Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 376 z 377
Oglądam pierwszy raz Star Wars. :-D Nadrobiłam trylogię IV, V i VI. Tak się przywiązałam do bohaterów, że boje się zaczynać kolejną. :D
Obejrzałam też Blade Runner do końca. Trochę czego innego się spodziewałam, jakiejś innej historii. Ale podobało mi się. :)
1-3 sobie daruj
-7-9 odświeżany kotlet 4-6 ( chociaż Przebudzenie mocy przyjemnie się oglądało tak Ostatni Jedi są sceny które można porównać emocjonalnie do wrażeń z 8 sezonu Gry o Tron
--
polecam za to Łotra 1 i serial Mandalorian ( jest świetny ) rozumiem że ten pierwszy z 82'? -
końcowy monolog Roya Batty w połowie improwizowany
...Ignorance is bliss...
oraz kolejne sprawozdanie z kwartału filmowego pana Rexa
wybrane tytuły
GNIOTY
Kobiety mafii 2 - twórczość Vegi traktuje jak pokutę za grzechy z których się nie spowiadam
więcej chyba nie podam bo nawet słabe produkcje zasługują na bycie półkę wyżej od Vegi
PÓŁKA WYŻEJ
Men in Black: International - odgrzewany kotlet na miarę damskiej wersji Pogromczyń duchów - czyli nie warto i psują markę
Truposze nie umierają - w małym miasteczku mamy do czynienia z apokalipsą zombie - czarna komedia - miałem duże oczekiwania co do tego filmu, zwłaszcza widząc obsadę ale po filmie jedynie zadawał sobie pytanie - Po Co i Dla Kogo to?
Anna - można by powiedzieć że taki trochę kolejny kotlet swojego wcześniejszego działa Bessona ( /Nikita) ogląda się przyjemnie - zwłaszca samą aktorkę ale nic nowego w tym nie ma
Pełzająca śmierć - katastroficzny animal attack - trochę przekoloryzowany ale jako kino rozrywkowe nawet nawet, Tarantino umieścił film w swojej top 3 tego roku -- u mnie - nie
Rambo: Ostatnia krew - pożegnanie z Rambo ale nie na miarę jak pożegnanie z Loganem
Alita: Battle Angel - efekty specjalne okej - reszta już tak średnio
Brightburn: Syn ciemności - alternatywna wizja bycia supermenem - znośne ale liczyłem na więcej
X-Men: Mroczna Phoenix - nigdy nie byłem fanem nowej serii X-men
DOBRE
Toy Story 4 - przyjemne, sentymentalne - ale sie lubi albo nie- ja lubię
Niedobrani - Dziennikarz polityczny próbuje umówić się ze swoją byłą opiekunką, która zajmuje ważną pozycję w rządzie.
niespodziewanie kupuje taki humor, dobrze się bawiłem
Ad Astra kosmiczna wersja Czasu Apokalipsy - w kinie - wyzwanie, w domu - kino ambitne prawie że ;)
Spider-Man: Daleko od domu - Marvela kupuję w ciemno
POLECAM
Pewnego razu w Hollywood
Hołd Tarantino dla Hollywood lat 60-70 + wątek Mansona i Sharon Tate
film trochę inny od znanych nam produkcji Tarantino ale oglądałem z zapartym tchem i po wyjściu z kina aż mi było jakoś tak inaczej po powrocie do rzeczywistości - scena na Rancho obejrzana na bezdechu
-------
To: Rozdział 2
27 lat po tragicznych wydarzeniach w Derry dorośli członkowie "Klubu frajerów" powracają do miasteczka, aby ponownie zmierzyć się z zabójczym klaunem.
Po prostu uwielbiam Kinga, książkę i Pennywisa
znakomicie się bawiłem na obydwu częściach
--------
Spider-Man Uniwersum
znakomita, Oscarowa animacja
Miles Morales po ukąszeniu przez radioaktywnego pająka staje do walki z nikczemnym Kingpinem. Pomogą mu w tym Spider-Menowie z innych wymiarów.
oraz garść seriali
Mandalorian
Samotny łowca głów przemierza najdalsze zakątki galaktyki, z dala od władzy Nowej Republiki.
Uniwersum Star Wars w klimatach Dzikiego Zachodu
solidnie, świetnie zrobione
-------------
His Dark Materials
serialowa adaptacja poczytnej serii książek - był też film który osobiści mi się podobał ale nigdy nie została dokończona historia z róznych głupich powodów - Złoty Kompas
---------------------
Mindhunter
Jest rok 1979. Dwóch agentów FBI zostaje wyznaczonych, aby przesłuchać osadzonych w więzieniu seryjnych morderców i wykorzystać pozyskaną wiedzę do zamknięcia nierozwiązanych spraw.
