No to maturzyści jak tam po?
Jak oceniacie poziom? Łatwa/trudna ?
Jeżeli chodzi o mnie podpasował mi Świętoszek :)
Jedyna lektura, którą przeczytałam przez całe liceum
lista tematów
Polski. Matura :) strona 7 z 47
Konto usunięte: ja nie wiem czemu, ale zupełnie żadnego stresu nie miałem :D siedziałem sobie wylajtowany i czekałem za arkuszem :D
akurat mi sie trafiło że siedziałam w ostatniej ławce, zaraz przed komisją. Ale miałam zlewę ze wszystkich przede mną, którzy co chwila pytali się kogoś obok, jaka lektura i jaki pisarz w której epoce są :D
Ja tam na luzie. Fajeczka przed wejściem na egzamin. 90 minut i po sprawie
Konto usunięte: bo uczylam sie jej na pamiec i w polowie mojej prezentacji zadzwonil telefon komorkowy A zeby jeszcze bylo tego malo, to dzien wczesniej rozstalam sie z facetem
Ogolnie jak trafisz na dobra komisje, to masz szczescie. Ja mialam wredne malpy, ktore zadalam mi chyba z 10 pytan, a przed moim wejsciem udupily 7 osob z mojej klasy dlatego mialam ogromnego stresa i ciesze sie ze zaliczylam :)
cwaniaka z ciebie
a ile czasu poświeciłaś na te odpowiedzi ?
ma się czas na przygotowanie odpwoiedzi czy tak od razu pytają a ty odpowiadasdz?
Konto usunięte: ja najpierw otworzyłam arkusz na Zdążyc przed Panem Bogiem i mówie nieee kapituluję, porażnka, nie zdałam, wychodzę. Ale potem tak zaglądam, patrze Świętoszek. I normalnie ze szczęścia skakac mi sie chciało
ja miałam podobnie, zęby szczerzyłam, jak głupia do przewodniczącego komisji- notabene mojego nauczyciela od WOSu i historii. napisałam na 5stron tak na dobrą sprawę.
ktoś chce pytania, by przebrnąć jeszcze raz?
matura 2010 z polskiego
teraz szukam odpowiedzi do tego dziadostwa.
Literacki obraz małżeństwa. Więcej problemów czy radości? Omów analizując postawy wybranych bohaterów literackich.
Udowadniam tezę że małżeństwo jest źródłem tragedii i cierpienia.
Jeszcze muszę Przedwiośnie opracowac odnośnie tematu i opracowac wnioski.
Podejrzewam że dwóch moich znajomych będzie miało poprawki więc no :D
Konto usunięte: a tez nie wiem co to jest dlatego wzielam sie za te wiersze, tkore mialam przed soba zreszta
rozumiem, chociaż ja bym sobie nie poradził z wierszami
nie rozumiem ich
Konto usunięte: mielismy taka komisje. inne klasy mialy inna i zdawaly bez problemu. A jeszcze dodam ze pod wzgledem nauki nasza kalsa zawsze byla najlepsza w szkole
to chyba w jakimś LP musiałaś pisać
moja klasa była najgorsza w szkole pod każdym względem
Konto usunięte: Literacki obraz małżeństwa. Więcej problemów czy radości? Omów analizując postawy wybranych bohaterów literackich.
Udowadniam tezę że małżeństwo jest źródłem tragedii i cierpienia.
Jeszcze muszę Przedwiośnie opracowac odnośnie tematu i opracowac wnioski.
Fajny ;)
Przedwiośnie też fajne ;D .
Boże, żebym ja nie miała..