Ktoś, kto czyta książki na pewno takowe zapisuje..
Chyba, Że jestem jedyna.
Ale oby nie ;)
Zatem podzielmy się swoimi cytatami i przemyśleniami na ich temat :)
Może zacznę..
"Rzadko wracam do rzeczywistości.
Stworzyłam sobie swój własny świat,
w którym żyję.
Otoczyłam się ogromnym murem.
Czasami trzeba wrócić,
i to jest przerażające."
To dziwne, żę czasami to co czytamy tak bardzo przypomina nasze własne życie..
Albo tylko tak nam się wydaje...?
lista tematów
Cytaty, które przykuły Waszą uwagę.. strona 1 z 4
Często jak coś czytamy, nawet glupie horoskopy chcąc czy nie chcąc odnosimy je w jakimś stopniu do siebie. :)
Co do cytatów, to mam takich wiele, miałam nawet zeszyt założony, ale przepadł mi gdzieś w akcji.
Kilka dni temu przypomniał mi się jeden:
''Nic z tego, wracają tylko chwile. I najczęściej nieruchome jak zdjęcia. Tęsknota za nimi jest jak krzyk.'
"Pomyśl o diable, a stanie na progu."
" Póki jesteś na ścieżce, nie dzieje się nic złego. Jeśli z niej zboczysz i nie dopisze Ci szczęście, zgubisz się, a wtedy ktoś będzie musiał cię szukać."
( St. King: "Cmetarz Zwieżąt")
" Póki jesteś na ścieżce, nie dzieje się nic złego. Jeśli z niej zboczysz i nie dopisze Ci szczęście, zgubisz się, a wtedy ktoś będzie musiał cię szukać."
( St. King: "Cmetarz Zwieżąt")
'Objął mnie, oparł brodę na mojej głowie i kołysał mną w takt niesłyszalnej melodii. I czułam w sobie jakąś przeogromną pustkę, w której nie było żadnych wspomnień, ani dobrych, ani złych, pustkę, którą wypełnić może jedynie to, co nadejdzie.'
Eve: 'Objął mnie, oparł brodę na mojej głowie i kołysał mną w takt niesłyszalnej melodii. I czułam w sobie jakąś przeogromną pustkę, w której nie było żadnych wspomnień, ani dobrych, ani złych, pustkę, którą wypełnić może jedynie to, co nadejdzie.'
Jak ten cytat świetnie się wpasował w to co teraz mam ...
Może oprócz końca, bo trochę bym go zmodyfikowała, ale na prawdę jest piękny..
"Miała swoje obrazy, rysunki, sztukę i książki.
Lubiła być sama.
To raczej towarzystwo ją męczyło, nie potrafiła prowadzić rozmów o niczym(...)"