witam, chciałabym Was prosić o radę w wyborze telefonu. w zasadzie to nie wiem jaki warto kupić ... chciałabym nowy bądź używany ale w dobrym stanie do 700 zł ( allegro ) . najlepiej nokia bądź htc ale niekoniecznie. najlepiej z wifi . rozważałam iphone 3g ale spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami na jego temat. co myślicie? proszę o rady , pozdrawiam
Jaki telefon kupić? strona 1 z 3
Popatrz najpierw tutaj: http://telepolis.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=9f2db8292ba80bc6e23975b98dfa265b
Tam jest pełno tematów dotyczących wyboru telefonu i doradzają tam bardzo dobrze. Jeżeli jednak nie znalazłabyś nic co pasowałoby do Twoich wymagań to mógłbym założyć tam temat, bo mam konto:)
obczaj sobie nokie x6 jest calkiem ok :)ma wifi gps darmowy, aparat 5 mega 16 albo 32 gb pamieci z tym, ze posiadam ta mniejsza
zależy do czego tego telefonu potrzebujesz. jeśli lubisz nie wiem mieć dużo aplikacji to polecam jakiś htc z androidem. Platforma Windows mobile pomału wychodzi z użytku. większość aplikacji jest teraz pisana pod androida. htc desiere jest fajnym modelem http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=1697# w linku masz specyfikacje tego telefonu pooglądaj tez na YouTubie prezentacje telefonów. brat ostatni ko kupił za 600 zl używkę
Jeżeli chodzi o ten telefon. iPhone to moim zdaniem bardzo dobry telefon. Jak dla mnie najlepszy, ale jednak swoje kosztuje. Masz tam multum gier i aplikacji, ale możliwe, że akurat na 3G nie będą wszystkie działać, bo jakby nie patrzeć jest to chyba 3 letni telefon. Ale moim zdaniem warto się nim zainteresować- świetny odtwarzacz muzyki, dobra przeglądarka internetowa i czuły wyświetlacz z multi touch:) Wiem, że Apple ma drogi sprzęt, ale nowe, tańsze odpowiedniki mogą nie zaoferować tego co oferuje iPhone, bo np. telefony z Androidem są stworzone wręcz do internetu, ale kuleje w nich muzyka.
telefon musi mieć przede wszystkim dobry odtwarzacz i ładny desing :) a z iphonów jaki przede wszystkim polecisz?
Powiem tak: dla mnie każdy iPhone jest świetny i chciałbym go mieć, ale z prostych przyczyn nie mogę:(|
Ale wiadomo, że jeżeli wybierzesz nowszą wersję to będzie bardziej pewne, że aplikacje będą działały. Czyli np. 3GS, ale wydaje mi się, że będzie on droższy. Jeżeli natomiast nie zależy Ci na tylko aplikacjach działających w 100% to bierz śmiało 3G- ten sam wygląd, funkcje tylko wiadomo, że starszy od 3GS o rok. Miałem kiedyś przyjemność testować iPoda Touch-jest to iPhone tylko bez funkcji telefonu. I powiem szczerze, że był on rewelacyjny. Muzyka- ach, szkoda słów, marzenie:), dotyk też super- nic nie muli, szybko chodzi, reaguje od razu na dotyk. Zapomniałem wcześniej napisać, że opinie negatywne o iPhone pochodzą od ludzi, którzy zazdroszczą, nigdy nie mieli go w rękach i ich po prostu nie stać na taki telefon.