=========
O.J.: Made in America
miniserial
dokument - znakomity, warty obejrzenia
wybrane tytuły
GNIOTY
Kobiety mafii 2 - twórczość Vegi traktuje jak pokutę za grzechy z których się nie spowiadam
więcej chyba nie podam bo nawet słabe produkcje zasługują na bycie półkę wyżej od Vegi
PÓŁKA WYŻEJ
Men in Black: International - odgrzewany kotlet na miarę damskiej wersji Pogromczyń duchów - czyli nie warto i psują markę
Truposze nie umierają - w małym miasteczku mamy do czynienia z apokalipsą zombie - czarna komedia - miałem duże oczekiwania co do tego filmu, zwłaszcza widząc obsadę ale po filmie jedynie zadawał sobie pytanie - Po Co i Dla Kogo to?
Anna - można by powiedzieć że taki trochę kolejny kotlet swojego wcześniejszego działa Bessona ( /Nikita) ogląda się przyjemnie - zwłaszca samą aktorkę ale nic nowego w tym nie ma
Pełzająca śmierć - katastroficzny animal attack - trochę przekoloryzowany ale jako kino rozrywkowe nawet nawet, Tarantino umieścił film w swojej top 3 tego roku -- u mnie - nie
Rambo: Ostatnia krew - pożegnanie z Rambo ale nie na miarę jak pożegnanie z Loganem
Alita: Battle Angel - efekty specjalne okej - reszta już tak średnio
Brightburn: Syn ciemności - alternatywna wizja bycia supermenem - znośne ale liczyłem na więcej
X-Men: Mroczna Phoenix - nigdy nie byłem fanem nowej serii X-men
DOBRE
Toy Story 4 - przyjemne, sentymentalne - ale sie lubi albo nie- ja lubię
Niedobrani - Dziennikarz polityczny próbuje umówić się ze swoją byłą opiekunką, która zajmuje ważną pozycję w rządzie.
niespodziewanie kupuje taki humor, dobrze się bawiłem
Ad Astra kosmiczna wersja Czasu Apokalipsy - w kinie - wyzwanie, w domu - kino ambitne prawie że ;)
Spider-Man: Daleko od domu - Marvela kupuję w ciemno
POLECAM
Pewnego razu w Hollywood
Hołd Tarantino dla Hollywood lat 60-70 + wątek Mansona i Sharon Tate
film trochę inny od znanych nam produkcji Tarantino ale oglądałem z zapartym tchem i po wyjściu z kina aż mi było jakoś tak inaczej po powrocie do rzeczywistości - scena na Rancho obejrzana na bezdechu
-------
To: Rozdział 2
27 lat po tragicznych wydarzeniach w Derry dorośli członkowie "Klubu frajerów" powracają do miasteczka, aby ponownie zmierzyć się z zabójczym klaunem.
Po prostu uwielbiam Kinga, książkę i Pennywisa
znakomicie się bawiłem na obydwu częściach
--------
Spider-Man Uniwersum
znakomita, Oscarowa animacja
Miles Morales po ukąszeniu przez radioaktywnego pająka staje do walki z nikczemnym Kingpinem. Pomogą mu w tym Spider-Menowie z innych wymiarów.
oraz garść seriali
Mandalorian
Samotny łowca głów przemierza najdalsze zakątki galaktyki, z dala od władzy Nowej Republiki.
Uniwersum Star Wars w klimatach Dzikiego Zachodu
solidnie, świetnie zrobione
-------------
His Dark Materials
serialowa adaptacja poczytnej serii książek - był też film który osobiści mi się podobał ale nigdy nie została dokończona historia z róznych głupich powodów - Złoty Kompas
---------------------
Mindhunter
Jest rok 1979. Dwóch agentów FBI zostaje wyznaczonych, aby przesłuchać osadzonych w więzieniu seryjnych morderców i wykorzystać pozyskaną wiedzę do zamknięcia nierozwiązanych spraw.
=========
O.J.: Made in America
miniserial
dokument - znakomity, warty obejrzenia
...Ignorance is bliss...
