Jak w temacie, dzis szukajac samochodu dowiedzialam sie, ze nikt nie chce manualnycj skrzyni... co sadzicie? Osobiscie wole manual bo daje mi poczucie wladzy nad samochodem zwlaszcza w terenie...
Ale jak wszyscy wiemy kobieta i auto to slabe polaczenie, ciekawa jestem waszych opini.
lista tematów
manual - automat strona 1 z 3
są kobiety, które prowadzą auto dużo lepiej od mężczyzn, ale to jest jakieś. hm 1 procent? Pozostałe 99% kobiet nie powinno mieć prawa jazdy tylko siedzieć w kuchni. i nie nie jestem żadną szowinistyczną świnią. po prostu takie są fakty
szukałaś samochodu - ( dla siebie? ) tutaj kończy się logika nic dalej nie rozumiem. Że nikt nie chce manualnej skrzyni wtf? Kto ci to powiedział?
poza tym... po co ci to wiedzieć kto lubi jaką skrzynię w samochodzie skoro szukasz czegoś dla siebie? czy znowu coś źle zrozumiałem? Weź napisz jeszcze raz wszystko od nowa tylko tym razem normalnie :)
Nie chcę się tutaj kłócić i wyzywać ale składnia zdań to jest naprawdę na wysokim poziomie.
Co do właściwości terenowych i skrzyni, automat będzie najlepszy dla osób z chorymi nogami ( po operacjach), nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki ból sprawia nadmierne wciskanie pedału sprzęgła dla takich osób. Taki o to przykład. A czy kto woli manual czy auto, kwestia gustu i sytuacji. Ja wolę manualną ale jak pierwszy raz wsiadłem do samochodu to wolałem na automacie.
poza tym... po co ci to wiedzieć kto lubi jaką skrzynię w samochodzie skoro szukasz czegoś dla siebie? czy znowu coś źle zrozumiałem? Weź napisz jeszcze raz wszystko od nowa tylko tym razem normalnie :)
Nie chcę się tutaj kłócić i wyzywać ale składnia zdań to jest naprawdę na wysokim poziomie.
Co do właściwości terenowych i skrzyni, automat będzie najlepszy dla osób z chorymi nogami ( po operacjach), nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki ból sprawia nadmierne wciskanie pedału sprzęgła dla takich osób. Taki o to przykład. A czy kto woli manual czy auto, kwestia gustu i sytuacji. Ja wolę manualną ale jak pierwszy raz wsiadłem do samochodu to wolałem na automacie.
Polski bardzo trudnym jezykiem wiec jeszcze raz- chociaz nie wiem od kiedy zeby odpowiedziec na pytanie ,,co wolisz "trzeba budowac cala historie ale niech bedzie. Szukam samochodu dla siebie ktory bedzie nadawal sie w teren. Chce dosc drogi samochod ( jak na moje mozliwosci) wiec wybrzydzam, np. Znalazlam fajne pajero (rok produkcji, ilosc kucy i przebieg tez podac czy juz zbedne?) Ale w automacie i to 2razy! (U dwoch sprzedawcow -bo sie dowiem ze znalazlam jeden samochod w 2ogloszeniach)I dowjedzialam sie od sprzedawcow sciagajacych samochody, ze nikt nie chce w manualu wiec nie sprowadzaja. W zwiazku w pozyzszym zapytuje czy jedynie ja jestem fanka manualnych skrzyni? -czy moja wypowiedz jest jasniejsza?
Masz spore skróty myślowe stąd takie niezrozumienie.
Ja wolę manual, ale nie jeżdżę w terenie, ani nie jeździłem automatem.
Ja wolę manual, ale nie jeżdżę w terenie, ani nie jeździłem automatem.
Jak masz większy budżet to bierz automata DSG ta skrzynia to mistrzostwo świata. W lepszy aucie będą odpowiednie tryby które pozwolą na bezproblemową jazdę terenie.