Jest jeszcze np. taki telefon jak Sony Ericsson Xperia X10. Bardzo pozytywnie opisywany na telepolis.pl. Ale wydaje mi się, że dla dziewczyny mógłby być on trochę za duży, ale zobacz sobie opinie o nim, może ja się mylę i akurat Ci się taki spodoba. Ale ja osobiście wolałbym iPhone gdybym miał wybierać:)
Tu masz ogólne dane i komentarze użytkowników X10:
http://telepolis.pl/telefony.php?id=1647
Tutaj test telefonu:
http://telepolis.pl/artykuly.php?id=391
Zgadzam się, ale 3G w niektórych nowszych wersjach firmowego softu potrafi sie mulić jak cholera, wiem bo brat miał i zawsze instalował sobie starszy soft (w necie jest opisane co i jak)
Polecam również HTC Desire lub HTC Desire HD, zwykly desire jest mniejszy, ja mam Desire HD bo jest większy i szybszy :)
Co do Xperia X10 to nawet dla kobiety jest OK, kilka moich koleżanek ma ten tel i nie narzekają :) i tak trzymają telefony w torebkach :)
Ke? jakość muzyki to kwestia sprzętu a tu przecież jest wielu producentów: Samsung, htc, Motorolla i jeszcze kilka A programowo? App do muzyki jest sporo i nie powiem domyślny odtwarzacz to kompletna pomyłka(milestone 2.1 choć zrobie jak znajde czas aktu do 2.2)
Nie mam ochoty płacić za jabłko, ogólna polityka firmy polega na dopłacaniu kiluset złodych za znak jabłka i lans - maki, ipady- ale gdzie tu niby rewolucja(chyba ze marketingowa), pod względem komórek prawda pierwsi zrobili dotykowy telefon i za to im chwała. Pomijam ze pierwsze ifony były delikatne, ale były czymś obecnie iphone sprzętowo nie oferuje niz wybitnego oprócz mimo wszystko świetnego wyglądu i appstore(supot dobrych programów bez śmieci jak w markecie, i gry które powoli sięgają możliwościami rozgrywki handhandlom). Dobra przyznaje się mam awersje do jabka powiązaną z szacunkiem do polityki marketingowej, bo ta jest siłą napędową całego koncernu
I tylko czekać aż powstanie iplay-konsola która pozamiata
Na przekór poleciłbym Motorole np flipout ale za politykę firmy względem androida spasuje ja bym polował na wave, niektórzy jarają się swiftem ale po osobistych doświadczeniach nijak nie jestem przekonany do tej marki
Test ;D
http://telepolis.pl/artykuly.php?id=392
Oczywiście:) Godny polecenia jest też Samsung Galaxy S, ale jego cena jest wyższa niż 700 zł. Chyba, że udałoby się znaleźć jakąś używkę.
Jest również Samsung Wave
Oraz Samsung WaveII
Jest on niemal identyczny, ale ma większy ekran 3.7"(wave 3.2). Ludzie piszą, że w wave jest trochę wąski ekran i polecają WaveII gdzie już jest trochę lepiej, co niezmienia faktu, że Wave to wciąż bardzo dobry telefon.
A ja ks360 i nie było tak dużo narzekań na niego, bo było na to za wcześnie. Po czasie ten telefon robił cuda na patyku, zapewne gdzieś potem firma się poprawiła.
Mi osobiście podoba się stylistyka w motkach - flipout, milestone(ale za zablokowanie dostępu do roota i podejściem do akutalizacji androida, od wyjścia 2.2 dopiero od kwietnia można na ten fon pobrać firmową wersję;/ ) Więc kolejnym tel będzie coś w htc bo samsungi nie przekonują mnie swoim wyglądem, bo mimo ze ajfon ładnie wygląda mam alergie na tę markę
aktualnie posiadam LG ks360 dostałam go od brata w prezencie. nie narzekam bo jest ladny i rozowy :D ale jesli chodzi o funkcje to lipa. w iphonach i innych gadzetach od apple jestem zakochana. marzy mi się iphone 4 ale nie stać mnie na niego ;) moglabym sobie pozwolic na uzywanego iphona 3 g bądź 3gs. tak wlasciwie to nawet nie wiem czym sie roznią ;x
Długo go masz. sam miałem ten sprzęt po pół roku nawet sprzedać się go nie dało, mimo ze nie spadł nigdy i był w kieszeni albo luzem na biórku zarysowana klapka na baterie i z przodu też. Najgorsze jest to, ze nie dało się dzwonić a przy jednoczesnym wysyłaniu i otrzymywaniu sms padał.(nawet jeżeli był to raport) Problemy z dojściem wiadomości, czy ogólnie połączeniem(nie łączył), jak już było połączenie 20 sekund zeby kogoś usłyszeć mimo ze byłem słyszany przez drugą osobę) i nic nie było winą sieci ani karty. Kumpel też go kupił po pół roku zaczął mieć podobnie jednak z mniejszym nasileniem za moją radą pozbył się go jak najszybciej.
Polecam maki ten sam sprzęt(w środku) droższy o minimum 500zł:) O systemie nie mówię bo mi nie pasuje jako graczowi.
panelem dotykowym bodaj i na pewno bebechami. Powiem CI tak jeżeli chodzi o iphony to są one droższe od innych telefonów na których możesz zrobic to samo. Powiem Ci ze jeżeli zdecydujesz się na telefon który ma androida jeżeli nie masz karty na abonament z limitami gb to pierwsze co musisz zrobić to ściągnąć 2 rzeczy - apn droid(zeby wyłączyć 3g i łączenie z siecią bo ten system ma to do siebie ze lubi internet aż za bardzo ze stracisz nagle całą kasę na kocie) i task killera. Nie mam pojęcia jak to jest z systemem w iphonach