie na youtube jest.
he! he! no właśnie oto elektronika w aucie niby fajna ...tylko czy to czasem nie jest pomału przesada? Pewnie te wszystkie gadżety są bardzo fajne...ale myślę wolę ,żeby auto pozostało autem a nie elktronicznym wynalazkiem.
Fajnie może się dziać jak hakerzy ogarna samochód z tempomatem i elektrycznym wspomaganiem kierowca będzie miał zero wpływu na to co się dzieje
Bmki podobają mi się pod względem komfortowej jazdy oraz usportowionego wyglądu ale raczej bym nie kupiła ze względu, że są to słabe i drogie w zakupie jak i w utrzymaniu autka po jakimś czasie maja problemy z układem wydechowym i spalają 15 na setkę. Moim zdaniem lepsze jest Audi bardziej wytrzymałe pod względem awaryjności :)