Witam.
Kończy mi się umowa z neostradą i postanowiłam zakupić sobie swój router.
Co jest godnego polecenia i czym się kierować? Bo rozbieżność cenowa jest ogromna...
Czy warto przepłacać i jak 'bardzo'?
Słyszałam,że Tp-linki są dobre i Pentagramy ...
Jeśli ktoś mógłby coś zaproponować to byłabym zobowiązana.
Pozdrawiam.
Ruter strona 2 z 2
jeszcze raz ktos powie ze 5ghz jest pasmem licencjonowanym to bede mordowal za pomoca zardzewialych grabi. 5Ghz wykorzystuja providerzy (w tym ja) bo dopuszcza wyzsze moce nadawania co pozwala na zestawianie linkow radiowych na wieksze odleglosci oraz nie jest tak zaszumione jak 2,4Ghz. Predkosci neo wyzsze niz 10 obsluguje standard HDSL a wyzsze niz 20 VDSL oczywiscie mozliwe predkosci sa zalezne od stanu sieci przesylowej, odleglosci od centrali oraz DSLAMow w centrali. A router wez Pentagram w taniego tp-linka nie warto sie pchac. Teraz 82.11N jest standardem niedlugo bedziemy miec 802.11AC
Tak naprawdę to w pełni nie jesteś w stanie wykorzystać standardu N . Dyski twarde są za słabe na takie prędkości
802.11AC w domu tego nie wykorzystasz ....
Chyba ze posiadasz dysk SSD to standard N hula , a co do AC to moze za parenascie lat , bo teraz to zbedne , tak samo jak 8 rdzeni w sgs4 :D
Dyskusja widzę na bogato,tylko,że dalej nikt nie zaproponował konkretnego routera : )
Jeśli możecie ....
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nie no spoko : )
To ten w sumie co wysłał NicZaFriko byłby:
http://allegro.pl/router-pentagram-adsl-p-6352-150mbps-3795-i3110099304.html
Bo ma to ADSL2 ale chyba nie ma N z tego co widzę
Zdaje się, że ten model ma zintegrowaną antenę :)
Jeśli chodzi o moje ostateczne stanowisko w tym temacie, to poleciłbym Ci ten model; http://allegro.pl/tp-link-td-w8951nd-router-wifi-adsl-2-150-mbps-i3136841551.html ma mocniejszą antenę od "poprzednika". Wkładasz tylko płytę do napędu i postępujesz według wskazówek kreatora...wszystko jest prawdę proste w konfiguracji ;). Nie chcę się bardziej rozpisywać w temacie, gdyż nie ma to najmniejszego sensu....kupuj; sprawdza się nawet przy słabszych parametrach linii ;) Kolejnym atutem jest kilka wejsć RJ... dlatego dezycując się na zakup sprzętu na dłuższy okres, warto dołożyć kilka złotych :)