Witam
Miał ktos może zagazowany ten silnik? 2.8
jak on sie zachowuje po gazie?
czy w ogóle sie nadaje do zagazowania?
Byłem w warsztacie to powiedzieli mi że ten silnik jak najbardziej pod gaz bo wolnossący ale wiadomo, że nie powie że sie nie nadaje bo na tym zarabia i to nie mało bo za sekwencje woła 4500zł do tego silnika
lista tematów
bmw 528
mi też szkoda hah bo uważam, że gaz niszczy silnik w jakims tam stopniu, ale to przecież tylko silnik, jak sie skończy to następny wstawie, silniki nies są zbytnio drogie w całosci
wkladaj ale tylko sekfencyjny autko bedzie chodzilo a z niszczeniem silnika to bajdy poprosty stare silniki typu poldek fiat nie wytrzymywaly 112 oktan ktore ma gaz i szybko padaly
to jest moj styl pisania i mi go nie zabronisz
a gaz ma 112 oktan okolo taki ma sklad chemiczny i kropka
a gaz ma 112 oktan okolo taki ma sklad chemiczny i kropka
Kup sobie za 4500 benzyny i jeździj na benzynie, przynajmniej zaoszczędzisz na naprawach jak założysz gaz ;]
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, prawdziwi mężczyźni jedzą pszczoły !
uotr: Kup sobie za 4500 benzyny i jeździj na benzynie, przynajmniej zaoszczędzisz na naprawach jak założysz gaz ;]
tak jak kolega wyżej napisał. Bedziesz jezdził i reguował zeby silniczek dobrze chodził. Znajomy miał w A3 wsadzony gaz i miał problem czeste wizyty u gazownika i stwierdził ze na to samo wychodzi i wyciagna gaz z atua obecnie jezdzi na paliwku.Nie miem czy masz czy chcesz sobie kupic i zagazowac wiec moze sie skusisz na diesla. Wiem ze pewnie co niektórzy napisza ze nie lubia klekotów czy takie tam ale nie ukrywam ze praca R6 w palliwku to poezja do tego dobry wydech i az miło sie słucha
Konto usunięte: tak jak kolega wyżej napisał. Bedziesz jezdził i reguował zeby silniczek dobrze chodził. Znajomy miał w A3 wsadzony gaz i miał problem czeste wizyty u gazownika i stwierdził ze na to samo wychodzi i wyciagna gaz z atua obecnie jezdzi na paliwku.Nie miem czy masz czy chcesz sobie kupic i zagazowac wiec moze sie skusisz na diesla. Wiem ze pewnie co niektórzy napisza ze nie lubia klekotów czy takie tam ale nie ukrywam ze praca R6 w palliwku to poezja do tego dobry wydech i az miło sie słucha
Diesla nie chce bo po prostu już mi sie te silniki znudziły, a z drugiej strony to jaki silnik w dieslu? 520d 150km za słaby jak na tą bude, będzie cały czas obciażony, a za 530d trzeba sporo dopłacic żeby miec ten silnik i spalanie też nie jest zachęcające, 10l/100km trzeba smiało liczyć po tych naszych drogach i też bezawaryjne to te silniki nie są, a o tds to już sie nie wypowiadam;)
Więc zdecydowałem sie na ten 2.8 i zagazowałem go wczoraj w warsztacie gdzie gosciu zakłada gaz tylko do bmw, a bynajmniej tak sie ogłasza. Nie odczuwam zadnej różnicy w przyspieszeniu auta, a jeśli bym odczuwał to mam od razu do niego przyjechać. Mówił też, że jeśli bede reguralnie wymieniał co trzeba to żadnych problemów nie ma być. Zobaczymy;)
Pisałem kolego
ocet: 530d trzeba sporo dopłacic żeby miec ten silnik i spalanie też nie jest zachęcające, 10l/100km trzeba smiało liczyć po tych naszych drogach i też bezawaryjne to te silniki nie są, a o tds to już sie nie wypowiadam;)
Nie wiem skąd masz takie informacje co do 3.0l diesla bo te silniki wygrały ze wszystkimi silnikami BMW i właśnie chodziło o bezawaryjność.
Sam posiadam 3.0l d co prawda e46 ale te silniki były tez w e39 i nic przy silniku nie robiłem