Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 141 z 256
Mam pytanie odnośnie ustnej matury z ang:
Opisując obrazek mam np. mówić In the picture I can see a woman czy the woman, a tree czy the tree? Od czego to zależy?
Jak jest poprawnie : In the picture I can see a beautiful woman czy in the picture I can see beautiful woman? I dlaczego? Przed przymiotniki poprzedzające rzeczownik wstawaiamy a/an czy nie?
Opisując obrazek mam np. mówić In the picture I can see a woman czy the woman, a tree czy the tree? Od czego to zależy?
Jak jest poprawnie : In the picture I can see a beautiful woman czy in the picture I can see beautiful woman? I dlaczego? Przed przymiotniki poprzedzające rzeczownik wstawaiamy a/an czy nie?
A ja juz dzis tez po polskim i mostalam 18/20 pkt. Nie ma co sie stresowac bo przez ten stres to tylko sie zapomina wszystko ;)
chrupus: gratuluje ;)
ustna w mojej szkole jutro jest od 8 ... jestem 10 w kolejce xd
zobaczymy czy zdam ;d oby ... oby ...
A dziekuje bardzo ;) radze Ci przyjsc wczesniej, bo zapewne sie przesuna godziny wejśc. Ja mialam wchodzic o 14 a weszlam po 11. Dobrze ze juz z glowy, jeszcze tylko ten jutrzejszy angielski i jade na wakacje
zuch dziewczynka xD O to w końcu chodzi na polskim ustnym ;P
ten jeden jedyny raz ;P
tutaj się nie ma nad czym zastanawiać
ja bym się w LO nie odnalazł ;P nie ma to jak technikum
Jutro angielski ustny:( trzymajcie kciuki..
chce 30%..i nic wiecej... a u was dużo osób nie zdało?czy jakos pomaga troche komisja??
a mam takie pytanie gdy np znam odp na jeda kropke (ostatnia lub środkowa) to mogę tylka ja powiedziec..czy musi byc cala rozmowa??
Konto usunięte: a mam takie pytanie gdy np znam odp na jeda kropke (ostatnia lub środkowa) to mogę tylka ja powiedziec..czy musi byc cala rozmowa??
mowisz co umiesz ...
kazda kropka to 1 pkt
czyli 9 pkt za rozmowe za obrazek nie pamietam ile
za 2 pytania do obrazka 4 pkt i reszta to ocena Twoich umiejetnosci... mam na mysli: poprawnosc itd...