Właśnie dziś skończyłam 3, zamykając pierwszą trylogię. Dla przemądrzałej brytyjskiej puszki warto było. :D Szkoda, że Anakin jak już zrobił się ładny to.. no. :/
RexMundi: -7-9 odświeżany kotlet 4-6 ( chociaż Przebudzenie mocy przyjemnie się oglądało tak Ostatni Jedi są sceny które można porównać emocjonalnie do wrażeń z 8 sezonu Gry o Tron
xD Bolesne porównanie. Rozdrapujesz rany.
To już obczaję po premierze najnowszej części. Bo idę w środę a zostały mi jeszcze dwie. A weekend mam zajęty. :/
Tak, ten. :)
O, to tego nie wiedziałam.
Bo edycja posta na tel za zbytnia awangarda xD
Nowe Star Warsy - trochę fajne, trochę nie. Jedną rzeczą mnie wkurzyli i wyszłam obrażona z kina. No ale tak myślę, że to jakiś rodzaj furtki do kolejnych części.
okej, minęło 2-3 miesięcy, to można coś napisać
GNIOTY
The Grudge: Klątwa 2020 - wynudziłem się niemiłosiernie
TAKIE SE
Zombieland: Kulki w łeb 2019 - po fajnej pierwszej części, ta taka przeciętna - pozbawiona humoru i klimatu jedynki
Terminator: Mroczne przeznaczenie - chyba najsłabsza ze wszystkich części
Aladyn - jedyny fajny aspekt tego filmu to Naomi Scott
(Nie)znajomi - zdecydowanie wole oryginał
POLECAM
Zabawa w pochowanego
przyjemna czarna komedia i wręcz ubóstwiam momenty wku....u głównej bohaterki
Joker
świetne,
Yesterday
przyjemny film, niespełniony piosenkarz nagle zostaje jedynym człowiekiem na świecie który zna piosenki Beatlesów
Green Book
Drobny cwaniaczek z Bronksu 9 z uprzedzeniami względem czarnoskórych zostaje szoferem ekstrawaganckiego muzyka z wyższych sfer a zarazem czarnoskórego i razem wyruszają na wielotygodniowe tournée
1917
fajne widowisko, być może za duży hype na film, sprawia że widz nie jest ostatecznie ukontentowany
Boże ciało
dobre kino, ciekawa historia ale z Parasite nie miało szans
Na noże
sprawnie napisana komedia kryminalna, czas mija szybko i przyjemnie
Miss americana
dokument o Taylor Swift — autorce piosenek i artystce, ale przede wszystkim kobiecie wykorzystującej pełnię możliwości swojego głosu.
Jojo Rabbit
po prostu zakochałem się w tym filmie
GNIOTY
The Grudge: Klątwa 2020 - wynudziłem się niemiłosiernie
TAKIE SE
Zombieland: Kulki w łeb 2019 - po fajnej pierwszej części, ta taka przeciętna - pozbawiona humoru i klimatu jedynki
Terminator: Mroczne przeznaczenie - chyba najsłabsza ze wszystkich części
Aladyn - jedyny fajny aspekt tego filmu to Naomi Scott
(Nie)znajomi - zdecydowanie wole oryginał
POLECAM
Zabawa w pochowanego
przyjemna czarna komedia i wręcz ubóstwiam momenty wku....u głównej bohaterki
Joker
świetne,
Yesterday
przyjemny film, niespełniony piosenkarz nagle zostaje jedynym człowiekiem na świecie który zna piosenki Beatlesów
Green Book
Drobny cwaniaczek z Bronksu 9 z uprzedzeniami względem czarnoskórych zostaje szoferem ekstrawaganckiego muzyka z wyższych sfer a zarazem czarnoskórego i razem wyruszają na wielotygodniowe tournée
1917
fajne widowisko, być może za duży hype na film, sprawia że widz nie jest ostatecznie ukontentowany
Boże ciało
dobre kino, ciekawa historia ale z Parasite nie miało szans
Na noże
sprawnie napisana komedia kryminalna, czas mija szybko i przyjemnie
Miss americana
dokument o Taylor Swift — autorce piosenek i artystce, ale przede wszystkim kobiecie wykorzystującej pełnię możliwości swojego głosu.
Jojo Rabbit
po prostu zakochałem się w tym filmie
...Ignorance is bliss...
Ostatnio obejrzalem najlepsze filmy edukacyjne bez przemocy dla naszych milusinskich.
https://www.youtube.com/watch?v=rwbJMvgtuhw
Kanal na Youtube nie zawiera zadnej nienawisci, jakiej jest wiele we wspolczesnym swiecie.