Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 1 z 377
Piłę tę ostatnią sobie obejrzałem bo długo nie mogłem się do niej przekonać.
Przekombinowana, już nie mieli jak tego zaplątać.
Założę się, że zrobią następną część w której ten grubas bez nogi będzie robił pułapki, a potem następną w której ginie, a jego dzieło kontynuuje jego klon/bratbliźniak trzymany w piwnicy czy coś.
Lustra 2.
Do obejrzenia, ale nie powalił.
Plus mieszane uczucia - nie wiem czemu wychodzi się z założenia, ze im więcej krwi, flaków itd - tym film straszniejszy. Nie tędy droga.
też to ostatnio oglądałam, w sumie nie mam porównania z poprzednimi wersjami, bo jakoś nigdy się nie złożyło, żebym obejrzała, ale zalewanie kamery sztuczną krwią i podobne zabiegi dawno przestały mnie ruszać, a dobry horror jak na moje powinien bardziej straszyć niż obrzydzać
Wczoraj oglądałem
Maczetę - jak na swój gatunek i klimat całkiem przyjemny film
Pirania - od tak sobie na rozluźnienie
Hush - zapowiadał się fajnie ale im dalej tym gorzej
The Next Three Days, jak na hollywódzki remake to nieźle go zrobili. Crowe dobrze zagrał męża pogrążonego w żalu, który zrobi wszystko dla swojej żony.
Dokładnie Basiu. Dlatego filmy typu Wrong Turn 3 obrzydzają, a nie straszą.
W wyżej wspomnianych Lustrach 2 jest scena, w ktorej odbicie lustrzane zjada kawałki szkła, chrypie sobie, krew cieknie, policzki robią się dziurawe i krew nimi wypływa na wszystkie możliwe strony
A i obejrzałam przed wczoraj nową wersje Guliwera.
Beznadzieja. Więcej nie ma co komentować.
Ani śmieszny, ani fajny.
Słabszy od jedynki, o wiele.
+ dziewczynka wychodząca z lustra, prawie jak w Ringu.
I szkoda, że nie pociągnęli wątku tego gościa z jedynki, który utknął po drugiej stronie lustra.
W poprzednich częściach już 3 inne osoby kontynuowały dzieło tego starego i za każdym razem było to wyłożone jako super nowinka, której było można się domyślić od początku, ale nikt tego jednak nie zrobił, szał pał.
Btw, piła to raczej takie słabe pseudopsychologiczne gore połączone z thrillerem niż horror.
Nie kumam artyzmu tego filmu, a ten aktor wyszedł w nim najobleśniej ze wszystkich filmów w których grał.
Tez mi się tak skojarzyła ta panna.
No i rzeczywiście tak związku z jedynką było tyle co nic :)
Nie warto Jacuś, z czystym sumieniem mówię :)
Zdecydowanie :)