Jak sądzicie, łatwiejszy do prowadzenia będzie temat z puli 'językowe', czy 'literatura'?
Do wstępnej deklaracji wpisałam temat językowy, brzmiący:
'specyfika języka poczty elektronicznej i rozmów na żywo (chat). Przedstaw temat, analizując wybrane przykłady.'
No i właśnie, temat niby okej, niby łatwy, a jak przyszło co do czego, to 'wybranych przykładów' zabrakło.
Nie mam pomysłów, choć ogólnie temat mi się podoba.
Myślałam nad przedstawieniem specyfiki skrótów np. 'Tb', zamiast 'Tobie' etc, ale to za mało nawet do tego, by cokolwiek zacząć.
A Wy, macie jakieś pomysły?
lista tematów
Maturalnie. strona 3 z 5
tez tak mówilem:))
jak sie przyłozysz to zdasz:) chyba ze bedzie jakaś zarąbiście trudna, przynajmniej w tym roku była łatwa:P
dyszka to cienko:P ja wynioslem 16 i sie zastanawiałem co trzeba tam zrobić na 20...bo kolega sie przebrał jeszcze to dostał 2pkt wiecej niz ja...
żaluje że ja nie miałem za co sie przebrać...bo bym musiał albo za Warszawę, lalkę lub bezdomnego
bo jak woleli siedzieć 24h/dobe przed kompem i grać a nie czasem przysiąść do ksiązki to była trudna...
dobrze jest tez isc na jakies lekcje doszkalające - dzięki takim zajęciom zdałem matme:)
no i oczywiscie czasem posiedzieć i zrobić codziennie kilka zadań z matmy:)
lalka to jedyna ponad 600 stronnicowa ksiązka która mnie ciekawiła od poczatku i którą przeczytałem całą, nie wspominając o balladach Mickiewicza - mistrzostwo:)