Jak w temacie, dzis szukajac samochodu dowiedzialam sie, ze nikt nie chce manualnycj skrzyni... co sadzicie? Osobiscie wole manual bo daje mi poczucie wladzy nad samochodem zwlaszcza w terenie...
Ale jak wszyscy wiemy kobieta i auto to slabe polaczenie, ciekawa jestem waszych opini.
lista tematów
manual - automat strona 3 z 3
Nie napisałem, nigdzie o złapaniu 140 na dwójce tylko o redukcji na dwójkę przy 140, która w większości przypadków zabije skrzynie i głowice. Jeśli uważasz, że automat to coś zarezerwowanego dla ludzi z wyższych sfer to bardzo mi przykro, ale sam robisz z siebie pajaca, bo automat to żaden luksus. Civici, które mają 75 koni są na gaźniku i nie mają odcięcia
Civici, które mają 75 koni są na gaźniku i nie mają odcięcia. Myślałem, że ktoś kto jeździł tysiącem samochodów w przeciągu ostatniego roku ma jakieś pojęcie o motoryzacji, ale się myliłem.
Konto usunięte: Nie napisałem, nigdzie o złapaniu 140 na dwójce tylko o redukcji na dwójkę przy 140, która w większości przypadków zabije skrzynie i głowice. Jeśli uważasz, że automat to coś zarezerwowanego dla ludzi z wyższych sfer to bardzo mi przykro, ale sam robisz z siebie pajaca, bo automat to żaden luksus. Civici, które mają 75 koni są na gaźniku i nie mają odcięcia
Napisałeś o wrzucaniu dwójki przy 140, pogrążasz się.
Konto usunięte: używając samochodu z głową, olej części i pilnowanie temperatury i ciśnienia niczego się nie zarżnie. Pomijając redukcje na dwójkę przy 140km/h
nie wiem czego nie rozumiesz w tej wypowiedzi. Jest spora różnica między jechaniem na dwójce 140, a redukcją na dwójkę przy 140.
Nawet w tym swoim, lub nie swoim automacie jest coś takiego jak redukcja - kick down, więc myślę, że pojęcie redukcji biegu nie powinno być Ci obce po 3 latach jazdy samochodem
Konto usunięte: xkruk: używając samochodu z głową, olej części i pilnowanie temperatury i ciśnienia niczego się nie zarżnie. Pomijając redukcje na dwójkę przy 140km/h
nie wiem czego nie rozumiesz w tej wypowiedzi. Jest spora różnica między jechaniem na dwójce 140, a redukcją na dwójkę przy 140.
Nawet w tym swoim, lub nie swoim automacie jest coś takiego jak redukcja - kick down, więc myślę, że pojęcie redukcji biegu nie powinno być Ci obce po 3 latach jazdy samochodem
Ktoś tak robi? To rozrząd zdrowy pewnie.
Może i jest, automat redukuje sam i to raczej nie przy 140 na dwójke