Earth
Earth
  26 maja 2013 (pierwszy post)
Czyli temat na dyskusje wszelakie, niekoniecznie związane ze sportem. ;-)

Otwieramy. :zabawa:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: gdzie Matiza, slysze Matiz mysle obciach, widze Matiz mysle smierc : D cos bardziej reprezentatywnego w tej polce cenowej ... nie wiem moze jakis fiat seicento

To bierz Fiata i nie marudź, ale tam jak w matijazie strefa zgniotu kończy się na tylnym zderzaku :D
LeonGrande
LeonGrande: Dzis mnie betclick milo zaskoczyl, dostalem freebeta 40 zeta za to ze postawilem z mobilnego urzadzenia zaklad

No proszę, wiedziałem o tym ale zapomniałem 261d
trzeba będzie spróbować
LeonGrande
LeonGrande: zaraz tzn o 20 druga czesc Titanica na polsacie : D

A ja 4 pack i Jeździec znikąd w wersji blue ray mam :w00t:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  22 grudnia 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: To bierz Fiata i nie marudź, ale tam jak w matijazie strefa zgniotu kończy się na tylnym zderzaku :D

Ale jest bardziej oplywowy, no i lepiej zbiera sie ze swiatel 40 sek do 100 , matiz 2 min do 100 :rotfl:

NuTiiiiii
NuTiiiiii: trzeba będzie spróbować

Plus zarejestrowalem sie w akcji "1 pudlo zwrot 100% stawki"
dzis Barca uratowala 15 zeta, licze ze i Real uratuje : D czyli wroci kasa postawiona do mnie znow , bo BvB dala dupy na 1 kuponie oraz Napoli na drugim : P
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  22 grudnia 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Żeby później nie było : "a nie mówiłem

Bosz, zawsze można trafić na paskudny model... ja kupilam samochód po taniosci i nigdy tego nie żałowałam. Po prostu trzeba jechać na zakupy z kimś kto się zna na furakach ;D.

LeonGrande
LeonGrande: Golf za 5000 to raczej juz wrak i drugie tyle w naprawy :

Jak kupisz od dresa to owszem ;D. No i nie miałam Golfa na myśli, zastanów się nad Lupo. Mnie chciano wmanewrować w ten samochód, ale że mi się nie podoba to się nie dałam, jednak dwóch znajomych ma i sobie bardzo chwalą.

LeonGrande
LeonGrande: fiat seicent

Fiat Stilo, przyjemny dla oka i tanie części, bo to Fiat ;D.
:ziober2:
LeonGrande
LeonGrande
  22 grudnia 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Jak kupisz od dresa to owszem ;D. No i nie miałam Golfa na myśli, zastanów się nad Lupo. Mnie chciano wmanewrować w ten samochód, ale że mi się nie podoba to się nie dałam, jednak dwóch znajomych ma i sobie bardzo chwalą.

No dobra, Ty lepiej powiedz mi z pkt widzenia warsztatu do czego beda tanie czesci ;P

ten fiat stilo - ladny, podoba mi sie tez fiat bravo ; D
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: Ale jest bardziej oplywowy, no i lepiej zbiera sie ze swiatel 40 sek do 100 , matiz 2 min do 100

No niewątpliwie jest to duży plus :lol:
LeonGrande
LeonGrande: Plus zarejestrowalem sie w akcji "1 pudlo zwrot 100% stawki" dzis Barca uratowala 15 zeta, licze ze i Real uratuje : D czyli wroci kasa postawiona do mnie znow , bo BvB dala dupy na 1 kuponie oraz Napoli na drugim : P

Ciekawa opcja, szkoda że na bet nie ma takiego czegoś.
MaqdaIena
MaqdaIena: sz, zawsze można trafić na paskudny model... ja kupilam samochód po taniosci i nigdy tego nie żałowałam. Po prostu trzeba jechać na zakupy z ki

Starocie do 5 tys. to się w ciemno bierze po stanie blach, przecież nie będziesz podłączać go pod kompa czy analizować miernikiem lakieru :D
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
LeonGrande
LeonGrande
  22 grudnia 2013
NuTiiiiii
NuTiiiiii: szkoda że na bet

tam nic nie ma, to dzikusy, na bet mozna sobie jedynie tasiemce za 1 zl puszczac : P
MaqdaIena
MaqdaIena
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: No dobra, Ty lepiej powiedz mi z pkt widzenia warsztatu do czego beda tanie czesci ;P ten fiat stilo - ladny, podoba mi sie tez fiat bravo ;

No to Fiaty, jakieś Ople. Gdzie do Fiatów masz o tyle fajnie, że często oryginały są w promocji i kupisz przykładowo rozrząd taniej niż w zamienniku :ziober2:.

