Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 84 z 256
czyli zdolniacha xD
tu się zgadzam ;]
gusta :) ja tam niemieckiego jak i samych niemców nienawidze :P i się będę zastanawiam jakim cudem mam 5 na koniec z tego języka
Ale zajebiocha.
20/20 z prezentacji i 90-94% z rozszerzonego angielskiego. Jeszcze ustny rozszerzony, matma i fiza rozszerzone i WAKACJE!
i po niemieckim list prosty tak jak wiadomosc @ do kolegi:) za to z tekstami ze sluchu i ze zrozumienia juz o wiele gorzej. Oto moje odpowiedzi ( spr. z innymi i nibym polowe mam dobrze ale kto wie...:) ) :
1. d c E B A
2. R F r R F
3. BCC a C
4. d D b c b a
5. b I e f d c g a
6. R R FF RR
:) pozdrowki...i pisac jak wam poszlo i j akie wy macie odpowiedzi ;]
Czytam sobie vademecum z biologii, gdyż w poniedzialek mam z niej maturę. Mam pytanie- które działy obowiązują na podstawowy egzamin? Nie wiem, które tematy mogę ominąć. Znacie może jakąś stronkę, gdzie byłoby to napisane?
Konto usunięte: człowiek, genetyka, ekologia, ewolucjonizm, i chyba ochorona przyrody (tego ostatniego pewna nie jestem, ale akurat to jest prosty i przyjemny dział, więc warto co nieco poczytać:))
a np. Roznorodnosc życia na Ziemi( protisty,klasyfikacja organizmow, grzyby itd); rosliny, płaźnice, obleńce, pierścienice, stawonogi, mięczkaki?
wymiana gazowa i oddychanie organizmow, krązenie u bezkręgowcow i kręgowcow, gospodarka wodno-mineralna?
Konto usunięte: a np. Roznorodnosc życia na Ziemi( protisty,klasyfikacja organizmow, grzyby itd); rosliny, płaźnice, obleńce, pierścienice, stawonogi, mięczkaki?
wymiana gazowa i oddychanie organizmow, krązenie u bezkręgowcow i kręgowcow, gospodarka wodno-mineralna?
przeglądałaś arkusze? spotkałaś się kiedykolwiek na poziomie podstawowym z pytaniami z tego zakresu? booo ja to chyba raczej nie. Z biologii najważniejsze robić zadnia, rozwiązywać, rozwiązywać, rozwiązywać. Bo często wiele rzeczy się powtarza.