lista tematów
harry potter strona 3 z 3
nie wiem jak wy, ale uwazam ze w filmie opisali conajmniej polowe tego co zawiera ksiazka, oczywiscie filmy sa supper, ale nie oddaja tego co ksiazki, jak wy uwazacie?? xD
fakt, głównie się na tym opierał, jednak jakieś elementy filozofii/religii, itp... posiadał, jednak nie w takiej ilości i symbolice, jak pierwsza część.
w "33 scenach z życia" Szumowskiej.
dlatego są gusta i guściki:-)
Jeśli chodzi o samą serię przygód Harrego Pottera.
Po raz pierwszy miałem z nim styczność w kinie przy drugiej części. Film się spodobał, dlatego postanowiłem przeczytać książkę.
Później, oglądnąłem kolejne ekranizacje i rozczarowanie.
Ale (tak jak już wcześniej inni wspominali) żeby film najwierniej oddawał książkę, wersja kinowa nie wchodzi w grę.
A z tym się nie zgodzę.
Dwa tygodnie temu oglądałem Dumę i uprzedzenie z 1995, a niedawno skończyłem czytać. Fakt, jest to mini-serial. Ale oddaje wszystko, co jest w książce.
Trwa 300 minut (5 godzin :>), a książka (w tej wersji, co miałem - angielskiej) ma 445 stron.
(No, może zakończenie jest troszeczkę inne - ale to tylko jeden rozdział :>.)
Po raz pierwszy miałem z nim styczność w kinie przy drugiej części. Film się spodobał, dlatego postanowiłem przeczytać książkę.
Później, oglądnąłem kolejne ekranizacje i rozczarowanie.
Ale (tak jak już wcześniej inni wspominali) żeby film najwierniej oddawał książkę, wersja kinowa nie wchodzi w grę.
A z tym się nie zgodzę.
Dwa tygodnie temu oglądałem Dumę i uprzedzenie z 1995, a niedawno skończyłem czytać. Fakt, jest to mini-serial. Ale oddaje wszystko, co jest w książce.
Trwa 300 minut (5 godzin :>), a książka (w tej wersji, co miałem - angielskiej) ma 445 stron.
(No, może zakończenie jest troszeczkę inne - ale to tylko jeden rozdział :>.)

.