ohwowlovely
ohwowlovely
  4 czerwca 2011 (pierwszy post)

witam, chciałabym Was prosić o radę w wyborze telefonu. w zasadzie to nie wiem jaki warto kupić ... chciałabym nowy bądź używany ale w dobrym stanie do 700 zł ( allegro ) . najlepiej nokia bądź htc ale niekoniecznie. najlepiej z wifi . rozważałam iphone 3g ale spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami na jego temat. co myślicie? proszę o rady , pozdrawiam

milosz9292
milosz9292
  6 czerwca 2011
Yaser
Yaser: hahaha wyznawca jobsa...

Nie jestem wyznawcą Jobsa....
Wiem, że telefony Apple są bardzo dobre, a to, że trzeba na nie wywalić kupe kasy to już swoją drogą. Płaci się po prostu za markę i tyle. A z nokia jak jest? Też się płaci dużo za telefon, który funkcjami też nie zaskakuje.

Yaser
Yaser: nokia n900

Jak dla dziewczyny to wydaje mi się, że troche ceglasty. Czytałem też, że nie jest to telefon dla osoby, która dzwoni i wysyła smsy. Jest podobny trudny do ogarnięcia, a poza tym nokia juz chyba nie wspiera tego systemu więc nici z jakich kolwiek poprawek czy coś.

Konto usunięte
Konto usunięte: no i co ciekawego wyczytałeś? pytam bo nie chce mi się tego czytać, mam DHD i wiem co potrafi :)

A myślisz, że ja to wszystko czytam?? :D Czytam to co mnie najbardziej interesuje czyli np. jak się pisze wiadomości na ekranie dotykowym( tzn. czy klawiatura jest w miare wygodna i wystarczająco duża bo ta w GT500 doprowadzała mnie do szału.), jaka jest jakość rozmów i na końcu podsumowanie, wady i zalety. No i oglądne tam filmiki prezentujące telefon.:)

Konto usunięte
Konto usunięte: bo bardzo dużo ludzi się skarży na te modele..

Fakt były jakieś jaja, że jak sie wzięło telefon do ręki to tracił zasięg. Ale teraz to chyba naprawili, aktualizując soft :woot:
Avatar użytkownika sourcerersourcerer
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 4
sourcerer
  6 czerwca 2011

Z mojej strony moge zaproponowac firme HTC. Mialem kilka lat P3300, teraz mam HD2. Wymienione modele sa na WM ( Windows Mobile ) bo taki system preferuje, natomiast w pracy przekonałem kilka koleżanek i kilku kolegów do tej marki pod Androida. Byli sceptyczni, ale jak juz zaczęli sie " bawic " tymi telefonami to moge zaryzykowc stwierdzenie, ze nie oddadza/wymienia tak szybko na inna marke.

BeautifulThings90
BeautifulThings90
  7 czerwca 2011

Proszę o opnie na temat SE AINO Warto kupić? Jak sprawuje sie ten 12Mpx-lowy aparacik?

BeautifulThings90

jestemZDZICH
jestemZDZICH
  7 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak sprawuje sie ten 12Mpx-lowy aparacik?

:Wtf:
Niezły niby telefon, ale ja sobie życia nie wyobrażam bez qwerty i powrót do wciskania klawiszy mi nie pasuje a t9 za bardzo mnie irytuje
Sprzęt niby dobry, tylko pamiętaj jeżeli go kupisz zrób aktu softu do najnowszej wersji
BeautifulThings90
BeautifulThings90
  8 czerwca 2011

Mała pomyłka chodziło mi rzecz jasna o SE SATIO ;)

ohwowlovely
ohwowlovely
  8 czerwca 2011

mojej siostry mąż posiada nokie n900 i jakoś nie podoba mi się ten telefon. moja siostra ma za to nokie n97 mini dość fajna, mała . co o niej myslicie?

eGabeleXxX
eGabeleXxX
  8 czerwca 2011

Miałem ją, faktycznie przyjemny telefonik.
Tyle, że ten ekranik dość wąski i jakoś dziwnie wyświetla w trybie LandScape.

milosz9292
milosz9292
  8 czerwca 2011
ohwowlovely
ohwowlovely: n97 mini

Mi się on osobiście też podoba, ale czytałem, że ma chyba kiepską baterię i muli... Tylko nie wiadomo czy tym opiniom można tak do końca ufać.
explorator666
explorator666
  8 czerwca 2011

polecam Nokie 3310 z GPS i aparatem 10 mpx :D

Edge
Edge
  8 czerwca 2011

to ja też się podłączę do tematu...
szukam nowego telefonu, czegoś w stylu Nokii E52 - normalna klawiatura i niedotykalski. W sumie prawie zdecydowałem się na E52, ale czytałem dość zróżnicowane opinie i mam wątpliwości.
Jakieś alternatywy?

whitestok
whitestok
  9 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale czytałem, że ma chyba kiepską baterię

kiepską baterię tzn? jeśli wytrzymuje chociażby cały dzień to ma wystarczającą baterię bo możesz sobie na noc podłączyć pod ładowarkę więc w czym problem? od tego właśnie ładowarki są dołączane do zestawu...

Konto usunięte
Konto usunięte: i muli...

czyli tak jak większość nokii (może poza N900 tylko nie rozumiem obecności rysika w tym modelu).
eGabeleXxX
eGabeleXxX
  9 czerwca 2011

Nie wiem, czy muli, czy nie, ale chodzi o wiele wiele szybciej niż N95 8GB.

milosz9292
milosz9292
  9 czerwca 2011
Edge
Edge: szukam nowego telefonu, czegoś w stylu Nokii E52 - normalna klawiatura i niedotykalski. W sumie prawie zdecydowałem się na E52, ale czytałem dość zróżnicowane opinie i mam wątpliwości. Jakieś alternatywy?

Może Nokia 6303 classic. Na forum bardzo dobrze o nim piszą. Lub też Samsung S7220 i Samsung i8510 INNOV8
whitestok
whitestok
  10 czerwca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: N95 8GB

a N95 była chyba najszybszą Nokią o ile dobrze pamiętam :) nowsze modele nie dawały rady :) więc jeśli N900 jest jeszcze szybsza to widzę progres :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.