TlPS
Reputacja: -15 | BluzgometrTM: 38
TlPS
  11 Noviembre 2012 (pierwszy post)
Po długich poszukiwaniach postanowiłam sięgnąć po poradę tutaj.
Od długiego już czasu szukam pokładu który jest super kryjacy- bez skutku.
Mam cerę normalna z tłusta strefa T, czasem coś mi tu i tam wyskoczy.

Jakie pokłady proponujecie?
Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 Noviembre 2012
*no nie bo
znaki
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Bayje
Bayje
  13 Noviembre 2012
ja tam po prostu używam kosmetyki bo lubię i tyle ;) dopijam herbatke i ide sobie położyć tynk :lol:
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  13 Noviembre 2012
massacre
massacre: Revlon Colorstay do cery suchej nie robi maski o ile za dużo sie go nie nałoży. A z jego butelka łatwo przedawkować ;D jak od razu polozysz dużą ilość to masz efekt maski gwarantowany. Jeśli jednak budujesz krycie stopniowo warstwami, powinno być wszystko w porządku - o ile tych warstw nie ma za dużo. Nie lubie jego zapachu - śmierdzi jak farba olejna.

ja go nie znam :) mi o nim nauczycielka w szkole mówiła :) każdy podkład gdy się go za dużo nałoży to zrobi maskę, choćby tak lekki jak np affinitone :tak:
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
massacre
massacre
  14 Noviembre 2012
Z niektórymi cieżko maskę zrobić :) choćby z tymi lżejszymi z Lancôme
Z Revlonem bardzo łatwo.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
mmaryja
mmaryja
  14 Noviembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W dzisiejszych czasach podkłady mają takie składy, że nie ma żadnego ograniczenia tlenu

dawno nie słyszałam większej bzdury
mmaryja
mmaryja
  14 Noviembre 2012
i jeszcze taka ciekawostka, im jaśniejsze odcienie tym gorsze składniki;)
pijana, łączę się w bólu:and:
pijana
pijana
  14 Noviembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: i jeszcze taka ciekawostka, im jaśniejsze odcienie tym gorsze składniki;) pijana, łączę się w bólu

No co Ty mówisz ? Masakra jakaś...

Asia, opinie mówiły prawdę, nie jest trwały ten "Idol" :zonk: Wygląda idealnie, ale krótko - pomijam fakt, że na mojej twarzy nic się długo nie trzyma, ale Colorstay jednak przebija pod tym względem Lancome... Ja chyba nigdy nie znajdę idealnego podkładu, bardzo jasnego, kryjącego i długo się utrzymującego :zonk: Double Wear wszystkie są za ciemne, przecież nie zacznę nakładać samoopalacza na ryj :and:
massacre
massacre
  14 Noviembre 2012
@Pijana
A nie mowilam ;) :jezyk2:
Spróbuj Lancôme Photogénic, ale tez raczej nie bedzie dłużej trzymać niż Revlon :and:
A z Maca żaden odcień Ci nie pasuje? Studio Fix chyba ma najbardziej zbliżony efekt do colour stay.
pijana
pijana
  14 Noviembre 2012
massacre
massacre: @Pijana A nie mowilam ;) Spróbuj Lancôme Photogénic, ale tez raczej nie bedzie dłużej trzymać niż Revlon A z Maca żaden odcień Ci nie pasuje? Studio Fix chyba ma najbardziej zbliżony efekt do colour stay.

Prinzowi wytrzymał nawet kąpiel w rzece, a u mnie dupa xd Jak byłam w MAC-u z rok temu to nie było nic jasnego, może teraz się poprawiło, ale do najbliższego mam 120 km, więc prędko się nie przekonam
mmaryja
mmaryja
  14 Noviembre 2012
pijana
pijana:

a to masz tłustą skórę czy z jakiego powodu są takie nietrwałe?
massacre
massacre
  14 Noviembre 2012
@pijana
Ty sie Prinza nie słuchaj bo to dziecko tez mi chciało ten podklad wcisnąć. Może być gejem, ale to dalej facet - podklad bedzie inaczej na nim "leżał".
Jesteśmy innego gatunku. Zmarłych tez sie czym innym maluje, nie żebym porównywała :ninja: :rotfl:
pijana
pijana
  14 Noviembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a to masz tłustą skórę czy z jakiego powodu są takie nietrwałe?

Mam mieszaną, policzki suche, na nich podkład się trzyma najdłużej, ale też bez szaleństw... Muszę wrócić do pudru utrwalającego z Vichy, odrobinę tę trwałość przedłużał.
massacre
massacre: Zmarłych tez sie czym innym maluje, nie żebym porównywała

:crylol:
Bayje
Bayje
  14 Noviembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: dawno nie słyszałam większej bzdury

ja też większej bzdury nie słyszałam żeby podkład ograniczał dopływ powietrza ... skoro na powierzchni skóry mamy martwe komórki ... :crylol:
pijana
pijana
  14 Noviembre 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Bayje

To po co "chronisz" skórę warstwą podkładu przed "syfem tego świata", skoro to martwe komórki, a do skóry właściwej syf się przez nie nie przedostanie ? :woot:
Bayje
Bayje
  15 Noviembre 2012
ponieważ wole zmyć te zanieczyszczenia RAZEM z makijażem a nie z czystej skóry twarzy ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.