Witam. Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu mój napęd nie odtwarza płyt dvd , widzi je jakby to były czyste płyty :/ Wziąłem swój napęd i poszedłem z nim do kumpla, u niego bez problemu odtwarza plyty które u mnie nie działają :/ Napęd to Samsung SH-S182D Co mogę zrobić? Brak mi sterowników?
lista tematów
Napęd nie odtwarza płyt. Dlaczego? strona 2 z 2
HuBBeR: Witam. Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu mój napęd nie odtwarza płyt dvd , widzi je jakby to były czyste płyty :/ Wziąłem swój napęd i poszedłem z nim do kumpla, u niego bez problemu odtwarza plyty które u mnie nie działają :/ Napęd to Samsung SH-S182D Co mogę zrobić? Brak mi sterowników?
no niestety ale najprawdopodobniej siada ci laser albo soczewka która stabilizuje ostrosc juz sie odkształciła przyczyna moze byc np czeste nagrywanie plyt oraz ich odtwarzanie zwłaszcza porysowanych mialem podobnie tak i jak zanioslem nowy naped do serwisu tzn mial z 8 miechów ale sporo nagrywalem to powiedzieli ze soczewka sie odkształciła i ze albo poczekam 14 dni na nowy albo za drobna oplata wymienia mi cały naped