"Osoby, które podążają za tłumem zazwyczaj nie dochodzą nigdzie dalej, niż sam tłum. Osoba, która idzie samotnie ma większe szansę żeby odkryć miejsca, w których nie był nikt inny." Albert Einstein
Dobre cytaty strona 6 z 6
„Nie” wypowiedziane z najgłębszym przekonaniem jest lepsze niż „tak” powiedziane, by sprawić przyjemność lub, co gorsza, uniknąć problemów. — Mahatma Gandhi
"macie mnie za idiotę?, tępe .....e?"
kapitan Bomba.
...to nie jest tak, magia w gestach, jak mentor, idąc przez ubogich sektor. Człowieczeństwo mierząc w uczuciach,pośród znawców, nikt tu nie chce oklasków....OSTR.
https://www.youtube.com/watch?v=yX0OKj1sAhA
-" Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie sobie się przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku".
-" Urocza kobieta jest urokiem , czarująca - czarem , mądra - mądrością ale tylko kochana jest wszystkim."
- " Nic łatwiejszego niż zmienić kobietę przeciętną w wyjątkową-wystarczy ją pokochać."
-" Każdy coś umie i czegoś nie umie , więc w tym co umie niech trwa i przywyka , sam się zawstydzi w swoim nierozumie , kto w niewłaściwe rzemiosło się wtyka ". Z DEDYKACJĄ DLA "INŻYNIER" EDITE
-“ Weź życie we własne ręce. I co się wtedy stanie? Coś strasznego: nie będzie kogo obwiniać.” ;|
-“ Musisz spróbować stworzyć szczęście wewnątrz siebie.Jeśli nie jesteś szczęśliwy w jakimś miejscu , istnieje duże prawdopodobieństwo , że nie będziesz szczęśliwy w żadnym miejscu ” .
- „Możesz mieć wszystko czego zapragniesz, jeżeli pozbędziesz się przekonania, że nie możesz tego mieć.”
- " Najpewniejszym sposobem na uniknięcie porażki jest determinacja, by osiągnąć sukces ".
- „Kluczem do szczęścia jest posiadanie marzeń; kluczem do sukcesu jest ich realizacja.”
Podobał mi się też taki którego już nie pamiętam,summa summarum chodziło o to że jeśli nie przekręcimy następnej kartki tylko zatrzymamy się na jednym rozdziale,nigdy nie dowiemy się jak fantastyczny mógł być ten kolejny rozdział.
W przekładzie - jeśli nie zdobędziemy się na odwagę i nie otworzymy się na nowy rozdział życia (dajmy na to znajomość z kimś) nigdy nie dowiemy się jak piękne mogłoby być nasze życie gdybyśmy dali sobie i tej osobie szansę
Nie, że boję się umrzeć, ale mimo wszystko wolę, żeby mnie nie było, kiedy to się zdarzy.
Woody Allen