witam, chciałabym Was prosić o radę w wyborze telefonu. w zasadzie to nie wiem jaki warto kupić ... chciałabym nowy bądź używany ale w dobrym stanie do 700 zł ( allegro ) . najlepiej nokia bądź htc ale niekoniecznie. najlepiej z wifi . rozważałam iphone 3g ale spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami na jego temat. co myślicie? proszę o rady , pozdrawiam
lista tematów
Jaki telefon kupić? strona 2 z 3
mój brat ma htc z androidem i jest zadowolony z niego ino flesza czy coś takiego musiałby ściągnąć bo aplikacji za dużo nie może wgrać na niego ale ogólnie fon jest spoko.
na pewno jeden jest nowszy od drugiego, wyświetlacze nie wiem. Możliwe, że 3GS jest szybszy od 3G, bo apple specjalnie wydaje niby to nowe wersje oprogramowania dla telefonów, które tak naprawdę tylko go spowalniają. Potem się chwalą, że 3GS jest 2 razy szybszy od 3G, a 4 jest szybszy od 3G 4 razy...
Dlatego jak kolega pisał, radziłbym uważać na iPhone 3G z softem 4.xx.- może to być totalny muł i dlatego właściciel go sprzedaje:)
wawrzyn1992: mój brat ma htc z androidem i jest zadowolony z niego ino flesza czy coś takiego musiałby ściągnąć bo aplikacji za dużo nie może wgrać na niego ale ogólnie fon jest spoko.
Aktu do 2.2 załatwia sprawę - programy instalują sie na pamięci zewnętrznej.
Htc raczej wystawia aktu androida dla swojego sprzętu. wersje dla innych telefonów różnie działają na sprzęcie niededykowanym:)
Konto usunięte: na pewno jeden jest nowszy od drugiego, wyświetlacze nie wiem. Możliwe, że 3GS jest szybszy od 3G, bo apple specjalnie wydaje niby to nowe wersje oprogramowania dla telefonów, które tak naprawdę tylko go spowalniają. Potem się chwalą, że 3GS jest 2 razy szybszy od 3G, a 4 jest szybszy od 3G 4 razy...
przy okazji dają szybsze procki i grafiki i wiecej ram.
Właśnie wyczytałem ze w pierwszych 3g nie było opcji nagrywania filmików, dopiero z aktu po wyjściu 3gs
Konto usunięte: Zapomniałem wcześniej napisać, że opinie negatywne o iPhone pochodzą od ludzi, którzy zazdroszczą, nigdy nie mieli go w rękach i ich po prostu nie stać na taki telefon.
hahaha wyznawca jobsa... ludzi nie stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo jak inaczej można nazwać płacenie więcej za coś, co oferuje znacznie mniejsze możliwości. Kiedyś natrafiłem na jakimś forum na wątek, gdzie porównywali Iphona z nokią n900... fanboje nie potrafili się wykazać choć odrobiną obiektywizmu i empatii poznawczej
Ke? jakość muzyki to kwestia sprzętu a tu przecież jest wielu producentów: Samsung, htc, Motorolla i jeszcze kilka A programowo? App do muzyki jest sporo i nie powiem domyślny odtwarzacz to kompletna pomyłka(milestone 2.1 choć zrobie jak znajde czas aktu do 2.2)
ale to prawda, jakość dźwięku na telefonach z androidem jest kiepska niezależnie od aplikacji z której się korzysta... może w nowych high-endach się coś poprawiło
raczej zablokowany bootloader... ogólnie w tej kwestii polityka motoroli jest dziwna i irracjonalna według mnie
nokia n900, dobry odtwarzacz i dużo wolnej przestrzeni na muzykę. co do wyglądu, cóż, piękno jest subiektywne :)
Yaser: ale to prawda, jakość dźwięku na telefonach z androidem jest kiepska niezależnie od aplikacji z której się korzysta... może w nowych high-endach się coś poprawiło
Ja w milestonie nie narzekam, tylko musiałem pobawić się equalizerem, ale to przecież nie wina systemu:O tylko sprzętu
Yaser: raczej zablokowany bootloader... ogólnie w tej kwestii polityka motoroli jest dziwna i irracjonalna według mnie
O to mi chodziło:) chciałem napisać o bootloaderze ale miałem wrażenie ze to nie to i napisałem roota też bez przekonania. A szkoda bo wg mnie Motka robi dobre i solidne telefony,oraz jak dla mnie bardzo ładne.
pierwsze iphony były dużo wytrzymalsze od 4
no i co ciekawego wyczytałeś? pytam bo nie chce mi się tego czytać, mam DHD i wiem co potrafi :)
ohwowlovely: marzy mi się iphone 4 ale nie stać mnie na niego ;) moglabym sobie pozwolic na uzywanego iphona 3 g bądź 3gs.
nie warto brać moim zdaniem iPhone 4 bo bardzo dużo ludzi się skarży na te modele...jak już to weź sobie 3GS.
