Już 9 października rozpoczyna sie nowy sezon PLS:)
1.PGE SKRA Bełchatów
2.Asseco Resovia SSA Rzeszów
3.KS Jastrzębski Węgiel SSA
4.ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
5.Domex Tytan AZS Częstochowa
6.AZS UWM Olsztyn
7.Delecta Bydgoszcz
8.Neckermann AZS Politechnika Warszawska
9.Jadar Radom
10.Pamapol Siatkarz Wieluń
Q1:Który z zespołów zdobędzie mistrzostwo?
Q2:Czy SKRA nie poniesie w sezonie ani jednej porażki?
Q3:Czy ktoś jest w stanie zagrozić SKRZE?
Q4:Czarny koń sezonu...
Q5:Najwiekszy niewypał sezonu...
Q6:Kto zostanie MVP?
Q7:Czy SKRA wygra LIgę Mistrzów?
Q8:Czy REsovia i Węgiel mogą przejść grupę w LM?
Temat do ogólnej dyskusji o sezonie:)
lista tematów
Polska Liga Siatkówki-sezon 2009/2010 strona 10 z 26
IO , ME , przyszłoroczna LŚ i i przyszłoroczne MŚ, cały czas trafiamy na Niemców :D Fajnie znowu będzie utrzeć nosa Lozano :D
znowu trudna grupa, Argentyna gospodarz turnieju finałowego, więc awans zapewniony, a itak zrobiła ta reprezentacja dość duże postępy.. Kuba gra ostatnio bardzo dobrą siatkówkę, sądzę, że walka o awans rozegra się właśnie między Polską i Kubą :]
Grupy przedstawiają się następująco :
Grupa A: Brazylia, Bułgaria, Holandia, Korea Płd.
Grupa B: Serbia, Włochy, Francja, Chiny
Grupa C: Rosja, USA, Finlandia, Egipt
Grupa D: Argentyna, Kuba, Polska, Niemcy.
Od meczu Trentino z egipskim Zamalkiem rozpoczął się dziś Klubowy Puchar Świata :] Trentino nie bez kłopotów pokonał Egipcjan 3-1 :] W tym turnieju po raz pierwszy zespoły będą musiały ' używać ' " złotej formuły " tzn. , że każdy atak po przyjęciu zagrywki musi zostać wykonany zza lini 3 metra, czyli z drugiej linii, atak może być wykonany z pierwszej linii jedynie od razu po przyjęciu :] Jak dla mnie ta nowa formuła to jest totalne nieporozumienie i trudno, bardzo trudno wskazać faworyta w tym turnieju, myślę jednak, że wygra ktoś z 4 : Skra, Trentino, Kazań, Cimed.. Mecz Skry z gospodarzami turnieju Al-Arabi Doha rozpocznie się o godz. 16 naszego czasu, transmisja na żywo w Polsacie Sport..
Konto usunięte: bardzo jestem ciekawy jak mistrzowie Polski będą dysponować tym nowym systemem gry ;]
to jest wielka niewiadoma, Nawrocki mówił, że odbyli może raptem parę treningów, zresztą Trentino czy Kazań także, meczu Trentino nie widziałem, ale mam zamiar obejrzeć mecz rusków, już za godzinę :]
Kazań - Zamalek 3-0
Widać już, że ' złota formuła ' sprawia problemy, środkowi są zupełnie wyeliminowani z ataku, skrzydłowi nie radzą sobie z atakiem z drugiej linii z 5 strefy :] mam nadzieję, że to ostatni turniej, w którym obowiązuję ta formuła, to zabija piękno siatkówki
Widać już, że ' złota formuła ' sprawia problemy, środkowi są zupełnie wyeliminowani z ataku, skrzydłowi nie radzą sobie z atakiem z drugiej linii z 5 strefy :] mam nadzieję, że to ostatni turniej, w którym obowiązuję ta formuła, to zabija piękno siatkówki