margotka
margotka
  4 maja 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009

kurde w pierwszych 4 zadaniach mam jedno źle :c

smencik
smencik
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiec WOS nie jest wcale tak latwo zdac;) hmm przyjmujac ze trzeba miec 30pkt,zeby go zdac,patrzac na geografie,to jest tylko 15/50..

Bardzo ciekawy tok myślenia posiadasz :and: Wróżę Ci przyszłość w polityce.
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: kurde w pierwszych 4 zadaniach mam jedno źle :c

sprawdzałeś na Onecie? a w 4 zadaniu na pewno ma być ten Parlament?
hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: sprawdzałeś na Onecie? a w 4 zadaniu na pewno ma być ten Parlament?

no właśnie ja miałem Rada Europejska :and:
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no właśnie ja miałem Rada Europejska

no ja właśnie też...
smencik
smencik
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no właśnie ja miałem Rada Europejska

W mym vademecum jest napisane iż Rada Europejska jest nadrzędną wobec pozostałych organów. :and:
hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja właśnie też...

no bo pytanie jest o instytucję polityczną, a takim jest Rada Europejska, a nie parlament.
hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: W mym vademecum jest napisane iż Rada Europejska jest nadrzędną wobec pozostałych organów.

no w moim tak samo i wydaje mi się, że tak musi być, bo niby jak Parlament może oddziaływać na Radę?
EverybodyLies1
EverybodyLies1
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: W mym vademecum jest napisane iż Rada Europejska jest nadrzędną wobec pozostałych organów.

:tak::tak::tak: u mnie też, pewnie znów jakiś "ekspert" rozwiązywał te zadania, nie ma się co do końca opierać na tych odpowiedziach.
AggUssIaaaa
AggUssIaaaa
  6 maja 2009

Ja mam takie pytanie co do matury ustnej
Niby trzeba opowiadać na swój temat przez 15 minut. Ale jak np. skończy sie w 12 minut to co wtedy? są odejmowane jakieś punkty?
I jeszcze co do kartki z cytatami. Moge mieć tam zapisane daty bo ja nigdy do niech nie mam pamięci

hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009

w sumie jak patrzę na te rozwiązania na Onecie, to parę punktów mogłem stracić, ale w sumie i tak najważniejsze jak ocenią wypracowanie.

smencik
smencik
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Niby trzeba opowiadać na swój temat przez 15 minut. Ale jak np. skończy sie w 12 minut to co wtedy?

To jest tak mniej więcej tylko podane. Można mieć na 12, można 18.. Nikt z zegarkiem nie siedzi i nie odlicza co do sekundy :jezyk2:

Konto usunięte
Konto usunięte: są odejmowane jakieś punkty?

Wątpie.

Konto usunięte
Konto usunięte: I jeszcze co do kartki z cytatami. Moge mieć tam zapisane daty bo ja nigdy do niech nie mam pamięci

Nie mam pojęcia :woot:
hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Niby trzeba opowiadać na swój temat przez 15 minut. Ale jak np. skończy sie w 12 minut to co wtedy? są odejmowane jakieś punkty? I jeszcze co do kartki z cytatami. Moge mieć tam zapisane daty bo ja nigdy do niech nie mam pamięci

wiem, że tolerancja jest do około minuty, ale to zależy od danej komisji. Co do dat to chyba nie można niczego poza cytatami umieszczać na tych kartkach.
hydeparkowy
hydeparkowy
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nikt z zegarkiem nie siedzi i nie odlicza co do sekundy

jak to przecież właśnie zegarek stoi i nie można tego przekroczyć o więcej niż minutę, bo wtedy czas na rozmowę będzie automatycznie skrócony.
smencik
smencik
  6 maja 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: jak to przecież właśnie zegarek stoi i nie można tego przekroczyć o więcej niż minutę, bo wtedy czas na rozmowę będzie automatycznie skrócony.

:szok2: z mojej szkoły jeszcze obozu koncentracyjnego nie zrobili w takim razie :woot:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.