Konto usunięte: Dlatego jak kolega pisał, radziłbym uważać na iPhone 3G z softem 4.xx.- może to być totalny muł i dlatego właściciel go sprzedaje:)
no ale przecież da się zrobić downgrade i wszystko hula
ale były do tego odpowiednie aplikacje w appstore
Yaser: ludzi nie stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo jak inaczej można nazwać płacenie więcej za coś, co oferuje znacznie mniejsze możliwości
znacznie mniejsze możliwości? iPhone to telefon biznesowy i sprawdza się super :) np mój szef siedząc na przyklad w kawiarni może sobie oglądać na swoim iPhone to co się aktualnie dzieje w jego kasynach i pubach, obraz na żywo jest transmitowany przez internet i wygląda to całkiem ładnie i czytelnie na ekranie iPhone.
Yaser: ale to prawda, jakość dźwięku na telefonach z androidem jest kiepska niezależnie od aplikacji z której się korzysta... może w nowych high-endach się coś poprawiło
prawda? hehe gówno prawda :D jak się używa słuchawek z rynku to na każdym sprzęcie będziesz miał słabą jakość dźwięku :D Na moim DHD ze słuchawkami Pioneer SE-CLX50-JK dźwięk jest super.
Ekrany?
Niby czemu?
jeżeli net się zacina polecisz komuś ie6?
takie rzeczy to już raczej powinny być z systemem:) poza tym po jakim czasie wyszły takie appy i od razu były darmowe?
Konto usunięte: znacznie mniejsze możliwości? iPhone to telefon biznesowy i sprawdza się super :) np mój szef siedząc na przyklad w kawiarni może sobie oglądać na swoim iPhone to co się aktualnie dzieje w jego kasynach i pubach, obraz na żywo jest transmitowany przez internet i wygląda to całkiem ładnie i czytelnie na ekranie iPhone.
Na androidzie sie nie da? ip4 przy premierze nie był wcale najwydajniejszym sprzetem:)
hmmm brat miał iPhone 3G i leciał mu ten tel wiele razy na asfalt, schody itp no i nic mu się nie stalo, jedynie sie porysowal, a kumpla iphone 4 raz spadł na ulicę i od razu wyświetlacz mu się rozlał :D
co to ma wspólnego z iphonem?
też tak uważam, ale po prostu nie mamy na to wpływu.
Ja w milestonie nie narzekam, tylko musiałem pobawić się equalizerem, ale to przecież nie wina systemu:O tylko sprzętu
nie twierdzę, że to wina systemu, po prostu w większości przypadków sprzęt jest słaby, ja w milestone 2 niby też nie narzekam, ale telefon nie jest w stanie wykorzystać potencjału słuchawek (sennheiser hd202), nawet po zabawie z equalizerem
znacznie mniejsze możliwości? iPhone to telefon biznesowy i sprawdza się super :) np mój szef siedząc na przyklad w kawiarni może sobie oglądać na swoim iPhone to co się aktualnie dzieje w jego kasynach i pubach, obraz na żywo jest transmitowany przez internet i wygląda to całkiem ładnie i czytelnie na ekranie iPhone.
założę się, że na androidzie czy maemo(system mobilny, który według mnie ma największe możliwości, ale cierpi z powodu małej popularności) też jest to możliwe... ale chodziło mi głównie brak multitaskingu, podobno od iphone 4 miał już być, ale tylko dla wybranych aplikacji
prawda? hehe gówno prawda :D jak się używa słuchawek z rynku to na każdym sprzęcie będziesz miał słabą jakość dźwięku :D Na moim DHD ze słuchawkami Pioneer SE-CLX50-JK dźwięk jest super.
dlatego też napisałem, że może w nowych modelach się coś zmieniło
Konto usunięte: hmmm brat miał iPhone 3G i leciał mu ten tel wiele razy na asfalt, schody itp no i nic mu się nie stalo, jedynie sie porysowal, a kumpla iphone 4 raz spadł na ulicę i od razu wyświetlacz mu się rozlał :D
Przecież te nowsze mają grubsze wyświetlacze w nowszej tegchnologii i powinno byc solidniej, jest upadek na asfalt i jest upadek na asfalt. dotykowce to nie k750 czy 3310. Ale możliwe że masz racje. delikatniejszy sprzęt prędzej do wymiany wiecej $$
Słabości starszych wersji:) choć powinno być ie5:D
To w sumie polityka apple dajemy jak najmniej do lelefonu i krocie zbijamy na gadżetach mniej lub bardziej praktycznych ale wmaiwamy ze bez tego ipod nie bedzie praktycznie działał.
Konto usunięte: nie powiedzialem tego, ze sie nie da, po prostu napisalem, ze iphone wcale nie jest taki slaby jesli chodzi o mozliwosci
Nie jest. jeżeli chodzi o system to pomijając jego lubność dla nowszych iphonów jest bardzo dobry i dopracowany i bądźmy szczerzy app store mimo wrednej polityki a także dzięki niej jest lepszy od marketu pod wieloma względami.
Sam bawiłem sie ipadem i dotyk jest nawet lepszy niż ifonach, ale za to ze jest to łysy sprzęt nie kupiłbym tego. już wole taba, xooma czy cokolwiek
Konto usunięte: MichaU: nokie x6
Nie jest co najnowszy i najlepszy telefon. Za tą cenę można kupić nowsze, lepsze, ładniejsze i nie mulące, bo ta Nokia ma słaby procek i muli:)
wiem :P ale jest nawet ok:) przynajmniej jak dla mnie :) mialem tez SE W995 i tez nie narzekalem :) nie ma on coprawda wielu bajerow ale do muzy jest ok i wifi tez ma