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Starocie do 5 tys. to się w ciemno bierze po stanie blach, przecież nie będziesz podłączać go pod kompa czy analizować miernikiem lakieru :

Jak się ma mozliwość za darmo to łaj not :ziober2:.
A poważniej, starocie czy też nie, ale ja sama w ciemno, gdybym nie miała zielonego pojęcia o samochodach bym nie pojechała kupować auta nawet za 3k, sory to jednak są moje pieniądze i bym wolała na pierwszym lepszym zakręcie się nie rozwalić z jakiegoś powodu. Wiadomo, że kilkunastoletnie samochody nie będą idealne, jednak uważam, że warto by znajomy mechanik się takowym przejechał, zajrzał pod maskę, posłuchał silnika... itd.
Earth
Earth
  22 grudnia 2013
Rafał. Forsuję "swoją" Renię. :D
www.allegro.pl/renault-laguna-1-6-benzyna-1999r-klima-elektryka-i3794802300.html
LeonGrande
LeonGrande
  22 grudnia 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: No to Fiaty, jakieś Ople. Gdzie do Fiatów masz o tyle fajnie, że często oryginały są w promocji i kupisz przykładowo rozrząd taniej niż w zamienniku .

Fiat Punto mi chodzi jeszcze po glowie :woot: duzo naprawiacie tego? : D

Earth
Earth: Rafał. Forsuję "swoją" Renię. :D www.allegro.pl/renault-laguna-1-6-benzyna-1999r-klima-elektryka-i3794802300.html

Za duza ta laguna, no i pewnie sporo pali
Earth
Earth
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: Za duza ta laguna, no i pewnie sporo pali

W sumie ja mam dorobiony lpg (tak biedacko :D) i nie pali dużo. ;d
LeonGrande
LeonGrande
  22 grudnia 2013
Earth
Earth: ja mam dorobiony lpg

egzekucja silnika :ziober2:
MaqdaIena
MaqdaIena
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: Fiat Punto mi chodzi jeszcze po glowie duzo naprawiacie tego? :

W ogóle niemal, jak już to na szkodowe Fiaty się u nas zwłaszcza pojawiają.
No i mamy firmowe dwie Bravy, więc zamawiam do nich klamoty i wiem jak to wygląda.

Mechanicznie najwięcej naprawiamy jednak Fordów, Skód, Peugeotów i wcale nie piszę o normalnych naprawach esploatacyjnych, ale o cyrkach jakie się potrafią dziać z tymi samochodami :rotfl:.

A zamiast Punto bym brała Stilo jednak ;D.

LeonGrande
LeonGrande: egzekucja silnika

E tam, jak się odpowiednio dba o zagazowany silnik, to nie powinno przez bardzo dlugi czas się z nim nic dziać złego. (jejq jak poprawnie stylistycznie :rotfl:)
LeonGrande
LeonGrande
  22 grudnia 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Peugeotów

Ogolnie jak czytalem to francuskie auta mega awaryjne : D zwlaszcza elektronika : P

MaqdaIena
MaqdaIena: A zamiast Punto bym brała Stilo jednak ;D.

W sumie dalas mi duzo do mysleni nad tym Stilo ; ) nie bralem pod uwage

MaqdaIena
MaqdaIena: E tam, jak się odpowiednio dba o zagazowany silnik, to nie powinno przez bardzo dlugi czas się z nim nic dziać złego. (jejq jak poprawnie stylistycznie ) LeonGrande

Zasadniczo starsze auta lepiej znosza gaz, niz te nowsze :woot:
Earth
Earth
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: egzekucja silnika

Na razie nic się nie dzieje, samochodzik bezawaryjny od kupna, co jest bardzo odczuwalne po poprzedniej polówce gdzie co chwile coś padało. ;D
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  22 grudnia 2013
LeonGrande
LeonGrande: tam nic nie ma, to dzikusy, na bet mozna sobie jedynie tasiemce za 1 zl puszczac : P

No chyba zmienię, bwin wkurzało mnie tymi minimalnymi przelewami a bet to faktycznie żyły - jedynie te 50 euro dziennie, ale kiedy to ja wygram :/
MaqdaIena
MaqdaIena: A poważniej, starocie czy też nie, ale ja sama w ciemno, gdybym nie miała zielonego pojęcia o samochodach bym nie pojechała kupować auta nawet za 3k, sory to jednak są moje pieniądze i bym wolała na pierwszym lepszym zakręcie się nie rozwalić z jakiegoś powodu. Wiadomo, że kilkunastoletnie samochody nie będą idealne, jednak uważam, że warto by znajomy mechanik się takowym przejechał, zajrzał pod maskę, posłuchał silnika... itd.

Przy takiej cenie zbywca gra raczej w otwarte karty, no chyba że kupujesz z komisu wtedy cycuś glancuś i awaria na pierwszym zakręcie.

Dobra idę na film d83cdfa5