margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

EverybodyLies1
EverybodyLies1
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no tak, ale chyba lepiej zdać niż nie zdać, prawda? :P

tej drugiej opcji chyba pod uwagę nie brałam:) według mnie lepiej zdać dobrze niż po prostu zdać :)
pearl188
pearl188
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: bo ja to w mózgu mam jakąś blokade do nauki tego języka ;D dlatego duuużo powodzenia życzę :)

Dla mnie ten język jest dużo prostszy od angielskiego. Jak kto woli :D
thomas893
thomas893
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: tej drugiej opcji chyba pod uwagę nie brałam:)

czyli zdolniacha xD

Konto usunięte
Konto usunięte: według mnie lepiej zdać dobrze niż po prostu zdać :)

tu się zgadzam ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie ten język jest dużo prostszy od angielskiego. Jak kto woli :D

gusta :) ja tam niemieckiego jak i samych niemców nienawidze :P i się będę zastanawiam jakim cudem mam 5 na koniec z tego języka :lol2:
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam niemieckiego jak i samych niemców nienawidze :P

niemców to ja lubię, ale niemieckiego strawić nie potrafię;D ot takie zboczenie ;D
Tangensoida
Tangensoida
  6 maja 2009

Ale zajebiocha.
20/20 z prezentacji i 90-94% z rozszerzonego angielskiego. Jeszcze ustny rozszerzony, matma i fiza rozszerzone i WAKACJE!

hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009

Jak zdam jutro ten niemiecki to chyba spiję się za wszelkie czasy :rotfl:

lolipopHs
lolipopHs
  7 maja 2009

i po niemieckim list prosty tak jak wiadomosc @ do kolegi:) za to z tekstami ze sluchu i ze zrozumienia juz o wiele gorzej. Oto moje odpowiedzi ( spr. z innymi i nibym polowe mam dobrze ale kto wie...:) ) :

1. d c E B A
2. R F r R F
3. BCC a C
4. d D b c b a
5. b I e f d c g a
6. R R FF RR

:) pozdrowki...i pisac jak wam poszlo i j akie wy macie odpowiedzi ;]

BoLubieSmiacSie
BoLubieSmiacSie
  7 maja 2009

Czytam sobie vademecum z biologii, gdyż w poniedzialek mam z niej maturę. Mam pytanie- które działy obowiązują na podstawowy egzamin? Nie wiem, które tematy mogę ominąć. Znacie może jakąś stronkę, gdzie byłoby to napisane?
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  7 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - które działy obowiązują na podstawowy egzamin?

człowiek, genetyka, ekologia, ewolucjonizm, i chyba ochorona przyrody (tego ostatniego pewna nie jestem, ale akurat to jest prosty i przyjemny dział, więc warto co nieco poczytać:))
wyzeej
wyzeej
  7 maja 2009

Jak tam niemiecki, mejl i list prosty w uj, c'nie ? ;D

x5xBlAcKxAnGeLx5x
x5xBlAcKxAnGeLx5x
  7 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. R F r R F

ja mam tylko to tak samo jak Ty :/
BoLubieSmiacSie
BoLubieSmiacSie
  7 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: człowiek, genetyka, ekologia, ewolucjonizm, i chyba ochorona przyrody (tego ostatniego pewna nie jestem, ale akurat to jest prosty i przyjemny dział, więc warto co nieco poczytać:))

a np. Roznorodnosc życia na Ziemi( protisty,klasyfikacja organizmow, grzyby itd); rosliny, płaźnice, obleńce, pierścienice, stawonogi, mięczkaki? :wtf:
wymiana gazowa i oddychanie organizmow, krązenie u bezkręgowcow i kręgowcow, gospodarka wodno-mineralna?
Aniunia47
Aniunia47
  7 maja 2009

Trafiłam na megagłupi zestaw z angola.. Ale jest 100%:D

EverybodyLies1
EverybodyLies1
  7 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a np. Roznorodnosc życia na Ziemi( protisty,klasyfikacja organizmow, grzyby itd); rosliny, płaźnice, obleńce, pierścienice, stawonogi, mięczkaki? wymiana gazowa i oddychanie organizmow, krązenie u bezkręgowcow i kręgowcow, gospodarka wodno-mineralna?

przeglądałaś arkusze? spotkałaś się kiedykolwiek na poziomie podstawowym z pytaniami z tego zakresu? booo ja to chyba raczej nie. Z biologii najważniejsze robić zadnia, rozwiązywać, rozwiązywać, rozwiązywać. Bo często wiele rzeczy się powtarza.
thomas893
thomas893
  7 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Trafiłam na megagłupi zestaw z angola..

co się kryje pod pojęciem "megagłupi"?

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale jest 100%:D

gratulacje :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.