A Ja wolę skrzynię automatyczną ! zdecydowanie od manuala
W terenie lepiej sprawdza się automat ze względu np takiego że ruszając pod dużą górę nie spali się sprzęgła , lub taplania w błocie , zresztą warto zobaczyć czym dokładnie jeżdżą ludzie w terenie ! przykład Jeep XJ lub ZJ / WJ Tylko i wyłącznie automat .. a nie są to niedzielni amatorzy :D
Co do akurat Pajero najpierw warto zapoznać się co to ?? jaki producent skrzyni automatycznej ??i jaka awaryjność ?? bo nieraz można się ubrać .. a jest dużo kiepskich skrzyń automatycznych / lub osób których je niszczą np Opel/saab Jasno i wyraznie piszą/mówi że się nie wymienia w niej oleju .. efekt po pewnym przebiegu skrzynia zostaje uszkodzona przez stary olej który niema żadnych właściwości
W terenie lepiej sprawdza się automat ze względu np takiego że ruszając pod dużą górę nie spali się sprzęgła , lub taplania w błocie , zresztą warto zobaczyć czym dokładnie jeżdżą ludzie w terenie ! przykład Jeep XJ lub ZJ / WJ Tylko i wyłącznie automat .. a nie są to niedzielni amatorzy :D
Co do akurat Pajero najpierw warto zapoznać się co to ?? jaki producent skrzyni automatycznej ??i jaka awaryjność ?? bo nieraz można się ubrać .. a jest dużo kiepskich skrzyń automatycznych / lub osób których je niszczą np Opel/saab Jasno i wyraznie piszą/mówi że się nie wymienia w niej oleju .. efekt po pewnym przebiegu skrzynia zostaje uszkodzona przez stary olej który niema żadnych właściwości
Miałem przyjemność jazdy w terenie starym discovery i nie wyobrażam sobie jazdy tym autem w automacie - zabiłoby to całą frajdę z jazdy
wybierz to co uważasz za odpowiednie dla Ciebie. Jak depniesz w automacie to zredukuje bieg i wejdzie na wyższe obroty dając więcej mocy. Myślę, że jeśli jazda w terenie to mus to możesz się pokusić o automat, a jeśli to dla Ciebie forma rozrywki i spędzania wolnego czasu to szukałbym manuala. + jak kupisz samochód z automatem to raczej z własnej woli do manualnej skrzyni nie wrócisz
wybierz to co uważasz za odpowiednie dla Ciebie. Jak depniesz w automacie to zredukuje bieg i wejdzie na wyższe obroty dając więcej mocy. Myślę, że jeśli jazda w terenie to mus to możesz się pokusić o automat, a jeśli to dla Ciebie forma rozrywki i spędzania wolnego czasu to szukałbym manuala. + jak kupisz samochód z automatem to raczej z własnej woli do manualnej skrzyni nie wrócisz
Ja na twoim miejscu bym brał manualną więcej frajdy z jazdy będziesz miała. A co do samochodów polecam: jeep-duży wybór,, toyoty rav 4.
Hahahah... to sobie pojeździ w terenie tymi autami xD Jeśłi chcesz auto tylko i wyłącznie do polatania w terenie to najlepszy jest nissan patrol, lub jeep grand cherokee, oczywiście odpowiednio do tego przygotowany ;) jak polaczyć normalna jazdę drogowai lekki teren, to Pajero jak najlepszym rozwiązaniem, chodź i przeróbki Cherokee nadają sie w miasto ;) I w teren automat jest dobry, bo tak jak juz pisali nie spalisz sprzęgła, no chyba, że potrafisz tak manewrować gazem i sprzęgłem, aby auto nie ciągło, tylko zaraz ruszalo, to manual jest dobry. Więc to zależy tylko i wyłacznie od tego jak Ty potrafisz jeździć, ja osobiście wolałbym w ostry teren manuala, jak na lekki pagórkowaty teren to automat ;)